Δραστηριότητες Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δελτίο τύπου 09/05/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη, παρέστη σήμερα στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και στη συνέχεια συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας κ. Ι. Πολύζο, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

 

Η κ. Χρυσοβελώνη για την ημέρα κατά του φασισμού και του ναζισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της ανθρωπότητας ο οποίος  έληξε έχοντας νικητές αλλά όχι κερδισμένους. 

 

Η 8η Μαΐου του ‘45 είναι ίσως η σημαντικότερη ημερομηνία στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία γνώρισε και άλλες φορές τον πόλεμο, αλλά ποτέ πριν δεν γνώρισε τόση παράλογη βία. Το ενδιαφέρον της χώρας μας εστιάζεται στην εγκαθίδρυση ειρήνης και σταθερότητας, μέσω της θεμελίωσης ενός κράτους δικαίου, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής του απαραβίαστου των συνόρων αλλά και τη γενικότερη ενδυνάμωση και προστασία του κοινοβουλευτικού συστήματος από κρυφές ή φανερές επιβουλές.

 

Καλούμαστε να παίξουμε ρόλο πρωταγωνιστικό στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας και θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα εθνικά μας δίκαια και συνάμα να δώσουμε την υπόσχεση για συνέχιση της προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο.

 

Έχοντας στο νου μας ότι η διατήρηση της Ιστορίας μας, αποτελεί επιταγή στην οποία έχουμε υποχρέωση να υποκλινόμαστε, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό: την ελευθερία μας!».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform