Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Δελτίο τύπου 21/11/2017

 

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΔΕΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 

 

Ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε εκτενώς, από το βήμα της Ολομέλειας, στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη και δίδεται για δεύτερη χρονιά προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και των ευάλωτων νοικοκυριών.

 

Σαν πρόταση, αναφορικά με τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανέφερε ότι όταν υπάρχουν φιλοξενούμενοι το ποσό του κοινωνικού μερίσματος να μην υπολογίζεται στο σύνολο των μελών, αλλά να δίδεται ξεχωριστά σε κάθε δικαιούχο, ικανοποιώντας πολλά σχετικά αιτήματα από όλη την Ελλάδα.

 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης χαρακτηριστικά τόνισε: «..θέλω να επιστήσω την προσοχή στο Σώμα, για τα άτομα που φιλοξενούνται από νοικοκυριά. Είναι μηνύματα, τα οποία τα πήραν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και θέλουμε να σας τα μεταφέρουμε. Δεν φιλοξενούνται γιατί το επέλεξαν, η ανάγκη το επέβαλε. Πέρσι δεν πήραν το επίδομα. Φέτος, σας παρακαλώ να το δείτε με προσοχή αυτό το ζήτημα, με ιδιαίτερη ευαισθησία, να μην γίνει ξανά το ίδιο λάθος, γιατί ξέρετε ότι δεν είναι επιλογή δική τους στο να φιλοξενούνται από γονείς ή από παππούδες κ.λπ.. Η ανάγκη τους έκανε».

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Θεμελιώδης προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η ενίσχυση και η θωράκιση της κοινωνικής προστασίας και πράξη τέτοια αποτελεί η έκτακτη νομοθετική πρωτοβουλία.

Όπως προέκυψε από το κείμενο με τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ποσό «κοινωνικού μερίσματος» θα δίδεται σε κάθε σύνολο ατόμων που συγκατοικούν σε κάποιο σπίτι, είτε αυτά αποτελούν μια τυπική οικογένεια, αποτελούμενη από τους γονείς και τα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα), είτε μια απλή ομάδα συγγενών (π.χ. ενήλικα αδέλφια που κατοικούν μαζί σε ένα σπίτι, ανδρόγυνο που συγκατοικεί με γηραιούς γονείς τους οποίους φιλοξενεί, παππούδες ή γιαγιάδες που συγκατοικούν με φιλοξενούμενους εγγονούς κ.λπ.).

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform