Δελτίο τύπου 07/05/2019
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

 

«Καλή σας ημέρα,

 

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της περιοδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις Ευρωεκλογές. Ερχόμαστε από την Ήπειρο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για εμένα και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η Αιτωλοακαρνανία έχει μία ιδιαίτερη σημασία. Πρώτα απ’ όλα, δεν ξεχνάμε ότι η Αιτωλοακαρνανία ήταν ο νομός που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, το 2012, μέχρι σήμερα. Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, η μητέρα μου κατάγεται από την ορεινή Ναυπακτία. 

 

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη Συντονιστική Επιτροπή και στα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί βοήθησαν ιδιαίτερα να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό. Θα κάνω μία μικρή ανάλυση αργότερα. 

 

Θα αρχίσω παρουσιάζοντας τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, τον κ. Νίκο Νησιώτη, τον κ. Νίκο Πελεγίνη, τον κ. Βαγγέλη Σπανό, τον κ. Θεόφιλο Βασιλείου και τον κ. Νίκο Διακομιχάλη, που είναι σήμερα μαζί μας και εν συνεχεία θα τους δώσω τη δυνατότητα να παρουσιάσει ο καθένας την υποψηφιότητά του.

 

Θέλω να αρχίσω, όμως, με τη σημερινή εξέλιξη που έχουμε στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. Όπως γνωρίζετε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προτείναμε πριν από λίγες ημέρες την αναβολή της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τη μετατροπή της σε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Πρωθυπουργό. Όχι για να αποφύγουμε τη συζήτηση στη Βουλή  - εξάλλου, όπως γνωρίζετε, είμαι πλέον ο αρχαιότερος κοινοβουλευτικός και πάντα η συζήτηση στη Βουλή ήταν αυτή που επιλέγαμε για να επικοινωνήσουμε - αλλά, γιατί πλέον η κατάσταση στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του «Σισμίκ»  και τα Ίμια, εάν δούμε τη σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ. 

 

Προτείναμε, λοιπόν, την αναβολή της συζήτησης, διότι πλέον η διεθνής κοινότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες της Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουμε να κάνουν δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων. Ως Έλληνας πολίτης και πρώην Υπουργός Άμυνας πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν τα πολιτικά κόμματα, που οφείλω να πω ότι έχουν πράγματι επιδείξει μία κοινή σοβαρή θέση στα εθνικά θέματα, να αποφασίσουν την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή. Δεν μπορεί να έχουμε στην Ελλάδα «κοκορομαχία», όταν οι εθνικές μας θέσεις στηρίζονται από τη διεθνή κοινότητα. Αντί να κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, να εκδώσουμε ένα κοινό ανακοινωθέν όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση και έτσι θα δώσουμε και μία πολύ μεγάλη δύναμη στα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εγρήγορση, στα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας που δίνουν καθημερινές αερομαχίες στο Αιγαίο, στα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού τα οποία βρίσκονται στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και στην Νοτιανατολική Μεσόγειο, προστατεύοντος την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, στα στελέχη του Στρατού ξηράς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.

 

Ελπίζω μέχρι αύριο αντί να κάνουμε ασκήσεις συσπείρωσης στον εσωτερικό πολιτικό χώρο να επιδείξουμε επιτέλους μια εθνικά υπεύθυνη στάση. Πάντως, από εδώ, από το Αγρίνιο, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνεχής προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ αποτελεί εχθρική πράξη, αποτελεί πράξη ισότιμη με την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Δεν μιλάμε για παραβιάσεις και παραβάσεις, δεν μιλάμε για παρενοχλήσεις τις οποίες οι Τούρκοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν από το 1974. Αν πραγματώσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελεί πράξη εισβολής. 

 

Εμείς, λοιπόν, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, που μπορεί να είναι προεκλογική για τις Ευρωεκλογές, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γείτονος χώρας.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το κλιμάκιο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών μας είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους της Αιτωλοακαρνανίας για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

 

Γιατί να ψηφίσουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Τι διαφορά έχουμε εμείς με τα άλλα κόμματα;

 

Θέλω να πω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο κίνημα υποψήφιο στις Ευρωεκλογές το οποίο δεν ανήκει σε ευρωπαϊκό κόμμα. Ήταν επιλογή μας αυτή, παρότι συνεργαστήκαμε και με τους συντηρητικούς και με τους ευρωσκεπτικιστές. Και αυτό γιατί; Διότι, δυστυχώς, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι ουσιαστικά, τα μεγάλα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή, δηλαδή το Λαϊκό Κόμμα το οποίο έχεις ως μέλος του τη Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που έχει ως μέλη του το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχουν ουσιαστικά την ίδια κοινή θέση για το μέλλον της Ευρώπης. Και η κοινή αυτή θέση της ευρωπαϊκής ενοποίησης μέσω της λογικής της παγκοσμιοποίησης, της κατάργησης δηλαδή των εθνών κρατών, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των αξιών και των παραδόσεων κάθε κράτους-μέλους, πράγμα που θεωρούμε ότι είναι αντίθετο με την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι οραματιστές της Ευρώπης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, χαράσσοντας ουσιαστικά τη Ευρώπη των εθνών-κρατών. 

 

Είναι ακόμα αντίθετο με την Ευρώπη που οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος μετά τη συνάντηση των Καννών κατήγγειλε ότι η Ευρώπη μετατρέπεται σε ένα όργανο ενός διευθυντηρίου το οποίο δε βλέπει τις χώρες μέλη σαν ίσες χώρες, με δημοκρατικούς όρους. Βλέπουμε μια Ευρώπη, η οποία έχει καταντήσει ένα σύνολο χωρών τα οποία εκτελούν τις εντολές Γερμανίας. Το διαφημιστικό μας σποτ με τον «Thanassis» που τρώει από το χέρι της Μέρκελ και εκτελεί εντολές έχει να κάνει ακριβώς με τη στάση των Ευρωβουλευτών που είναι μέλη συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που αντί να εκπροσωπούν τα εθνικά συμφέροντα, εκπροσωπούν δυστυχώς την κεντρική πολιτική γραμμή. 

 

Είναι τραγική η κατάληξη της ψηφοφορίας για την καταδίκη της Γενοκτονίας των Ποντίων και βεβαίως είναι ακόμα πιο θλιβερό ότι δεν είδαμε έστω μια φορά όλους τους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό ευρωβουλευτές, να εκφράζουν από κοινού μια εθνική θέση. Εμείς, λοιπόν, θα παλέψουμε για την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Ευρώπη των εθνών-κρατών. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αρχή της παγκοσμιοποίησης και της υποστολής των ελληνικών σημαιών και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού στις Ευρωεκλογές όπου ο ελληνικός λαός δεν θα εκλέξει κυβέρνηση, δεν θα καταδικάσει πολιτικές τις οποίες πιθανώς να θέλει πολιτικά να καταδικάσει, αλλά θα εκλέξει τους εκπροσώπους του για τις επόμενες συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Κλείνω πολύ γρήγορα κάνοντας έναν απολογισμό στο έργο το οποίο έγινε στην Αιτωλοακαρνανία κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας που συμμετείχαμε στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχοντας τη λαϊκή εντολή του 4% και έχοντας την ευθύνη των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη, του υφυπουργείου Μεταφορών, του υφυπουργείου Παιδείας.

 

Θέλω, κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι εφαρμόσαμε το πρόγραμμα το οποίο είχαμε ανακοινώσει εδώ, σε αυτήν εδώ την αίθουσα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε εσάς. Το πρώτο ήταν το θέμα της αναβάθμισης της Αιτωλοακαρνανίας και της ικανοποίησης των αιτημάτων που είχαμε δεχτεί από τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας πριν από τις εκλογές. Θέλω να αρχίσω με τα έργα τα οποία έγιναν σε συνδυασμό με το Επιμελητήριο το οποίο οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια για την εξαιρετική συνεργασία την οποία είχαμε. Το πρώτο είναι επιτέλους η δημιουργία της μαρίνας του Μεσολογγίου. Η μαρίνα του Μεσολογγίου που αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή, που αναβαθμίζει μια ιστορική περιοχή, μια περιοχή στην οποία οφείλει όλη η Ελλάδα. Μαζί με το Επιμελητήριο επίσης δώσαμε την μάχη και με τη θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είχαμε την πολιτική ευθύνη καταφέραμε και πετύχαμε την καθιέρωση της ΠΟΠ για τις ελιές Καλαμών, μιας μεγάλης αγροτικής παραγωγής, μεγαλύτερης ακόμα και από αυτής της Καλαμάτας θα μπορούσα να πω στην ευρύτερη περιοχή.

 

Προχωρήσαμε στη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες αυτές τις δράσεις, για τις οποίες υπήρχε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, το στρατόπεδο Μεσολογγίου μετατρέπεται στο μεγαλύτερο διαδραστικό μουσείο που θα υπάρχει στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την Ιερή Πόλη, αναδεικνύοντας την Έξοδο και ουσιαστικά καθιερώνοντας το Μεσολόγγι ως το κύριο σημείο επίσκεψης σχολείων από όλη την Ελλάδα.

 

Ξεκινήσαμε με τη μεγάλη εκδήλωση που έγινε για την Έξοδο του Μεσολογγίου σε συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παραχωρώντας εκτάσεις του στρατοπέδου το διαδραστικό μουσείο σύντομα θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι από το Πολεμικό Μουσείο και παράλληλα θα κάνει ζωντανή αναπαράσταση καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, 365 μέρες το χρόνο της ιστορίας του Μεσολογγίου.

 

Μεταφέραμε με το νόμο που ψηφίσαμε γιατρούς σε ορεινές περιοχές οι οποίες δεν είχαν την δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών με γιατρούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και εθελοντικά έρχονται να στελεχώσουν ιατρεία τα οποία δεν είχαν αγροτικούς γιατρούς και περιοχές οι οποίες ουσιαστικά εγκαταλείπονταν ακριβώς για την απουσία κεντρικής υπηρεσίας όπως ενδεικτικά στο Περδικάκι και στο Αρχοντοχώρι μπήκαν οι υπηρεσίες της ΜΟΜΚΑ που επανιδρύθηκε προκειμένου να γίνουν δρόμοι στα ορεινά, στο  Πέρκο -Περίστα και εδώ θέλω να πω ότι στεναχωριέμαι ιδιαίτερα για την μικροπρέπεια του κ. Κωνσταντάρα, του δημάρχου, που προσπάθησε να κάνει κομματική εκμετάλλευση για το έργο της ΜΟΜΚΑ. Η ΜΟΜΚΑ δεν εργάζεται ούτε για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ούτε για τον Αναπληρωτή, ούτε για τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Η ΜΟΜΚΑ είναι το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς και λειτουργεί για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της κομματικής τους προέλευσης.

 

Είναι ένα θλιβερό παράδειγμα, ο κύριος αυτός και ήθελα να το τονίσω στα μέσα ενημέρωσης, οι πολίτες να το λάβουν υπόψη τους, γιατί ναι μεν δεν εμπλεκόμαστε με τις δημοτικές εκλογές, αλλά τέτοιου είδους πολιτικάντηδες, μικρόψυχοι, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα έργο, ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν ένα θλιβερό φαινόμενο.

 

Προχωρήσαμε στην λειτουργία των λουτρών στα Θέρμα και πιστεύω ότι πλέον οι προοπτικές που ανοίγονται και με τη δημιουργία της Ιονίας Οδού, αλλά και με τα έργα υποδομών που γίνονται στην περιοχή, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Προσωπικά έδωσα αρκετά μεγάλο αγώνα για το θέμα του αεροδρομίου, δεν τα κατάφερα. Θεωρώ, όμως, ότι αποτελεί ένα στόχο, που αν ο ελληνικός λαός μας δώσει την εντολή και μετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση θα αποτελέσει προτεραιότητά μας».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform