Ομιλίες στη Βουλή
Δελτίο τύπου 17/01/2019

 

  • HΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

 

Η Βουλευτής Σερρών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρώην Υφυπουργός ΕθνικήςΆμυνας κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ανέλυσε στη Βουλή τους λόγους για τους οποίους δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η καΚόλλια - Τσαρουχά αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα:

 

Για τον κ. Κοτζιά: «Ο κ. Κοτζιάς μας έφερε ως Συμφωνία, εκβιαστικά, τιςημέρες που προσπαθούσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να μηκοπούν οι συντάξεις των ηλικιωμένων, ένα όνομα που αποτελεί κόκκινηγραμμή για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ καθώς περιείχε τον όρο Μακεδονία.Εγώ και οι συναγωνιστές μου, πήραμε τη δύσκολη απόφαση και τη μεγάληευθύνη, να βγει πρώτα η Ελλάδα από τα Μνημόνια. Η Αντιπολίτευσηεξαπέλυσε ολόκληρο τον τεράστιο επικοινωνιακό της μηχανισμό, τα κανάλιακαι το στρατό των δημοσιογράφων της, για να λέει, μέχρι σήμερα, το ψέμαότι «η συμφωνία δεν παίρνεται πίσω». Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα,γιατί αν σήμερα έπεφτε η κυβέρνηση, η συμφωνία θα τελειώσει εδώ. Αν ηΒουλή δεν την επικυρώσει όταν θα έρθει, πάλι η συμφωνία είναι άκυρη. Ανδεν είναι έτσι, τι ψηφίζουμε σήμερα κύριοι;».

 

Σε άλλο σημείο η κα Κόλλια - Τσαρουχά επανέλαβε την πρόταση του κ. ΠάνουΚαμμένου προς τη ΝΔ: «Σας περιμένουμε να καταθέσετε μια ξεκάθαρη πρότασημομφής, και θα τη στηρίξουμε άμεσα. Για να ακυρωθεί πλήρως η συμφωνίατων Πρεσπών. Γιατί δεν το κάνετε;».

 

Η κα Κόλλια - Τσαρουχά αναφέρθηκε στην στάση του κ. Μητσοτάκη σχετικά μετη Συμφωνία: «Είναι άκυρο αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης, και υποτιμάτην παραχώρηση του ονόματος, μεταφέροντας το βάρος στη γλώσσα και τηνεθνότητα. Ο σκοπός του είναι βέβαια γνωστός, θέλει να μπορεί ναπαραχωρήσει το όνομα, όταν και αν γίνει κάποτε Πρωθυπουργός. Όμως όπωςμπορεί ο καθένας μας να αντιληφθεί, αν η διπλανή χώρα λέγεται«Μακεδονία» με οποιοδήποτε προσδιορισμό, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της,θα ονομάζονται «μακεδονικά». Για αυτό καταγγέλλουμε ως υποκριτική καιπροσβλητική τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

 

Η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε τέλος στη στάση τηςπαράταξής της, λέγοντας «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη μέθοδο και κάθετρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε η συμφωνία να ακυρωθεί. Θα κάνουμετα πάντα για να τιμήσουμε το ρόλο και την ευθύνη που μας έδωσε οελληνικός λαός. Η βάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραμένει ισχυρή και ναείστε σίγουροι ότι θα σταθεί δίπλα μας» και έκλεισε επαναλαμβάνοντας «θακλείσω λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform