Δελτία Τύπου Βουλευτών
Δελτίο τύπου 16/04/2019

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΩΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΘΕΜΑ: «Διεύρυνση και επιπλέον στοιχειοθέτηση του άρθρου 336 τουποινικού κώδικα που αφορά το αδίκημα του βιασμού»

 

 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ, Αριστείδης Φωκάς, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωκάς με αφορμή τις «καινοτόμες» αλλαγές του ποινικού κώδικα και την επερχόμενη τροπολογία του άρθρου 336 που αφορά το σοβαρό αδίκημα του βιασμού επεσήμανε ότι χρειάζονται διασαφηνίσεις του παρόντος άρθρου ως προς τους «σύγχρονους» τρόπους και τις μεθόδους που μπορεί πλέον κάποιος χωρίς βία και απειλή να παραβιάσει την γενετήσια αξιοπρέπεια του άλλου.

 

Ο νυν ορισμός του αδικήματος του βιασμού, σύμφωνα με το άρθρο 336 του Π.Κ αγνοεί το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί γίνονται σήμερα χωρίς τη χρήση βίας και απειλής, χωρίς όμως να έχει δοθεί η συναίνεση από το θύμα, οπότε τιμωρούνται εφόσον το θύμα βρει το θάρρος να καταγγείλει το γεγονός και να  αποδείξει τα όσα λέει. Προτίθεσθε, λοιπόν, να διευρύνετε την έννοια του βιασμού στο άρθρο 336 του ποινικού κώδικα, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν και οι περιπτώσεις μη συναίνεσης που δεν συνιστούν σωματική απειλή, καταλήγει ρωτώντας τον Υπουργό ο κ. Φωκάς.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform