Ομιλίες στη Βουλή
Δελτίο τύπου 19/04/2019

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ TON ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ VISA

 

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, για το σκοτεινό έργο του Υπουργού της μειοδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών»

 

 

Η βουλευτής Ν. Σερρών, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) και πρώην Υφυπουργός Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, μαζί με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο και τους υπόλοιπους βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν την Παρασκευή 19 Απριλίου, την επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή με σειρά ερωτημάτων για το διαφαινόμενο σκάνδαλο της ανάθεσης της Υπηρεσίας Χορήγησης Visa σε εταιρεία που δρα ως «νόμιμη μίζα». 

 

Στη δική της ομιλία, η κα Κόλλια - Τσαρουχά ανέλυσε τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το μηχανισμό που είχε στηθεί και ανάμεσα σε άλλα τόνισε: 

 

«Η εμφάνιση εταιρειών - μεσαζόντων από το πουθενά, που αφαιρούν χρήματα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η υπηρεσία που παρέχουν, δημιουργεί σαφείς ενδείξεις ενός μηχανισμού υπεξαίρεσης ή, ας το πούμε αλλιώς, μιας υπηρεσίας «μίζας» προς όφελος «ημετέρων». 

 

Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται η εταιρεία που έχασε, να είναι εκείνη που παρέχει τελικά την υπηρεσία, η απάντηση είναι απλή και αντάξια των ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση. Η VFS Limited λειτουργεί ως υπεργολάβος του νικητή του διαγωνισμού, επειδή ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει την υπηρεσία! Έτσι, ο «νικητής» απλώς πληρώνεται, χωρίς να κάνει τίποτα και χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αφού μέχρι και τα χρήματα της Visa, τα συγκεντρώνει η VFS Limited! Πρόκειται για έναν ολοφάνερο μηχανισμό χρηματοδότησης ημετέρων με τη δημιουργία ενός αχρείαστου μεσάζοντα, που λαμβάνει μια «νόμιμη» ας πούμε, μίζα, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. 

 

Η απάντηση του Υπουργού δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση πώς η νεοσύστατη με μόλις 24 χιλιάδες Ευρώ, εταιρεία Global Visa Center World Hellas, με ιδιοκτήτες τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Παπαδήμου, τον πρέσβη Δημήτρη Πλατή, Γενικό Γραμματέα των υπουργείου Παιδείας και Μεταφορών επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τον επίσης πρέσβη, Ιωάννη Ζέπο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό, χωρίς να διαθέτει, πέρα από το ομολογουμένως σημαντικό βιογραφικό των ιδρυτών της, καμία άλλη εμπειρία, οργανωτική υπόσταση, προσωπικό και μέσα για να εκτελέσει το ζητούμενο έργο».

 

Στη δευτερολογία της, η κα Κόλλια ανέλυσε και το πολιτικό πρόβλημα που

δημιουργούν τα προηγούμενα: 

 

«Δυστυχώς, είναι τόσα τα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι στις αναθέσεις έκδοσης VISA στήθηκε ένα παιχνίδι σε βάρος του Δημοσίου, που γίνεται επίσης φανερό ότι ο παραπολιτικός και παρασιτικός μηχανισμός που κατέκλεψε το δημόσιο χρήμα, εξακολουθεί και καταφέρνει να παρεισφρέει στο ελληνικό Δημόσιο, παρά την αλλαγή των κυβερνήσεων. Φυσικά, πάντοτε με κύρια ευθύνη των επικεφαλής του κάθε σχετικού φορέα. Αυτός ο μηχανισμός βρίσκεται και μέσα και έξω από την Ελλάδα, και για αυτό ενοχλείται από τα σύνορα και τα έθνη, γιατί αυτά τον εμποδίζουν να λειτουργεί τελείως ανεξέλεγκτα. 

 

Πρόκειται για έναν καρκίνο, που αν δεν τον νικήσουμε, δεν θα συνεχίσει να διαλύει απλώς τις κυβερνήσεις μας, αλλά θα συνεχίσει να ζημιώνει ανεπανόρθωτα ολόκληρη τη χώρα μας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη την ενότητα και τη δικαιοσύνη για να μπορέσει να ορθοποδήσει πραγματικά. Γιατί αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο και για τα περισσότερα από τα φαινόμενα κάθε μειοδοσίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανόμενης και της συμφωνίας των Πρεσπών. 

 

Πιστεύουμε ότι κανένας Έλληνας που σέβεται το νόμο και τους συμπολίτες του, δεν φτάνει στο σημείο να κάνει αχρείαστες υποχωρήσεις σε πάγιες εθνικές θέσεις, χωρίς αυτές να συνάδουν με το λαϊκό αίσθημα, αν ο ίδιος δεν έχει κάτι να φοβηθεί και δεν υπάρχει κάποιο «σημείο πολιτικής πίεσης»εναντίον του. Δυστυχώς τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθησή μας. 

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε μέχρι τέλους, και θα ξεριζώσουμε το παρασιτικό σύστημα της μίζας, της διαπλοκής και των μηχανισμών σε βάρος της πατρίδας και των συμπολιτών μας».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, επειδή ο παρεχόμενος χρόνος της τοποθέτησής μου είναι μικρός, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιεκτική. Είμαι  υποχρεωμένη καταρχήν να αναφέρω δύο σημεία, τα οποία πρέπει να έχουν υπόψη τους οι παρόντες συνάδελφοι, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας.

 

Σημείο πρώτο: Για να πάρει VISA κάποιος που κατοικεί σε χώρα εκτός Σέγκεν, πρέπει να πληρώσει ένα ποσό για τα έξοδα για την έκδοσή της. Το κεφάλαιο που συγκεντρώνεται είναι προφανώς πολύ μεγάλο, αν αναλογιστούμε τον τεράστιο αριθμό των εισερχόμενων στην πατρίδα μας, από χώρες εκτός Σέγκεν. Φτάνει σε ύψος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτό το κεφάλαιο, αφαιρώντας τα έξοδα των σχετικών ελέγχων και της ολοκλήρωσης της έκδοσης της VISA, προκύπτει σημαντικό κέρδος προς το ελληνικό δημόσιο. Το οποίο είναι τόσο μεγαλύτερο, όσο λιγότεροι οι μεσάζοντες στον κύκλο των διεργασιών. 

 

Άρα, η εμφάνιση εταιρειών-μεσαζόντων από το πουθενά, που αφαιρούν χρήματα από αυτό το κεφάλαιο, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η υπηρεσία που παρέχουν, δημιουργεί σαφείς ενδείξεις ενός μηχανισμού υπεξαίρεσης, ή, ας τοπούμε αλλιώς, μιας  υπηρεσίας «μίζας» προς όφελος «ημετέρων».

 

Σημείο Δεύτερο: Σύμφωνα με τη γενική ομολογία των δημοσιογράφων που έχουν διερευνήσει το θέμα, την τελική υπηρεσία χορήγησης ελληνικής VISA στις περισσότερες χώρες, την παρέχει και σήμερα η ίδια εταιρεία που την παρείχε πριν το διαγωνισμό, που έγινε κατά τη θητεία του κ. Κοτζιά. Αυτή η εταιρεία, η VFS Limited, με έδρα κάπου ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ινδία, αλλά με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και εμπειρία, όπως μαθαίνουμε από σειρά δημοσιογραφικών μέσων, παραμένει  και σήμερα ο τελικός πάροχος της υπηρεσίας στο συντριπτικό ποσοστό των σημείων έκδοσης VISA του εξωτερικού. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον λοιπόν, ότι η VFS Limited, δεν ήταν ο νικητής του σχετικού διαγωνισμού, αν και συμμετείχε σ’ αυτόν!

 

Αν αναρωτιέστε όμως πώς γίνεται η εταιρεία που έχασε, να είναι εκείνη που παρέχει τελικά την υπηρεσία, η απάντηση είναι απλή και αντάξια των ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση: 

 

Η VFS Limited λειτουργεί ως υπεργολάβος του νικητή του διαγωνισμού, επειδή ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει την υπηρεσία! Έτσι, ο «νικητής» απλώς πληρώνεται, χωρίς να κάνει τίποτα και χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αφού μέχρι και τα χρήματα των VISA, τα συγκεντρώνει η VFS Limited!

 

Πρόκειται για έναν ολοφάνερο μηχανισμό χρηματοδότησης ημετέρων με τη δημιουργία ενός αχρείαστου μεσάζοντα, που λαμβάνει μια “νόμιμη” ας πούμε, μίζα, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

 

Κυρίες και κύριοι, αν ενοχλεί κάποιους το ύφος της περιγραφής μου, οφείλω να πω ότι όλα όσα ακούτε δεν τα ισχυρίζομαι εγώ, ούτε ο Πάνος Καμμένος. Τα γράφουν, όπως τόνισα, ενημερωτικά μέσα, μερικά από τα οποία είναι φιλικά προς τη σημερινή κυβέρνηση. Καταθέτω, παραδείγματος χάριν, στα πρακτικά της βουλής ένα άρθρο που είναι δημοσιευμένο στο tvxs.gr (https://tvxs.gr/news/ellada/i-siopi-nd-kai-kinal-gia-tin-etairia-me-tis-bizes-toy-ypeks), μέσο φιλικό προς την κυβέρνηση, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τον απίστευτο μηχανισμό που φαίνεται να έχει στηθεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Είναι λοιπόν φανερό ότι όλα αυτά απαιτούν άμεση διερεύνηση και απαντήσεις. Οι μέχρι τώρα απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Υπουργό Εξωτερικών, δεν απαντούν ουσιαστικά σε τίποτα.

 

Ο Υπουργός αρκέστηκε να αναφερθεί στο άρθρο 23, το οποίο παρέθεσε «στο απαντητικό του έγγραφο», στο οποίο προβλέπεται ότι ο πάροχος δικαιούται να προσλαμβάνει υπεργολάβους, με τη συναίνεση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία το ΥΠΕΞ δεν μπορεί να αρνηθεί χωρίς εύλογη αιτία.  Δεν θα μείνουμε στο ότι αυτή η απάντηση δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση πώς η νεοσύστατη με μόλις 24 χιλιάδες Ευρώ, εταιρεία Global Visa Center World Hellas, με ιδιοκτήτες τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Παπαδήμου, τον πρέσβη Δημήτρη Πλατή, Γενικό Γραμματέα των υπουργείου Παιδείας και Μεταφορών επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, και τον επίσης πρέσβη, Ιωάννη Ζέπο, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό, χωρίς να διαθέτει, πέρα από το ομολογουμένως σημαντικό βιογραφικό των ιδρυτών της, καμία άλλη εμπειρία, οργανωτική υπόσταση, προσωπικό και μέσα για να εκτελέσει το ζητούμενο έργο. 

 

Δεν θα μείνουμε ούτε στο ότι, παρά τις έντονες ενστάσεις και προσφυγές των άλλων εταιριών που μετείχαν στην διαδικασία, και παρά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακύρωσε την ανάθεση στην εταιρεία, έγινε τελικά παρέμβαση του τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, και η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου αναπέμφθηκε, ώστε η νεοσύστατη εταιρεία να αναλάβει το έργο.

 

Αυτό όμως που με τίποτα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, είναι η ανυπαρξία εγγράφων που περιέχουν τους όρους συνεργασίας του παρόχου με τον υπεργολάβο του. Είναι ακατανόητη η άρνηση του Υπουργού να προσκομίσει στη Βουλή κάποια συμβατικά κείμενα που συνδέουν τον πάροχο με τον υπεργολάβο. Επίσης απαράδεκτη είναι η απάντηση ότι δεν υπάρχουν συμβατικά κείμενα μεταξύ του ΥΠ. ΕΞ. και του υπεργολάβου. 

 

Το ζήτημα συσκοτίζεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι στις γνωστοποιήσεις συμβάσεων που είναι αναρτημένες στη βάση δεδομένων T.E.D. αναφέρεται ότι δεν ενδέχεται να ανατεθούν σε υπεργολάβο οι συμβατικές υπηρεσίες. Πληροφορία η οποία έρχεται σε προφανή αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο υπουργός για το περιεχόμενο του άρθρου 23!

 

Είναι επιτακτικό λοιπόν να γνωστοποιηθεί σήμερα στην Βουλή, αν η εταιρεία που νίκησε στο διαγωνισμό, είχε δηλώσει στην προσφορά της τον υπεργολάβο, αν αυτός τελικά προσέφερε τις υπηρεσίες του, και αν συνεχίζει να τις προσφέρει μέχρι σήμερα. 

 

Καλώ με τη σειρά μου τον Υπουργό, να δώσει ολοκληρωμένες και πειστικές απαντήσεις, και να λάβει την ευθύνη της καταγγελίας και του «ξηλώματος»κάθε παράτυπης κατάστασης.

 

Είναι φανερό ότι κάθε προσπάθεια «θολώματος» ή άρνηση να κατατεθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και έγραφα, είναι απλώς η ξεκάθαρη επιβεβαίωση των καταγγελιών που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος, ενάντια  στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και «δημιουργό» της μειοδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, κ. Κοτζιά, που πλέον το σκοτεινό έργο του οποίου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ακόμη και οι πιο στενοί κομματικοί σύμμαχοι και συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι η ελάχιστη απαίτηση μας».

 

Δευτερολογία

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, δυστυχώς, είναι τόσα τα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι στις αναθέσεις έκδοσης VISA στήθηκε ένα παιχνίδι σε βάρος του δημοσίου, που γίνεται επίσης φανερό ότι ο παραπολιτικός και παρασιτικός μηχανισμός που κατέκλεψε το δημόσιο χρήμα, εξακολουθεί και καταφέρνει να παρεισφρέει στο ελληνικό Δημόσιο,  παρά την αλλαγή των κυβερνήσεων. Φυσικά, πάντοτε με κύρια ευθύνη των επικεφαλής του κάθε σχετικού φορέα. Αυτός ο μηχανισμός βρίσκεται και μέσα και έξω από την Ελλάδα, και για αυτό ενοχλείται από τα σύνορα και τα έθνη, γιατί αυτά τον εμποδίζουν να λειτουργεί τελείως ανεξέλεγκτα.

 

Πρόκειται για έναν καρκίνο, που αν δεν τον νικήσουμε, δεν θα συνεχίσει να  διαλύει απλώς τις κυβερνήσεις μας, αλλά θα συνεχίσει να ζημιώνει ανεπανόρθωτα ολόκληρη τη χώρα μας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη την ενότητα και τη δικαιοσύνη για να μπορέσει να ορθοποδήσει πραγματικά. Γιατί αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο και για τα περισσότερα από τα φαινόμενα κάθε μειοδοσίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανόμενης  και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Πιστεύουμε ότι κανένας Έλληνας που σέβεται το νόμο και τους συμπολίτες του, δεν φτάνει στο σημείο να κάνει αχρείαστες υποχωρήσεις σε πάγιες εθνικές θέσεις, χωρίς αυτές να συνάδουν με το λαϊκό αίσθημα, αν ο ίδιος δεν έχει κάτι να φοβηθεί και δεν υπάρχει κάποιο “σημείο πολιτικής πίεσης” εναντίον του.  Δυστυχώς τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθησή μας.

 

Οφείλουμε επίσης να θυμόμαστε ότι στην μοντέρνα ελληνική ιστορία, ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός μέχρι σήμερα, που τόλμησε να βγάλει στο φως όλα όσα γνώριζε για τις σκοτεινές συμφωνίες και διασυνδέσεις, όπως και για όλα εκείνα που γίνονταν και γίνονται σε βάρος των Ελλήνων συμπατριωτών μας. Και συνεχίζει να κάνει αποκαλύψεις, χωρίς να δίνει σημασία τις ασταμάτητες επιθέσεις που δέχεται στην τιμή και την υπόληψή του, που παραμένει ακόμη όμως κρυστάλλινη.

 

Μαζί του, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε ότι μείνουμε μέχρι τέλους, και θα ξεριζώσουμε το παρασιτικό σύστημα της μίζας, της διαπλοκής και των μηχανισμών σε βάρος της πατρίδας και των συμπολιτών μας. 

 

Είμαστε σίγουροι ότι όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν ότι οφείλουν να σταθούν δίπλα μας, και θα στηρίξουν στο δίκαιο έργο μας».

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform