Δελτίο τύπου 09/05/2019
 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

 

 

«Καλή σας ημέρα, 

 

με ιδιαίτερη χαρά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με τον Γραμματέα τουΚινήματος και υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, στην καρδιά της Λακωνίας, στη Σπάρτη. Κάνουμε μια περιοδεία στο νομό, στο Γύθειο, στους Μολάους, έχουμε ήδη επισκεφτεί τη δυτική Λακωνία.

 

Θα αρχίσω με μια παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών μας που σήμερα βρίσκονται μαζί μας. Ο κ. Βαγγέλης Σπανός επιχειρηματίας από τηΛακωνία, ο μόνος ουσιαστικά μόνιμος κάτοικος Λακωνίας που είναι υποψήφιος στην Ευρωβουλή απ’ όλα τα κόμματα και ο οποίος δίνει ένα μεγάλο αγώνα, μία μεγάλη μάχη για τους επαγγελματίες της περιοχής και γενικότερα με δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, γνωστός δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, ένας πολιτικός ο οποίος έχει αγωνισθεί πάρα πολλά χρόνια για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό και με πολύ σημαντική παρουσία στη διαλεύκανση υποθέσεων που έχουν να κάνουν με την διαφθορά στην πατρίδα μας. Και ο πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Νίκος Διακομιχάλης. Σε λίγο θα μιλήσουν και οι ίδιοι για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους και το όραμά τους για την Ευρώπη.

 

Είμαστε εδώ, σε μια περίοδο αρκετά κρίσιμη για την πατρίδα μας Όσοι παρακολούθησαν χθες τησυζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων είδαν μια εικόνα απογοητευτική για την πατρίδα μας. Στο χθεσινό δελτίο της Πολεμικής Αεροπορίας 30 αεροσκάφη F -16 με Έλληνες πιλότους και πάνω από πέντε αεροσκάφη Mirage 2005 σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν 28 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Έδωσαν τέσσερις αερομαχίες δυτικά της Χίου. Η ένταση στο Αιγαίο έχει αυξηθεί και η τουρκική προκλητικότητα ιδιαίτερα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

 

Είμαστε σε μια περίοδο που το Έθνος έχει να αντιμετωπίσει από την εισβολή στην Κύπρο το1974, από την εποχή του «Σισμίκ» και των Ιμίων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέτουμε το εθνικό πρώτα από το πολιτικό. Ακριβώς επειδή κατάλαβα από νωρίς τι επρόκειτο να συμβεί χθες στη Βουλή ζήτησα την αναβολή της συζήτησης, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα κόμματα. Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν να ενισχύσουν τη συσπείρωσή τους παρά να βγούμε όλοι μαζί με μια κοινή εθνική φωνή, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο την ώρα που σύμμαχοι και φίλοι, αλλά και όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας παίρνουν τη θέση της Ελλάδος, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσω του State Department, η Ρωσία μέσω του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της κ. Μογκερίνι, μιλούν ουσιαστικά για απειλή παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. 

 

Η απειλή για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι απειλή εισβολής και κατοχής. Και εδώ, ακριβώς. την περίοδο των Ευρωεκλογών, θα πρέπει να αντιληφθούμε ποιος είναι ο ρόλος της Ευρώπης στην οποία συμμετέχουμε. Δεν παραβιάζεται μόνο η κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζεται η ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των κοινών συνόρων, η Ευρώπη όμως των εθνών - κρατών, η Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι μεγάλοι ιδρυτές της Ευρώπης. Όχι, η Ευρώπη ενός παράνομου οργάνου, όπως είναι το Eurogroup, η Ευρώπη των δανειστών, η Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Μία Ευρώπη την οποία υπηρετούν τα μεγάλα κόμματα, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Νέα Δημοκρατία, ως μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος το ΚΙΝΑΛ, Το Ποτάμι, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που πλέον προσπαθεί να μετατραπεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, έχοντας στην ηγεσία τους εκείνους που αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου «το διευθυντήριο των Βρυξελλών», υπηρετώντας την παγκοσμιοποίηση, την κατάργηση των εθνών -κρατών, την υποστολή των σημαιών, την κατάργηση των θρησκειών, των αξιών, των εθίμων και των παραδόσεων της κάθε χώρας. Αυτή την Ευρώπη θα παλέψουμε εμείς με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές μας όταν αναλάβουν τις έδρες τους στις Βρυξέλλες. Θα εκπροσωπήσουμε τις περιοχές μας, θα εκπροσωπήσουμε τους Έλληνες πολίτες. 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοίωσης του εθνικού χαρακτήρα στην Ευρωβουλή είναι η άρνηση να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο για ένα θέμα το οποίο αποτελεί εθνική θέση, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

 

Εδώ από τη Λακωνία, θέλω ιδιαίτερα να επισημάνω την «οβιδιακή» αλλαγή των κομμάτων και θα αρχίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Εδώ είμαστε σε μία «δεξιά» περιοχή, η οποία μέσω της Νέας Δημοκρατίας ζητάει να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή από υποψήφιους ευρωβουλευτές όπως ο κ. Καιρίδης, εκείνος που δημόσια έχει πάρει προσβλητική θέση απέναντι στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Από εθνομηδενιστές νεοφιλελεύθερους, οι οποίοι έχουν αλλοιώσει τη Νέα Δημοκρατία. Θα πρέπει να καταλάβουν οι Λάκωνες ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία του Τατσόπουλου, του Ψαριανού, ο οποίος ζήτησε την αποβολή των συμβόλων της πίστεως από τα σχολεία και την κατάργηση των θρησκευτικών, της κ. Μάρκου και όλων αυτών οι οποίοι αποτελούν πλέον το προσωπικό μιας παράταξης η οποία δεν εκπροσωπεί τις παραδόσεις της Νέας Δημοκρατίας, της ΕΡΕ, του Λαϊκού Κόμματος.

 

Ένας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να κυβερνά αντισυνταγματικά και παράνομα, στηριζόμενος σε βουλευτές αποστάτες, οι οποίοι αντάλλαξαν τον υπουργικό τους θώκο με τη βουλευτική τους έδρα. Βουλευτές, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη λαϊκή εντολή την οποία πήραν και συνεχίζουν σε μια πλειοψηφία που στηρίζεται στην ανταλλαγή και στο συμφέρον. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτές οι Ευρωεκλογές δεν θα εκλέξουν κυβέρνηση, θα εκλέξουν τους εκπροσώπους της πατρίδας μας στις Βρυξέλλες και αυτός είναι ο ρόλος που εμείς θέλουμε να διαδραματίσουμε στην Ευρωβουλή, ο ρόλος της εκπροσώπησης των εθνικών θέσεων.

 

Θα δώσω τώρα το λόγο σε σας, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που μας κάνετε την τιμή να βρίσκεστε εδώ. Θέλω να δηλώσω ότι στη διάρκεια αυτής της τετραετίας έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να καταφέρουμε το στόχο για τον οποίο δεσμευτήκαμε. Ο πρώτος ήταν η έξοδος της χώρας από την εποχή των μνημονίων και το καταφέραμε. Χθες, ο Πρωθυπουργός είπε 46 φορές την λέξη «εμείς»,αλλά στο «εμείς» ξέχασε να πει ότι αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα υπήρχε σταθερότητα στη χώρα. Δεν θα είχαμε βγει από την εποχή των μνημονίων, δεν θα είχαν προστατευτεί οι συντάξεις, δεν θα είχε δοθεί η 13η σύνταξη, δεν θα είχε μειωθεί ο ΦΠΑ, δεν θα είχαν διασφαλιστεί οι εργαζόμενοι, δεν θα είχε μειωθεί η ανεργία, δεν θα είχαμε οδηγηθεί στο μοίρασμα του πλεονάσματος που πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα και όχι μια υπόσχεση.

 

Και βεβαίως, αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ήταν στο κυβερνητικό συνασπισμό, δεν θα είχε προστατευθεί, όπως επανειλημμένως πράξαμε, ο στενός σύνδεσμος της Ορθοδοξίας με τονΕλληνισμό, το υψηλό ηθικό του στρατεύματος, τα αναδρομικά τα οποία πήραν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι γιατροί, οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστές. Δεν θα υπήρχε εκείνο το φρένο σε ορισμένες αριστερές παραδοξολογίες από τις οποίες προστατεύσαμε την κυβέρνηση όσο ήμασταν εταίροι. Και είμαστε το πρώτο κόμμα στη μεταπολίτευση που εγκαταλείψαμε τις υπουργικές καρέκλες όταν προέκυψε το εθνικό θέμα της παράδοσης της Μακεδονίας. Και επειδή γνωρίζω το πατριωτικό αίσθημα των Λακώνων, θέλω ιδιαίτερα να τονίσω ότι στα εθνικά θέματα είμαστε η μόνη πατριωτική δύναμη η οποία στο θέμα της Μακεδονίας επιμένουμε στη μη χρήση του όρου «Μακεδονία», αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία που ενέπνευσε, στήριξε, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, το erga omnes, δηλαδή την παράδοση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, την αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας,που στα ελληνοτουρκικά «εκπροσωπήθηκε» από την κ. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ερντογάν,όταν εμείς είχαμε γίνει το «κόκκινο πανί» για την Τουρκία. 

 

Στα θέματα της Βορείου Ηπείρου που για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο αποκαταστήσαμε τα νεκροταφεία των πεσόντων του βορειοηπειρωτικού μετώπου, που φέραμε πίσω τα λείψανα των αγωνιστών στην Κύπρο το ’74, αποκαταστήσαμε τους αγωνιστές στην Κύπρο όλων των περιόδων, γιατί στην Κύπρο το Έθνος έδωσε τη μάχη υπέρ πίστεως και πατρίδος όχι σε μια άσκηση κατόπιν αδείας, αλλά σε ένα πραγματικό πόλεμο. Υποδεχτήκαμε με τιμές του ήρωες οι οποίοι είχαν παραμείνει στην Κύπρο από το 1974. Θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, είτε στην Ευρωβουλή είτε στην Βουλή των Ελλήνων. Πιστοί στις αξίες, στις αρχές του Ελληνισμού, στις αρχές της Ορθοδοξίας, στις παραδόσεις και στα έθιμα των Ελλήνων».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform