Δελτίο τύπου 10/05/2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Καλώς ήλθατε κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα σας.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ανανεωμένο σας βλέπω, με «αέρα» από τις περιοδείες, είναι ωραίο πράγμα η επαφή με την κοινωνία.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και χθες ήμουν στη Μάνη.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η προεκλογική περίοδος είναι ωραία, γιατί ξαναβρίσκεσαι με έναν κόσμο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν είσαι υπουργός, σε ένα τέτοιο υπουργείο, χάνεις και την επαφή εν πολλοίς. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι όσο ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήμουν στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά στη Μάνη δεν πρόλαβα να πάω.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Τι σας λέει ο κόσμος κ. Πρόεδρε; Γιατί εσείς ήσασταν σε μία κυβέρνηση,μέχρι πριν από μερικούς μήνες, άρα, τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, εισπράττετε και το κλίμα που υπάρχει για τους ΑΝΕΛ και για εσάς προσωπικά, για όλη αυτή τη διαδρομή που έχετε κάνει μέχρι τώρα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας απαντήσω μέσα από την καρδιά μου, κάνω εκλογές 30 χρόνια, τέτοια αδιαφορία του κόσμου για τις Ευρωεκλογές δεν έχω ξαναδεί. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αδιαφορία;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πλήρης αδιαφορία. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν συζητείται κιόλας πουθενά το θέμα των Ευρωεκλογών.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μιλάει κανείς για τις Ευρωεκλογές. Και δεν μιλάνε, γιατί έχουν τους λόγους τους, θα τα πούμε αυτά. Γίνονται οι Ευρωεκλογές μαζί με τις δημοτικές εκλογές και είναι, κατ’ αρχήν, αρκετές χιλιάδες υποψήφιοι. Τα κομματικά στελέχη είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή είναι υποψήφιος ο ξάδελφος τους, ο κουμπάρος τους, όλοι ασχολούνται, λοιπόν,περισσότερο με τα τοπικά τους θέματα. 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Για τον Τσίπρα τι σας λένε; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω για όλους τι μου λένε.Κατ’ αρχήν, πιστεύω ότι ενσυνείδητα και τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουνμία πόλωση, για να κινήσουν το ενδιαφέρον, αλλά ο κόσμος, όσο υπάρχει αυτή η «κοκορομαχία» στη Βουλή, την ώρα που έχουμε εθνικά θέματα που τρέχουν, μάλλον απαξιώνει την πολιτική. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν «πουλάει» λέτε αυτό το κλίμα; Δεν συσπειρώνει τα κοινά; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εντάξει, συσπειρώνει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είναι ο σκληρός πυρήνας. Αλλά ο κόσμος, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, αν θέλετε, έχει κουραστεί ή βαρεθεί, περισσότερο απαξιώνει την πολιτική και ασχολείται με τα δικά του.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσάς πώς σας φάνηκε αυτό το κλίμα στη Βουλή; Γιατί χάλασε πολύ το σκηνικό. Δεν ήταν κάτι συνηθισμένο αυτό που ζήσαμε προχθές. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ περίμενα ότι θα το κάνουν, αλλά στενοχωρήθηκα που το έκαναν. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς γιατί στενοχωρηθήκατε; Ένας σκληρός παίκτης, όπως ο Πάνος Καμμένος,που ξέρει να παίζει «μπάλα» και σε αυτό το επίπεδο.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω γιατί. Διότι την ώρα που μας έβλεπαν οι πολίτες στη Βουλή, μας έβλεπαν και οι άνθρωποι που ήταν στα Readiness. Είχαμε εκείνη την ημέρα 20 τουρκικά F-16, τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και απογειώθηκαν 30 δικοί μας πιλότοι με F-16, πέντε με Mirage 2005 - και οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν αερομαχίες δυτικά της Χίου, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και πάλευαν για την προστασία όλων μας, του εθνικού κυρίαρχου χώρου  - τα πληρώματα του Στόλου βρίσκονταν στο Αιγαίο και στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο Στρατός βρισκόταν σε «alert». Από την Τουρκία, για πρώτη φορά - και ίσως είστε το μοναδικό κανάλι που το συζητάτε το πρωί αυτό - έχουμε μία πράξη πρωτοφανή από το ’74. Η πράξη να πάνε να κάνουν γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πράξη εισβολής και κατοχής. 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ξαναζούμε το ’74 λέτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και ξαναζούμε το ‘74. Είναι πράξη εισβολής και κατοχής. Είναι άλλο να παραβιάζει τον εναέριο χώρο σου και να τον αναχαιτίζεις και είναι άλλο να πάει να κάνει «τρύπα» στο οικόπεδό σου. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θα το κάνει πιστεύετε; Θα φτάσει εκεί; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι θα το κάνει.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Γιατί χθες έστειλε και ένα μήνυμα η Ευρωπαϊκή Ένωση, χλιαρό μεν.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αεροπλάνα και πλοία να προστατεύσουν την ευρωπαϊκή ΑΟΖ, αυτά είναι «τρίχες». Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προστατεύσει το έδαφός της, γιατί η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ, να πάει κάτω το «Σαρλ ντε Γκωλ», να πάνε τα γερμανικά αεροσκάφη και να πουν ότι θα έρθουν στα ελληνικά αεροδρόμια για να προστατεύσουν την ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Αυτή είναι η Ευρώπη την οποία θέλουμε, των κοινών συνόρων, της κοινής ασφάλειας, της κοινής εξωτερικής πολιτικής.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Πιστεύετε ότι θα πάει ο Ερντογάν και θα «τρυπήσει» το επόμενο διάστημα; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο Ερντογάν, που όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δέχθηκε να ακυρώσει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη για να πάει σε επαναληπτικές, θα χρησιμοποιήσει το «εξωτερικό» χαρτί για να το πουλήσει «μέσα». Αυτό σημαίνει κρίση και αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όταν, λοιπόν, βλέπει ο κόσμος και βλέπουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι εμείς αντί να ενωθούμε και να πούμε «εντάξει έχουμε τις διαφορές μας» λέει ο Μητσοτάκης «να φύγει ο Τσίπρας», να φύγει ο Τσίπρας, λέει ο Τσίπρας «να φύγει το παλιό», να φύγει το παλιό. Εδώ κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η ασφάλεια του έθνους.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, αλλά ο Τσίπρας έχει τη βασική ευθύνη γι’ αυτό κ. Πρόεδρε. Δεν έχει συναντηθεί μια φορά με τους πολιτικούς αρχηγούς και να βάλει ένα πλαίσιο για τα εθνικά θέματα. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προχθές, όταν είπε ο συνάδελφός σας από το «militaire», ο Πάρις Καρβουνόπουλος,ότι ο Καμμένος κάλεσε τις δυνάμεις να ενωθούν, είπατε εσείς ότι αυτό δεν το έκανε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μιλούσαμε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω κάτι και το λέω δημόσια. Όσο ήμουν Υπουργός Εθνικής Άμυνας - και ρωτήστε όσους έρχονται εδώ - όλους τους τομεάρχες, όλων των κομμάτων, όταν υπήρχε έστω και μία μικρή κρίση, τους ενημέρωνα αναλυτικά. Μάλιστα τους έλεγα «ενημερώστε τους αρχηγούς σας». Τον Ανδρέα Λοβέρδο από το ΚΙΝΑΛ, τον Βασίλη Κικίλια από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΆδωνηΓεωργιάδη, τους έπαιρνα τηλέφωνο ο ίδιος και τους καλούσα στο Πεντάγωνο για να τους ενημερώσω. Αυτό είναι το καθήκον του κάθε Υπουργού. 

 

Όταν ο λαός βλέπει ότι εδώ περνάμε μία σοβαρή εθνική κρίση και θέλει ενότητα, δεν δέχεται τις «κοκορομαχίες» στη Βουλή, οι οποίες αν θέλετε, το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν σε προσωπικά θέματα και να μην μιλάνε για πολιτική. 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλουμε να μας πείτε τι φοβάστε κ. Πρόεδρε σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο το επόμενο διάστημα και πού;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να πούμε ότι έχουν εμπλακεί οι μεγάλοι παίκτες. Είναι σημαντικό για πρώτη φορά στα εθνικά μας θέματα ότι έχουμε ανακοίνωση του State Department, του Ρώσου Πρέσβη στην Αθήνα, του Ισραηλινού Πρέσβη στην Κύπρο, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ.

 

Αυτό δείχνει ότι είναι μία πρωτοφανής ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο να χρησιμοποιήσουμε το διεθνή παράγοντα, το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε ότι κάτω στην Κύπρο υπάρχουν αεροπλανοφόρα. Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα έχουν μπει στη Μεσόγειο  

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για άλλους λόγους, βέβαια, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι στην περιοχή. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η περιοχή αυτή είναι κοινή. Θεωρώ λοιπόν ότι ναι μεν η Τουρκία θα παίξει το παιχνίδι του εξωτερικού παράγοντα για να μπορέσει ο Ερντογάν να πάρει πόντους στο τελευταίο του παιχνίδι, που πήρε το ρίσκο, ακυρώνοντας τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε το χώρο ενιαίο. Ο εθνικός χώρος, αυτό που έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης «Έβρος - Αιγαίο - Κύπρος». 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Φοβάστε επεισόδιο στο Αιγαίο ή στον Έβρο; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θεωρώ ότι η ένταση που θα υπάρξει θα είναι σε όλο το μέτωπο. Στη μεν Κύπρο δεν θα τολμήσουν να πάνε να κάνουν γεώτρηση ή αν τολμήσουν θα ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν πλέον ενεργά το διεθνή παράγοντα. Θα εμπλακούν οι πάντες. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επομένως, μπορεί να εκτονωθούν σε άλλο σημείο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βλέπω στο Αιγαίο, την ένταση που υπάρχει με οπλισμένα αεροσκάφη. Προχθές από τα 20 αεροπλάνα που μπήκαν μέσα, τα 12 ήταν οπλισμένα και οι αερομαχίες που έγιναν ήταν πολύ σκληρές, δυτικά της Χίου. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Φοβάστε κάποιο ατύχημα εκεί; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ταχύτητες που τις κάνουν είναι πολύ κοντά στο ατύχημα. 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αν ο Ερντογάν προκαλέσει ένταση, κύριε Πρόεδρε, αυτό εκτιμάτεότι θα είναι είτε στο Αιγαίο είτε στον Έβρο και όχι στην Κύπρο; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Ερντογάν θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας το μεγάλο του όπλο που είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες στα τουρκικά παράλια και απειλεί με αυτό. Με αυτό απειλεί την Ευρώπη. Θα αρχίσει πιθανώς με μία πολύ μεγάλη εκροή προς όλες τις κατευθύνσεις για να πιέζει και την Ευρώπη και πιστεύω ότι θα εντείνει και τις πιέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπορούμε να δούμε κάποιο επεισόδιο λέτε, κ. Πρόεδρε; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το να γίνει επεισόδιο θα είναι τραγικό και για την Τουρκία και για την Ελλάδα στο θέμα του τουρισμού. Στις 23 Ιουνίου έχουμε τις εκλογές στην Τουρκία, 26 Μαΐου έχουμε στην Ελλάδα. Για να εξάγει το πρόβλημα θα πρέπει μέχρι τις 23 Ιουνίου να το κάνει. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα ότι είναι κρίσιμο και εμείς πρέπει να επιδείξουμε 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Βάζετε στο κάδρο και τον Έβρο όμως. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα βάζω όλα στο κάδρο. Γιατί μην ξεχνάτε ότι οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι μόνο στα νησιά του Αιγαίου είναι και από πάνω. Λοιπόν, εάν θέλει να πιέσει, θα το κάνει αυτό, να εξάγει το πρόβλημα προς τα έξω. Από εκεί και πέρα, για αυτό το λόγο ακριβώς,πρέπει επιτέλους να έχουμε μία φωνή στην Ελλάδα

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τώρα προεκλογικά, δεν γίνονται αυτά, κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί να μην γίνονται; Πιο πολύ θα εκτιμήσει ο ελληνικός λαός και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, αν αντί να «σκοτώνονται» για τα κότερα, βγουν έξω και πουν «ναι, θα «σκοτωθούμε» για τα κότερα ή την πολιτική, αλλά έχετε υπόψη σας ότι σε αυτό το εθνικό θέμα είμαστε όλοι μαζί». 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το Υπουργείο Άμυνας και ο κ. Αποστολάκης χειρίζονται σωστά την κατάσταση; Αν ήσασταν, δηλαδή, εσείς ακόμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ακολουθούσατε την ίδια τακτική; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οφείλουμε, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα ποιος είναι Υπουργός, ποιοςείναι Αρχηγός, να στηρίξουμε όλοι την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τηστηρίζουμε. Εγώ προσωπικά, έχοντας περάσει από εκεί, θεωρώ καθήκον μου, όπου και αν βγω, να μιλήσω πρώτα στηρίζοντας τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και αυτό πρέπει να κάνουν όλοι.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είστε από τους μακροβιότερους Υπουργούς, έτσι και αλλιώς, στο Υπουργείο Άμυνας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι. Αντί να έχουμε, λοιπόν, αυτό το κλίμα, που φαίνεται προς τα έξω και ενοχλεί τον κόσμο, πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις - και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι - θα ήταν καλό να έχουμε όλοι μια εθνική θέση, θα το εκτιμήσει περισσότερο ο κόσμος.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Το είπατε και στη Βουλή, όλη σας η ομιλία για αυτό το θέμα ήταν, αλλά να πούμε και για τα πολιτικά, γιατί έχουμε ακόμα σε εξέλιξη την συζήτηση στη Βουλή, σήμερα θα έχουμε και την ψηφοφορία.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω κάτι, σχετικά με την ερώτηση για το πολιτικό κλίμα. Το κλίμα είναι το εξής ο μεν κ. Τσίπρας με το θέμα των Πρεσπών από τη Λάρισα και πάνω δεν μπορεί να «περπατήσει», η Νέα Δημοκρατία, έχοντας την ίδια θέση. «Βόρεια Μακεδονία» erga omnes, στις Σέρρες προχθές μαζεύτηκαν 20 άτομα, και εκείνη έχει θέμα στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό που ακούω από πολλούς Νεοδημοκράτες - 27 χρόνια εκλεγόμουν με τη Νέα Δημοκρατία, έχω ανθρώπους από την ΟΝΝΕΔ που ξεκινήσαμε μαζί - ναι μεν έχουν συσπειρωθεί στο να φύγει ο Τσίπρας, αλλά,από εκεί και πέρα, δεν θεωρούν αρκετό τον κ. Μητσοτάκη για να μπορέσει να συσπειρώσει όλες τις ομάδες.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τον κ. Τσίπρα τον έβλαψε η ιστορία με το κότερο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον κ. Τσίπρα τον έβλαψε η ιστορία με το κότερο, αλλά από εκεί και πέρα, και τον Πολάκη «γοργόνα» να βγάλετε, όταν άλλοι είναι στην γέφυρα του Noor Οne…

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Καλά εσάς είναι φίλος σας ο Πολάκης, ξέρουμε ότι θα τον υποστηρίξετε, αλλά όταν ξεπερνάει τα όρια ο Πολάκης δεν μπορείτε να τον υποστηρίζετε.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Θα λέγατε εσείς, κ. Πρόεδρε, «περιφερόμενη γλάστρα» τον κ. Κυμπουρόπουλο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε, ειπώθηκαν πράγματα πολύ χοντρά, τα οποία έβλαψαν και τους δύο. Από εκεί και πέρα, όμως, ο καθένας έχει από πίσω του και στην πλάτη του μια ιστορία. Όταν,λοιπόν, είσαι στη γέφυρα του Noor Οne, δεν μιλάς για κότερα.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε πει ποτέ στον Πολάκη «ρε συ Παύλο ξεπέρασες τα όρια»;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε, τον Παύλο Πολάκη, δεν θέλω εγώ να τον στηρίζω, εγώ τον αγαπώ και τον εκτιμώ, γιατί στην Υγεία έκανε πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι πολλές φορές ο λόγος του και τα γραφόμενα του στο Facebook είναι παραπάνω από το «politically correct».

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Συγγνώμη όφειλε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο πιστεύω ότι χρησιμοποιήθηκε η ιστορία αυτή με ένα τρόπο άκομψο και από τον κ. Μητσοτάκη, με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ΑμεΑ, δεν θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση ούτε ο ίδιος.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για να μην φανεί ότι τον αντιμετωπίζεις αλλιώς;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντως, δεν είναι ωραίο πράγμα να γίνονται αυτές οι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο. Γιατί γίνονται; Διότι δεν θέλει κανείς να μιλήσει για την Ευρωβουλή.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν υπάρχει στην ατζέντα αυτή η συζήτηση, καθόλου, για κανέναν.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το λέω, γιατί το Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο κ. Βέμπερ - τον οποίο καλώς ο κ. Τσίπρας χτυπάει, γιατί είναι ο μεγαλύτερος ανθέλληνας, ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με την Ελλάδα - είναι ταυτισμένο με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ .Τσίπρα. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα που εκπροσωπείται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και το Λαϊκό από τη Νέα Δημοκρατία, είναι τα ίδια, συγκυβερνούν στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε Ευρωσκεπτικιστές.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αισθάνεται κανείς, ακούγοντάς σας, ότι έχετε μια στήριξη στον Τσίπρα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχω καμία στήριξη στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας από τη στιγμή που αθέτησε την συμφωνία με τις Πρέσπες και από την στιγμή που επέλεξε αυτό το δρόμο, είμαι απέναντι, δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης και τον παλεύω.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θέλετε να χάσει ο Τσίπρας στις εκλογές; Τι θα προτιμούσατε να δείτε πρώτο κόμμα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμένα μου εξαγόρασε τους βουλευτές, τους έκανε υπουργούς, τους έβαλε στα ψηφοδέλτιά του, μου διέλυσε την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα, έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Θα χάσει ο Τσίπρας στις Ευρωεκλογές;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι αυτές οι Ευρωεκλογές, αν δεν ήταν μαζί με τις δημοτικές εκλογές, θα είχαν πάρα πολύ μεγάλη αποχή. Οκόσμος θα πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές, γιατί αυτή η Ευρώπη που θέλουμε,δεν είναι ούτε η Ευρώπη του Λαϊκού Κόμματος ούτε του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις μέχρι τις εθνικές εκλογές, με αναδιαμορφώσεις του πολιτικού σκηνικού. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να βγαίνει στον δεξιό κόσμο και να βάζει τον Καιρίδη, ο οποίος μιλάει για την Γενοκτονία των Ποντίων και την απαξιώνει.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν μίλησε για αυτό, τα έχει διαψεύσει αυτά.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά είπε.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ερμηνεία είναι αυτή.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά είπε. Από την άλλη πλευρά,να έχει τον Ψαριανό που λέει να κατεβάσουν τα σύμβολα από τα σχολεία, να έχει τον Τατσόπουλο με το «απαυτό» του Βουκεφάλα, που έλεγε εδώ πέρα. Η Νέα Δημοκρατία να έχει αυτούς και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζει τη βασιλική συνιστώσα, την κ. Κουντουρά.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα το θυμηθήκατε ότι είναι βασιλική συνιστώσα; Όχι, όταν την είχατε Υπουργό, κ. Καμμένε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ τον πατέρα της τον αγαπούσα και τον στήριζα, αλλά η κ. Κουντουράείναι βασιλική συνιστώσα, την οποία βλέπουμε τώρα και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τις οποίες πλήρωνε ως Υπουργός Τουρισμού. Θα τα βγάλουμε αυτά την άλλη εβδομάδα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ίδια πλήρωνε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων από το Υπουργείο Τουρισμού; Για ποιο λόγο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βέβαια. Με τριαντάρια και σαραντάρια.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Με κονδύλια του Υπουργείου;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με κονδύλια του Υπουργείου.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για να την ευνοήσουν; Για αυτό το λέτε; Την είδα πρώτη σε μια εταιρεία.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα την δείτε πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αλίμονο, αν πληρώνεις 30 και 40 στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σοβαρή καταγγελία.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω κάτι; Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, όταν ήμασταν υποψήφιοι βουλευτές στην Β’ Αθηνών, αν δεν δίναμε το «τάλιρο» στην MRB, στις τάσεις δεν μας έβγαζε εκλεγμένους.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πλήρωνε κάθε βουλευτής «τάλιρο»;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μια φορά πλήρωσα, με έβγαλε πρώτο και βγήκα έβδομος, τις άλλες φορές δεν την πλήρωσα και βγήκα δεύτερος.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλοι οι βουλευτές πληρώνουν δηλαδή όταν γίνονται μετρήσεις;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλοι από το ταμείο πληρώνουν. Έρχεται η τάση από την MRB και λέει εγώ κύριε για να σε μετρήσω θέλω αυτά τα χρήματα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Νομότυπα εννοείτε ή νόμιμα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι νομότυπα, νόμιμα. Το θέμα είναι μετά τις εκλογές. Όταν στο δημοψήφισμα έβγαζαν το «όχι», «ναι» και το «ναι», «όχι», όταν έβγαζαν τον Σημίτη «καταλληλότερο». Θυμάστε τον Σημίτη «καταλληλότερο»;

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Βεβαίως. Έχει μείνει, κιόλας, ο «καταλληλότερος».

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουν πέσει έξω σε όλες τις έρευνες. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο κόσμος δεν απαντά στα κινητά τηλέφωνα,δηλαδή θα πάρουν τώρα έναν στρατιωτικό, θα του πουν τι ψηφίζεις, αν πει ότι ψηφίζει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα τον κυνηγάει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Αντιλαμβάνεστε,λοιπόν, ότι το κλίμα το οποίο υπάρχει, είναι απαξιωτικό, ένα κλίμα το οποίο πρέπει να το σκεφτούν και οι δύο, γιατί αν πάμε έτσι στις εκλογές και θα «σφαχτούμε», αλλά στο τέλος θα χάσουμε και το δίκιο μας απέναντι στους έξω. Να σας πω τώρα και για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται, να βγουν και να πουν για τα κότερα, αλλά δεν μπορεί κ. Παπαχρήστο να βγαίνεις εσύ,όταν στην Ύδρα ξέρουν δύο ανθρώπους, τον Παντελή, με το μούσι, τον φίλο μου, που δένει τα καράβια και τον Παπαχρήστο, που είναι στα κότερα από πίσω με το πούρο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ευχαριστούμε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:: Να είστε καλά.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform