Ομιλίες στη Βουλή
Δελτίο τύπου 08/09/2017

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΨΕΥΔΗ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

 

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τοποθετήθηκε στηνΟλομέλεια ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, όπου δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη του στην αντιπολίτευση, εξαιτίας της στάσης της να δημιουργεί συνεχώς προσχώματα στην κυβέρνηση και στο νομοθετικό της έργο, ενόψει δε του κλεισίματος (&) της 3ης αξιολόγησης και της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

 

Επί της ουσίας λοιπόν, ορμώμενος από τα όσα ψευδή ακούστηκαν εκ μέρους στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προηγήθηκαν της ομιλίας του, ο Γιώργος Λαζαρίδης τοποθετήθηκε δυναμικά και με σαφήνεια, κάνοντας αποτίμηση των αιτιών της κρίσης που ζούμε και φέροντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης σε αμήχανη θέση.

 

Περί επιχειρηματικότητας:

 

«…Άκουσα προηγουμένως εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει από επιχειρείν.

 

Ποιους;, αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα και την κοινωνία να μιλούν για την επιχειρηματικότητα και για το δημόσιο - ιδιωτικό τομέα. Αυτοί οι οποίοι υπερχρέωσαν την χώρα, πήγαν το χρέος στο 120% και στη συνέχεια στο 180% δεν μπορούν να κρίνουν την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης!

 

Αυτή η Κυβέρνηση διαχειρίζεται και προσπαθεί να επουλώσει τραύματα από τις πολιτικές πράξεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Διακόσιες πενήντα δύο χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Θα το ξεχάσουμε αυτό; Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε».

 

Για την συνεχή κριτική της αντιπολίτευσης περί κρατισμού & Δημοσίου:

 

«…Υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες στην Ελλάδα όπου το σύνολο των εδρών καταλαμβάνεται από Βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το δημόσιο. Η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Γιατί στρέφονται υποκριτικά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων;

 

Σας μιλώ εγώ, ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ, που εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν έχουμε ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο στις τάξεις μας, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή στους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους σέβομαι και υπολήπτομαι, καθώς οι περισσότεροι ασκούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους.

 

Αντί να συμβάλουν ως Αντιπολίτευση, ασκώντας υγιή κριτική, που είναι άλλωστε το οξυγόνο της δημοκρατίας - προσπαθούν με ψέματα να αλλοιώνουν την πραγματικότητα».

 

Για το «σωτήριο» έτος «2014», την οικονομία και την ανεργία:

 

«…Το 2014 λένε ότι ήταν καλή χρονιά: Γιατί δραπετεύσαν το 2014 αυτά τα δύο κόμματα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και δεν πέρασαν την αξιολόγηση; Αφού πήγαινε τόσο καλά η οικονομία, γιατί δεν πέρασαν την αξιολόγηση και δραπέτευσαν;

 

Εγώ θα σας διαβάσω στοιχεία από τα Επιμελητήρια και από την ΕΛΣΤΑΤ: Το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας. Τα «κανόνια» έφτασαν σε αξία το 1,8 δισεκατομμύριο ή το 1,8% του ΑΕΠ. Το παθητικό στις πτωχεύσεις από τα 351 εκατομμύρια το 2012 – σας τα διαβάζω τα στοιχεία όπως ακριβώς υπάρχουν στην ΕΛΣΤΑΤ - έφτασε στα 700 εκατομμύρια το 2013 και – κρατηθείτε, συνάδελφοι, να ακούσετε τώρα πού πήγαν την καλή χρονιά, του 2014 - το 2014 από τα 700 εκατομμύρια του 2013 πήγαν στο 1,8 δισεκατομμύριο. Αυτή ήταν η καλή χρονιά, το 2014. Αυτή ήταν η καλή χρονιά.

 

Και προσέξτε, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις πτωχεύσεις το έχουμε στο εμπόριο, όπου έχουμε 41% πτωχεύσεις στον εμπορικό κλάδο. Η Νέα Δημοκρατία έβγαινε τότε, αν θυμάστε και κατηγορούσε το εμπόριο ότι είναι αντιπαραγωγικός κλάδος κ.λπ.

 

Αυτή η Κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν, πέρασε δύο αξιολογήσεις και πάει για τρίτη αξιολόγηση τώρα, αφού πρώτα βγήκε στις αγορές και δοκίμασε τις δυνάμεις και την αποτελεσματικότητά της.

 

Πάνω από μισή μονάδα, με 0,6% λιγότερο, θα πληρωθούν τα ομόλογα Σαμαρά-Βενιζέλου, χάρη σε αυτήν την Κυβέρνηση. Αποτυχία είναι αυτό; Μεγάλη επιτυχία, όσο κι αν προσπαθούν να τη μειώσουν.

Όμως, ξέρετε, έχει βρεθεί σε αμηχανία η Αντιπολίτευση, γιατί όλα τα αντιπολιτευτικά τους χαρτιά, όλοι οι αντιπολιτευτικοί τους στόχοι μηδενίστηκαν. Αυτή η Κυβέρνηση βλέπουμε ότι έχει θετικά βήματα και αναγνωρίζονται διεθνώς».

 

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα:

 

«…Δεν ξέρω για ποιον λόγο, δεν έχει προβληθεί καθόλου αυτό που γράφτηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», για αγωγή που καίει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και βγάζει στο φως γιατί χαρίστηκε η Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς, στον Σάλα, μια εφημερίδα η οποία δεν πρόσκειται φιλικά σε αυτήν την Κυβέρνηση.

 

Χαρακτηριστικά λέει: «Μόλις είκοσι τρεις μέρες μετά την επίδοση του δικογράφου» - όπου με αγωγή η Αγροτική Τράπεζα ζητούσε να της πληρωθούν τα δάνεια από τα δύο αυτά κόμματα - τα δύο μεγάλα κόμματα αποφάσισαν να διαλύσουν την τράπεζα και να τη «χαρίσουν» στην Πειραιώς. 

 

Για να γλυτώσουν, όρισαν με τροπολογία - ντροπή ότι η ετήσια χρηματοδότησή τους είναι ακατάσχετη.» Κατέθεσαν τροπολογία με την οποία καθιστούσαν την επιχορήγηση ακατάσχετη. Γιατί είχαν υποθηκεύσει, προκειμένου να πάρουν δάνεια, να εξασφαλίσουν δάνεια, τις επιχορηγήσεις τους. Αυτές τις επιχορηγήσεις που είχαν υποθηκεύσει πριν από μερικά χρόνια ήρθαν εδώ και με τροπολογία που κατέθεσαν τις κατέστησαν ακατάσχετες. Αυτή είναι η εντιμότητα αυτών των δύο κομμάτων..

 

Προσέξτε, θέλω λίγο την προσοχή σας. Έδωσαν την Αγροτική Τράπεζα για 95 εκατομμύρια στην Πειραιώς, τη στιγμή που μόνο από τα κόμματα η Αγροτική Τράπεζα περίμενε 200 εκατομμύρια. Αν αυτό δεν συνιστά σκάνδαλο, τι είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου».

 

Δυστυχώς, τη στιγμή που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η κυβέρνηση εν συνόλω εργάζεται σκληρά, μόλις ένα βήμα πριν από τα ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης του χρέους, την ίδια στιγμή καλείται να απαντά και στις κραυγές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

2

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform