Δελτίο τύπου 13/05/2019
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

 

«Καλή σας ημέρα,

 

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, τη δεύτερη ημέρα στην περιοδεία μας στην Θεσσαλία, με ένα κλιμάκιο υποψήφιων Ευρωβουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Είχα την ευκαιρία το πρωί να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και να κάνω μία βόλτα στην αγορά στα Τρίκαλα, μία συζήτηση με πολίτες. Θέλω να σας πω ότι είναι πράγματι πολύ διαφορετική η εικόνα των Τρικάλων τα τελευταία χρόνια. Έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις και παράδειγμα είναι αυτό το στολίδι που βρισκόμαστε εδώ, αυτό το ξενοδοχείο που μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες τουρισμού, ιδιαίτερα συνεδριακού τουρισμού, που έχει αρκετά μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλία.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε αυτή την μάχη πόλη - πόλη στην Ελλάδα για να περάσουμε το μήνυμα που αποφεύγουν να περάσουν τα υπόλοιπα κόμματα για τις Ευρωεκλογές. Οι Ευρωεκλογές δεν είναι οι εθνικές εκλογές, δεν θα επιλέξει ο ελληνικός λαός την επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Στις Ευρωεκλογές, οι Έλληνες πολίτες, θα εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ερώτημα το οποίο αποφεύγεται να συζητηθεί είναι ακριβώς το τι Ευρώπη θέλουμε. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, διότι τα περισσότερα κόμματα τα οποία ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού είναι κόμματα που έχουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις, δεν έχουν πολιτικές διαφορές. Αναφέρομαι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και την Ευρωπαϊκή Αριστερά, όπου βλέπουμε ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκυβερνούν. Και όχι απλώς συγκυβερνούν, αλλά ουσιαστικά στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την ίδια γραμμή, δηλαδή την κατάλυση της Ευρώπης των εθνών - κρατών, της Ευρώπης στην οποία έβαλε τη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ονειρεύτηκαν οι μεγάλοι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο Σούμαν, οι ηγέτες που διαμόρφωσαν την Ευρώπη των εθνών - κρατών, την Ευρώπη που συμφωνήσαμε και εμείς να συμμετέχουμε.

 

Βλέπουμε άτυπα όργανα, τα οποία δεν έχουν ποτέ πάρει την νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων και των συνταγμάτων των χωρών - μελών να ηγούνται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Βλέπουμε το περίφημο Eurogroupνα αποφασίζει για τα πάντα, ενώ δεν υπάρχει πουθενά στους θεσμούς της Ευρώπης. Βλέπουμε να προχωράει μια ένωση της Ευρώπης, δια της τραπεζικής ενώσεως, με διαφορετικό στόχο από την αρχική γέννηση της Ευρώπης των εθνών – κρατών. Δηλαδή, τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης και εν συνεχεία της κατάργησης των εθνών - κρατών, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών και της απομόνωσης των εθίμων, των παραδόσεων της κάθε χώρας, των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού, ακόμα και των γλωσσών.

 

Αυτή είναι η Ευρώπη που επιδιώκουν τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, η Ευρώπη του κ. Γιούνκερ, ο οποίος λαμβάνει εντολές από την κ. Μέρκελ και τον/την εκάστοτε καγκελάριο της Γερμανίας. Μια Ευρώπη που δεν είναι η «Ευρώπη των ίσων», όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η Ευρώπη των διευθυντηρίων και των συμφερόντων, όπως την περιέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην περίφημη συνέντευξη μετά τη συνάντηση των Καννών, όταν προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για το τι έρχεται. Είναι η Ευρώπη των δανειστών, η οποία αντιμετώπισε την Ελλάδα όχι ως εταίρο, αλλά ως δανειζόμενο στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης. Η Ευρώπη που επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου να εντάξει τη χώρα στο μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Ευρώπη που δάνειζε την Ελλάδα με πολλαπλάσιο επιτόκιο από το οποίο δανείζονταν μεταξύ τους τα κράτη- μέλη. Η Ευρώπη που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση. Αυτή την Ευρώπη εμείς δεν τη θέλουμε. Αυτή την Ευρώπη εμείς, οι Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα την αντιμετωπίσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Είμαστε Ευρωσκεπτικιστές. αλλά δεν ανήκουμε στο γκρουπ των Ευρωσκεπτικιστών, διότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ανήκουν στην ακροδεξιά. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η πολιτική δύναμη που γεννήθηκε στην αρχή της κρίσης, με βουλευτές οι οποίοι προέρχονταν από το κέντρο και την κεντροδεξιά, από στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, από ανεξάρτητους πολίτες που δεν ανήκαν μέχρι χθες σε πολιτικά κόμματα, με δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος ήταν να αντιμετωπίσουμε τη συμφωνία της σιωπής, την πολιτική ομερτά που είχε επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά-Βενιζέλου, με «συγχωροχάρτια» του ενός στον άλλον και απόσβεση των μεγάλων σκανδάλων που οδήγησαν στην κρίση. 

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γεννηθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που ο Κώστας Καραμανλής ονόμασε «νταβατζήδες» και παράλληλα για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εξόδου από την κρίση. Στο πρώτο πιστεύω ότι καταφέραμε αρκετά με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Είδαμε κολοσσούς της διαπλοκής της μεταπολίτευσης για πρώτη φορά να οδηγούνται, όπως οι άλλοι πολίτες, στη Δικαιοσύνη. 

Είδαμε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και τον κ. Ψυχάρη να απολογούνται για τα δάνεια τα οποία πήραν από τις τράπεζες χωρίς καμία εγγύηση, να τους παίρνουν πίσω τα σπίτια και τα κότερα. Είδαμε εργολάβους - εκδότες, να καταρρέουν και είδαμε επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, όπως στους απλούς πολίτες, σε ένα μεγάλο βαθμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε όλα. 

 

Το δεύτερο ήταν να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα αποτελέσματα που μπορεί να απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός, είναι αποτελέσματα τα οποία αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε πετύχει. Εννοώ τη διαφύλαξη των συντάξεων, το 13ο μισθό, τη μείωση της φορολογίας, του ΦΠΑ, την προστασία των ασθενέστερων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους Έλληνες, το σταμάτημα της μνημονιακής πολιτικής.

 

Εδώ, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς, δεν αλλάξαμε σε αυτά που είπαμε στον ελληνικό λαό. Είναι αλήθεια ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε για να συγκρουστούμε με αυτή την προσπάθεια δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων, του φυσικού αερίου, των πηγών μας. Και όταν κάναμε τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, τότε ζητήσαμε την επανάληψη της λαϊκής εντολής, καταθέτοντας στον ελληνικό λαό με εντιμότητα και καθαρότητα το πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθούσαμε. Το πρόγραμμα το οποίο ήταν αντίθετο με το πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε, του κ. Βαρουφάκη, που ήθελε την Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποθήκη ανθρώπων με 80 δισεκατομμύρια δώρο. Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο στήριξε η Γαλλία του Ολάντ και βεβαίως βοήθησε ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήταν το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

 

Το ενέκρινε ο ελληνικός λαός, η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τότε, το ψήφισε στη Βουλή των Ελλήνων. Μέχρι την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση αυτό ακριβώς το πρόγραμμα εφαρμόσαμε, το οποίο ψήφισε και ο ελληνικός λαός και είμαστε υπερήφανοι που βγάλαμε τη χώρα από την εποχή των μνημονίων.

 

Είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν οι εγγυητές της σταθερότητας. Είμαστε υπερήφανοι που αντισταθήκαμε σε πάρα πολλά νομοσχέδια τα οποία δεν ήταν νομοσχέδια της πολιτικής που καταθέσαμε στον ελληνικό λαό. Πολλά από αυτά που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμείς δεν τα ψηφίσαμε, τα ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα με τις αρχές της Εκκλησίας, με τις δικές μας «κόκκινες γραμμές». Αποσυρθήκαμε από την κυβέρνηση όταν ήρθε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια Συμφωνία στην οποία δεν είχαμε συμφωνήσει εξαρχής. Μια Συμφωνία στην οποία βάλαμε τα θεμέλια για την κατάργησή της και την ακύρωσή της μέσα από την κυβέρνηση, στην οποία εάν δεν συμμετείχαμε δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει. Εξαπατηθήκαμε από τον εθνικό ολετήρα, τον κ. Κοτζιά, ο οποίος ενώ του δώσαμε την εντολή να διαπραγματευτεί, αυτός πήγε να συμφωνήσει κατά παρέκκλιση της λαϊκής εντολής, κατά παρέκκλιση της συμφωνίας για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

 

Και βεβαίως, θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση αποστασίας, η οποία δημιουργήθηκε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από βουλευτές οι οποίοι αθέτησαν τη λαϊκή εντολή την οποία είχαν. 

 

Βουλευτές οι οποίοι αντάλλαξαν την καρέκλα και το έδρανο της Βουλής, που δεν τους ανήκει, με έναν υπουργικό θώκο, που πρόδωσαν την Μακεδονία, που υπέγραψαν με την συμμετοχή τους και την ψήφο εμπιστοσύνης τους τη Συνθήκη των Πρεσπών.

 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν αυτοί οι αποστάτες. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό. Και βεβαίως, θα παραμείνουμε στις αρχές και στις αξίες μας, θα παλέψουμε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ιδιαίτερα τώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο πεδίο.

 

Είμαστε ενώπιον μιας απειλής της Τουρκίας για εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και εννοώ τη γεώτρηση, τον «Αττίλα 3», στην κυπριακή ΑΟΖ. Θα θέσουμε την προτεραιότητα της δημιουργίας μιας εθνικής θέσης, την ώρα που είναι μαζί μας σύμμαχοι όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, συμμαχίες που εμείς χτίσαμε στη διάρκεια της συγκυβέρνησης.

 

Θέλω να κλείσω απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε παλαιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ότι η Νέα Δημοκρατία, που έρχεται να προτείνει μια άλλη λύση από αυτή που υπηρετείται σήμερα από την κυβέρνηση, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Ψαριανού, του κ. Τατσόπουλου, του κ. Καιρίδη που δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων. Είναι η Νέα Δημοκρατία των υβριστών του Κώστα Καραμανλή, των «άκρων», με τα οποία δεν θα συνεργαζόταν ποτέ. Είναι η Νέα Δημοκρατία που χθες, στη συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ξεδιάντροπα: η Νέα Δημοκρατία του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του κοινωνικού κράτους, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως την αναγγέλλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άλλοι, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία της λαϊκής δεξιάς. Είναι η Νέα Δημοκρατία που προβλέπει κατάργηση του οκταώρου, που θεωρεί προεκλογικό δώρο τον 13ο μισθό, που μιλάει για εργασία επτά ημερών. Είναι μια Νέα Δημοκρατία του νεοφιλελεύθερου πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η Νέα Δημοκρατία της κ .Ξαφά που λέει ότι πρέπει να καταργηθούν οι συντάξεις, η Νέα Δημοκρατία αυτών που ουσιαστικά καταλύουν την κοινωνική ευαισθησία που επί χρόνια έδειξαν οι εκάστοτε ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Μιλτιάδης Έβερτ και άλλοι. 

 

Είναι η Νέα Δημοκρατία που αντιμετωπίζει έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των αποστατών, με βασιλευόμενη συνιστώσα την κ. Κουντουρά, με υποψήφιο ευρωβουλευτή τον κ. Πέτρο Κόκκαλη. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με την διαπλοκή, έχοντας υποψήφιο έναν μέτοχο δύο εταιρειών που συναλλάσσονται με το Δημόσιο και βέβαια χωρίς αντίπαλο, γιατί βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, πλέον Κίνημα Αλλαγής, δεν είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ του Παπαντωνίου, του Σημίτη, του Τσουκάτου και όλων εκείνων που βύθισαν τη χώρα.

 

Είμαστε, λοιπόν, εδώ και θα κάνω αργότερα την παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών μας, μια ομάδα ανθρώπων που προέρχονται από την κοινωνία, επιλέχθηκαν όλοι με γνώμονα τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν ομάδες πολιτών. Δεν είναι ηθοποιοί, παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών, φίρμες του πενταγράμμου, αλλά Έλληνες πολίτες, επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του, οικογενειάρχες. Είναι κάποιοι από εμάς. Και ζητώ από τους πολίτες της Θεσσαλίας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, να τους στηρίξετε. Είναι πολίτες που κάποιοι από αυτούς μένουν εδώ και γνωρίζουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής, τα προβλήματα των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των γονιών, των επιστημόνων. Είναι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους που ζουν μέσα στην κοινωνία και θα βρίσκονται εδώ και αύριο. Θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και εδώ, στον τόπο καταγωγής και εκλογής τους».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform