Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 06/02/2018

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ TOY ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

 

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η παρ. 7 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014, βάσει του οποίου ρυθμίζονται ζητήματα νομιμοποίησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε περιοχές περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

 

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, με την υπ’ αριθμ. 1465/172 (06.02.2018), η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης προστατευομένων Περιοχών, ζητά την τακτοποίηση πολλών συναφών περιπτώσεων για έργα που στο σύνολό τους είναι κατασκευασμένα πριν την δημοσίευση του υπό εξέταση νόμου.

 

Με την προτεινόμενη διάταξη επέρχεται αλλαγή της χρήσης της δασικής έκτασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προτείνεται να προστεθούν στις ήδη ιστάμενες εγκαταστάσεις, όπως αυτές προβλέπονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η συνέχιση της λειτουργίας εγκαταστάσεων ιερών μονών, όπως μετόχια, ησυχαστήρια, ιερές μονές, παρεκκλήσια και ιερά προσκυνήματα.

 

Η διάταξη κρίνεται δίκαιη και επιβεβλημένη, διότι με αυτήν επιλύεται ρητά το ως άνω ζήτημα για την επικράτεια.

 

Η συνέχιση της λειτουργίας των ανωτέρω εγκαταστάσεων απαγορεύεται στις περιπτώσεις που εκδοθεί πλήρως αιτιολογημένη πράξη προϊσταμένου του αρμόδιου Δασαρχείου ή της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών (αν δεν υπάρχει δασαρχείο σε επίπεδο νομού), στην οποία διαπιστώνονται συνεχείς επεκτάσεις των ανωτέρω εγκαταστάσεων, κοπή ή εκχέρσωση δασικής βλάστησης, καθώς και κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία τους.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform