Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 30/05/2019

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡ. ΥΜΑΘ ΜΑΡIΑΣ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ «ΑΧΡΗΣΤΟ» ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

 

 

Η βουλευτής Ν. Σερρών με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, απαντά σε τοποθέτηση της κας Νοτοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της τελευταίας, όπου αναφέρεται στο ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης:

 

«Η κα Νοτοπούλου αποκάλεσε απαξιωτικά «άχρηστο» το ΥΜΑΘ και υποστήριξε ότι ήταν μια «πρόκληση» πώς θα το μετέτρεπε κατά τη θητεία της σε «χρήσιμο».

 

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την άγνοια και αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

 

Ενημερώνω, λοιπόν, την κα Νοτοπούλου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, που είναι μεγάλη τιμή μου που το υπηρέτησα πριν από εκείνη, δεν ήταν ποτέ «άχρηστο», σε κανένα σημείο της πορείας του.

 

Πέρα από τις αναπτυξιακές και πολιτιστικές αρμοδιότητές του, που θα μπορούσαν σίγουρα να είναι μεγαλύτερες αλλά παρέμειναν κρίσιμες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΥΜΑΘ διατελεί έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο: 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, παρά τη θέληση όλων εκείνων που θέλουν να το απαξιώσουν από μέσα ή από έξω, για προφανείς αντεθνικούς λόγους.

 

Ιστορικοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Νικόλαο Μάρτη ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, και φυσικά το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάναμε μεγάλο αγώνα για να διατηρήσει το ΥΜΑΘ τον κρίσιμο ιστορικό του ρόλο. ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Ας μην απορούν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση που αντιμετωπίζουν από τον ελληνικό λαό. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η απομάκρυνσή τους από τις εθνικές θέσεις είναι εκείνη που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο έργο, σημαντικό ή όχι, έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

 

Εμείς τους προειδοποιήσαμε, τους στηρίξαμε έντιμα για το καλό των συμπολιτών μας την τετραετία που πέρασε, μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές.

 

Αποδεικνύουν δυστυχώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που έλαβαν και άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός, αν επιμείνουν να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform