Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 22/11/2017

 

 

ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

 

 

Δεκτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής νομοτεχνική πρόταση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Λαζαρίδη, που κατατέθηκε μεν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου, αλλά υιοθετήθηκε στο σώμα του σχεδίου νόμου με την μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης.

 

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, με την υπ’ αριθμ. Πρ. 1352/21 (22.11.2017), ζητά την τακτοποίηση πολλών συναφών περιπτώσεων, για έργα που στο σύνολό τους είναι κατασκευασμένα πριν την δημοσίευση του παρόντος νόμου, συμβατά με το περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες που διευκολύνουν την πρόσβαση προς τον κοινόχρηστο χώρο και το σημαντικότερο, η διατήρησή τους κρίνεται επιβεβλημένη λόγω του βαθμού της επικινδυνότητας του περιβάλλοντος χώρου.

 

Η υιοθέτηση της νομοτεχνικής βελτίωσης κρίνεται δίκαιη και επιβεβλημένη, διότι με αυτήν επιλύεται ρητά το θέμα της μη καταβολής αποζημίωσης χρήσης για έργα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία εξυπηρετούν συγκοινωνιακούς και λιμενικούς σκοπούς, καθώς και σκοπούς αγκυροβολισμού και λιμενισμού σκαφών, προάγουν την εθνική οικονομία και προσδίδουν στο Κράτος τόσο κοινωνικό όσο και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

 

ο Νεκτάριος Σαντορινιός (Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) μιλώντας για τις τροπολογίες, δήλωσε χαρακτηριστικά: «… Να πούμε για τις τροπολογίες. Η με γενικό αριθμό 1352 και ειδικό 21 του κ. Λαζαρίδη δεν γίνεται δεκτή, αλλά επειδή είναι ουσιαστική τροπολογία, περιλαμβάνεται στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα καταθέσουμε, οπότε μπαίνει στις νομοτεχνικές στο άρθρο 86».

 

Σχετική τοποθέτηση έγινε και από την βουλευτή του Σύριζα κα. Ε. Καρακώστα:

 

«.. συμφωνώ με την τροπολογία που κατέθεσε ο συνάδελφος κ. Λαζαρίδης με αριθμό 1352, με την οποία προτείνεται να μην καταβάλλεται αποζημίωση, εφόσον δεν έχει καταβληθεί ούτε έχει βεβαιωθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ, δηλαδή να πάει σύμφωνα με ένα προηγούμενο διάταγμα που αναφέραμε σχετικά με όλα τα αυθαίρετα, αν είναι αυθαίρετα».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform