Δελτίο τύπου 22/04/2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΜΕ  ΤΟΥΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

 

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:Έχουμε τον άνθρωπο που μπορεί να μας απαντήσει ποιος είναι ο «Thanassis» στο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ. Είναι ο κ. Πάνος Καμμένος. Καλημέρα κ. Πρόεδρε. Καλώς ήλθατε 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Καλημέρα. Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:Καλή Ανάσταση. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Ο «Thanassis» ποιος είναι; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Όπως σε όλα τα σποτ, τις ταινίες και τα σενάρια, τον «Thanassis» μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς, σε αυτούς πάντως που υπακούν στο χέρι της Μέρκελ. Ξέρετε, το χέρι της Μέρκελ μας δυσκόλεψε πολύ περισσότερο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Το είδαμε το χέρι της Μέρκελ, αλλά εσείς είπατε ότι μπορεί να είναι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Μπορεί να είναι και οι δύο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Νομίζω ότι από τη μια πλευρά ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς την κ. Μέρκελ και προς τη γερμανική πλευρά, και από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης μας έφερε εδώ τον Βέμπερ, που είναι η φυσική συνέχεια της κ. Μέρκελ.

 

Μ .ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Βέβαια, με τον κ. Τσίπρα ήσασταν μαζί στην ίδια κυβέρνηση και υπακούατε μαζί στην κ. Μέρκελ, λένε κάποιοι.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι, όπως ξέρετε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαχωρίζαμε πάντα τη θέση μας όταν η κοινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε ότι πάει προς τη γερμανική πλευρά. Εξάλλου, αυτό είναι ξεκάθαρο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ο κ. Τσίπρας της ευρωπαϊκής αριστεράς, όπως ξεκίνησε, που εκεί, αν θέλετε, είχαμε τις ιδεολογικές μας αντιπαραθέσεις, αλλά είναι εκείνος ο οποίος διεκδικεί πλέον το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστών και διεκδικεί, όπως ο ίδιος είπε, να κάνει την πράσινη αριστερά, δηλαδή να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Έγινε τόσο υπάκουος, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας, λέτε σε αυτά; Στα κελεύσματα και στις εντολές της κ .Μέρκελ;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Δεν μπορώ να πω ότι έγινε ο «Thanassis», αλλά αυτό έχει μεγάλη σημασία στις Ευρωεκλογές και στο Ευρωκοινοβούλιο. Και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτό θέλουμε να επιδείξουμε, τη διαφορά μας απέναντι στα άλλα κόμματα σε σχέση με τα κελεύσματα της Ευρώπης.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Η διαφορά σας είναι ορατή, γιατί εσείς είστε ευρωσκεπτικιστές, αυτό είναι γνωστό.

 

Π .ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ξεκάθαρα. Και εμείς είμαστε κατά της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της τραπεζικής ενοποίησης.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:Υπογράψατε όμως μνημόνιο μαζί με τον κ. Τσίπρα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπογράψαμε μια συμφωνία την οποία ενέκρινε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

M. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Μνημόνιο ήταν.

 

Π ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν ένα μνημόνιο, αν θέλετε, αλλά δεν είχε την έννοια των παρατεταμένων συμφωνιών που δεν έχουν τέλος. Ήταν μια τελική συμφωνία που έδωσε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Δεν βλέπω να λήγει βέβαια η ιστορία αυτή. Ακόμα υπό πίεση και αυστηρή επιτήρηση είμαστε. Σε αυστηρούς κανόνες είμαστε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Είμαστε σε αυστηρούς κανόνες, αλλά βλέπετε ότι σιγά - σιγά, αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε ότι θα δοθούν, δίνονται. Και τα αναδρομικά δόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι συντάξεις δεν μειώθηκαν και με τον ΕΝΦΙΑ προχωράμε και ελπίζω να είναι ακόμη πιο τολμηρή η μείωσή του και ο 13οςμισθός στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους και οι μειώσεις των φόρων που για εμάς είναι πολύ βασικό.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Αν γίνουν, βέβαια, όλα αυτά. Ακόμα είναι στη φάση των υποτιθέμενων εξαγγελιών.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Αν γίνουν. Εμείς είμαστε και υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Υπάρχουν πολύ καθυστερημένα προγράμματα για τα οποία εμείς πιέσαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση, το θέμα του Ελληνικού, το θέμα της ΕΛΒΟ. Αυτά είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να προχωρήσουν.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Εδώ τους είχαμε τους Υπουργούς, όταν έρχονταν ακόμα, και μας έλεγαν «φέτος μπαίνουν», από το 2016 μπαίνουν μπουλντόζες. Είμαστε στο 2019 και πάμε στο 2020.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έπρεπε αυτά να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα. Θα σας πω ότι και στο Ελληνικό υπήρχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και στο θέμα της ΕΛΒΟ για παράδειγμα είχαμε επενδυτή ο οποίος ήρθε, έδωσε χρήματα και τον πέταξαν έξω γιατί ήθελαν εκεί να επιβληθεί η γερμανική βιομηχανία όπλων και θέλω να σας πω, γιατί έχει μεγάλη σημασία να το καταλάβει αυτό ο κόσμος, ότι εμείς ήμασταν σε αυτή τη διακυβέρνηση και φύγαμε για το θέμα της Μακεδονίας, από εκεί και πέρα υπάρχουν αγκυλώσεις στην αριστερά όπου εμείς συγκρουστήκαμε. Αλλά θα σας πω, εγώ περισσότερο έντιμα αντιμετωπίζω πολιτικά τους «54», στα θέματα της Ορθοδοξίας στα οποία συγκρουστήκαμε.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Είναι πιο καθαροί, λέτε;.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Κοιτάξτε, έχουν κάποιες ξεκάθαρες θέσεις και εκεί εμείς παλέψαμε εναντίον τους.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:Υπήρχαν κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση που σας ήθελαν από την αρχή εκτός; Και ποιοι είναι αυτοί;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Υπήρχαν αυτοί. Αλλά εμείς, ας πούμε, δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε με τον κ. Κόκκαλη. Εγώ θεωρώ ότι μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο, όχι σκάνδαλο, με την έννοια δηλαδή του ασυμβίβαστου, την παρουσία του κ. Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σας ενόχλησε αυτό ε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμένα με ενόχλησε πάρα πολύ.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Εσείς είχατε μεγάλη σύγκρουση, μεγάλο πόλεμο με τον Κόκκαλη.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ θέλω να σας πω ότι, εδώ μέσα από τον ΣΚΑΪ, και θα αναφερθώ, σε μια εξαιρετική συνάδελφό σας, πιστεύω ότι αποτελεί πρότυπο δημοσιογράφου, την Αριστέα Μπουγάτσου και τον Χάρη Μπότσαρη, είχαμε δώσει έναν μεγάλο αγώνα απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που μας πολέμησε.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Γιατί έφτασε όμως ο κ. Τσίπρας να βάλει τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, στον οποίο αναφέρεστε, να τον εντάξει στα ψηφοδέλτια.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, να το πούμε αυτό. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη. Είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που είχε δημόσια έργα, την INTRAKAΤ.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Κάνε δουλειές η INTRAKATμε στο δημόσιο σήμερα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και κάνει και πολλές. Υπάρχει η σχέση με την INTRACOMDEFENSE, η οποία κάνει δουλειά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιστεύω ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Επί υπουργίας σας, είχε δουλειές;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Είχε δουλειές. Δεν ήταν υποψήφιος, όμως. 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άμα έκανε και με εσάς δουλειές, έκανε και με άλλους δουλειές;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Με όλους έκαναν δουλειές, σε όλες τις ελληνικές αμυντικές εταιρείες. Όμως είναι άλλο να είσαι υποψήφιος σε ένα κόμμα και παράλληλα να κάνεις δουλειές.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Αυτό δημιουργεί, λέτε, ένα είδος ασυμβίβαστου;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Δημιουργεί ασυμβίβαστο και μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά όχι ηθικό, για να θυμηθούμε και λίγο παλαιότερα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Άρα, πέφτουμε δηλαδή σε αυτή την περίπτωση τώρα εδώ.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Είναι ξεκάθαρο αυτό. Θέλω δε να σας πω ότι όλες αυτές οι ιδεοληψίες της αριστεράς, επανέρχονται τώρα που φύγαμε εμείς. Βλέπουμε την Εθνοφυλακή την οποία τη χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο, 32.000 Εθνοφύλακες σε όλη την Ελλάδα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Είδαμε ότι έφαγαν τον Αρχηγό ΓΕΣ που είχε μεγάλη συμμετοχή σε αυτό.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Τεράστια συμμετοχή είχε ο κ. Στεφανής και «φαγώθηκε» αδίκως. Ένα εξαιρετικό βιογραφικό, ένας άριστος αξιωματικός, όπως και άλλους, τον κ. Παυλόπουλο, τον Αρχηγό Στόλου, τον Αρχηγό της ΑΣΔΕΝ, που έχτισε την Εθνοφυλακή στα νησιά.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Θα τα πούμε για τα στρατιωτικά. Εγώ θέλω να σας ρωτήσω κάτι ακόμα για τον κ. Κόκκαλη στον οποίο αναφερθήκατε με τέτοια ένταση. Εσείς δε θα δεχόσασταν με τίποτα να είναι ο Κόκκαλης υποψήφιος αν ήσασταν ακόμα στη συγκυβέρνηση;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν θα δεχόμουν.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Πιστεύετε ότι έχει οσμή σκανδάλου και διαπλοκής αυτή η συμμετοχή;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Θεωρώ ότι είναι ανήθικο ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει σε μια οικογένεια η οποία έχει εμπλοκή με το δημόσιο να είναι υποψήφιος και παράλληλα να κάνει και δουλειές της εταιρείας του. Οποιοσδήποτε και αν ήταν αυτός. Και αλλιώς να λεγόταν. Δεν έχει σημασία η κόντρα που είχα εγώ με τον Κόκκαλη. Και να σας πω και κάτι άλλο; Δεν είναι και τυχαία. Διότι αυτή η οικογένεια στήριξε επί Σημίτη όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει προσπάθεια μετασχηματισμού .Εγώ προτιμώ τον Τσίπρα με την αριστερά με την οποία διαφωνούσα ιδεολογικά στη θρησκεία, στα εθνικά θέματα, δημόσια όμως διαφωνούσαμε, και άλλο να γίνεται ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο μην ξεχνάμε, ήταν το ΠΑΣΟΚ της SIEMENS, το ΠΑΣΟΚ του Χριστοφοράκου, το ΠΑΣΟΚ των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Ακουμπάει τη διαπλοκή, έτσι όπως το λέτε, δηλαδή;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι την ακουμπάει, την αγκαλιάζει, την ενσωματώνει. Βέβαια, μη ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν έχει σχέση μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ, υποψήφια είναι η κ. Νίκη Τζαβέλλα, η αντιπρόεδρος του συγκροτήματος.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Παλιά.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γι αυτό λέμε, «Thanassis», όλοι.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:Να πάμε στην ιστορία με την άρση της ασυλίας. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Να πάμε, γιατί μου τα «χώσατε» πολύ χοντρά.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Υπάρχει θέμα τώρα κ. Καμμένε. Σας το είπε και η κ. Μπακογιάννη. Όταν σας είπε «κότα τρίλειρη», η κ .Μπακογιάννη, αυτό έλεγε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βέβαια, η κ. Μπακογιάννη, όταν ήρθε η ώρα της αγωγής στο αστικό δικαστήριο, δεν ήρθε στο δικαστήριο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Η ίδια.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Όχι η ίδια, δεν έφερε ούτε μάρτυρα. Έφερε έναν παππού και η ίδια ούτε παρέστη, που έλεγε εδώ στον ΣΚΑΪ, «περιμένω το δικαστήριο». Πήγα ο ίδιος και δεν ήρθε. Θέλω να καταλάβει και ο ελληνικός λαός, γιατί θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Είμαι ο μόνος εν ενεργεία βουλευτής και υπουργός ο οποίος με δική του απόφαση ήρε την ασυλία και πήγε και δικάστηκε, στην υπόθεση Πάχτα, στη Θεσσαλονίκη. Και αθωώθηκα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Προχθές στη Βουλή, κρυφτήκατε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ένα λεπτό, αφήστε τα «κρυφτήκατε». Να σας εξηγήσω. Οποιαδήποτε υπόθεση όπως η υπόθεση του κ. Κοτζιά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αρθεί και η δική του ασυλία, όχι απλώς θα άρω την ασυλία μου, εγώ του λέω τώρα εδώ , δημόσια, από τον ΣΚΑΪ, ότι όταν θα έρθει η ώρα των δικαστηρίων, γιατί και εγώ έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αυτός σε εμένα, εγώ όχι σε αυτόν, στην υπόθεση. Εγώ ζητάω τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Δεσμεύεστε, λοιπόν, ότι θα άρετε και τη δική σας ασυλία αν άρει και αυτός τη δική του;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Όχι μόνο δεσμεύομαι, αλλά προτείνω δημόσια, εάν δεν αρθούν οι ασυλίες από τη Βουλή, να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές και να πάμε στα δικαστήρια. Τώρα, σε ποιες περιπτώσεις επικαλέστηκα το συνταγματικό μου δικαίωμα να πάω με απόφαση της Βουλής, βάσει του άρθρου 68; Δηλαδή, για να καταλάβει ο κόσμος, δεν δέχτηκα να πάω ως απλός βουλευτής, αλλά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, να ψηφίσουν τα κόμματα. Για ποιες μηνύσεις; Για τις μηνύσεις που μου έχει κάνει ο όμιλος Μαρινάκη.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μιλάτε για τα «Παραπολιτικά».

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Μιλάω για τα «Παραπολιτικά», μιλάω για την κ. Μπακογιάννη, την κουμπάρα του, μιλάω για τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη ο οποίος έχει αγωγές περίπου 5 εκατομμύρια εναντίον μου, όλοι μαζί. Προχθές δικάστηκε μια υπόθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Εσείς τι φοβάστε; Αν δεν έχετε να κρύψετε τίποτα, τι σας φοβίζει;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Δεν φοβάμαι τίποτα. Αλλά έχω δεχτεί μια δεκάδα μηνύσεων από τον όμιλο, μαζί με την κουμπάρα, η οποία για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να έχω ένα στόλο δικηγόρων. Ο άλλος έχει ένα στόλο δικηγόρων από πίσω, τους οποίους πληρώνει αδρά, τον Δημητρακόπουλο, τον κ. Βορίδη, άλλους δικηγόρους. Εάν, λοιπόν, εγώ θα πρέπει να πάω ποινικά και όλες αυτές τις υποθέσεις τις οποίες μου τις κάνει σε ένα μπαράζ πολιτικής επίθεσης, θα πρέπει να είμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ στα ποινικά δικαστήρια, όπως είμαι στα αστικά. Σε αυτές τις μηνύσεις, λοιπόν, στις οποίες δεν ήρθη η ασυλία μου, είναι οι μηνύσεις του ομίλου Μαρινάκη και της κουμπάρας του. Αυτές είναι οι μηνύσεις. Αυτές οι μηνύσεις συνοδεύονται παράλληλα, από αστικές αγωγές στις οποίες γίνονται δικαστήρια. Σε οποιαδήποτε άλλη μήνυση που δεν αφορά την πολιτική μου δραστηριότητα και ως Υπουργού, όχι απλώς άρω την ασυλία μου, πάω και στο δικαστήριο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Δεσμευτήκατε, πάντως, ότι για την επίμαχη υπόθεση του κ. Κοτζιά που προβήκατε και σε αποκαλύψεις στη Βουλή, θα πάτε στα δικαστήρια.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για τον κ. Κοτζιά, λοιπόν, δεσμεύομαι δημόσια, θα πάω στα δικαστήρια, θα άρω την ασυλία μου με την προϋπόθεση να την άρει και αυτός βεβαίως την ασυλία του και του προτείνω μάλιστα δημόσια να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές το καλοκαίρι με το που θα φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια για να αποδείξει στον ελληνικό λαό ποια είναι η αλήθεια. Η υπόθεση δεν είναι απλώς να κάνουμε μηνύσεις, με τον Υπουργό μπροστά, για να πάει κατευθείαν, όπως λέει το Σύνταγμα, αμελλητί στη Βουλή, το θέμα είναι η Δικαιοσύνη να διερευνά σε βάθος τις υποθέσεις.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είδαμε κάποια στοιχεία που παρουσιάσατε στην Βουλή, όμως, είδα ότι η κυβέρνηση δεν δίνει καμία σημασία. Αυτό βλέπω.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω κάτι, κατ’ αρχήν πολιτικά.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σας υπερασπίστηκε ο αδελφός του κ. Τσίπρα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο εξάδελφος. Ο κ. Γιώργος Τσίπρας νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος, όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είδαν αυτά τα στοιχεία. Μπορώ να σας πω ότι ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην Βουλή ήταν καταπέλτης. Ακούστε κάτι, τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν τον κ. Κοτζιά προσωπικά, εγώ προσωπική κόντρα δεν έχω με κανέναν, τον θεωρώ τον ολετήρα της Ελλάδας για το θέμα του Μακεδονικού, από εκεί και πέρα, όμως, είναι ένα θέμα που αφορά και άλλους.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι κάποιοι τα έχουν «πιάσει»;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο διαγωνισμός για τις βίζες ήταν στημένος, δηλαδή ήταν ένας διαγωνισμός στον οποίο βρέθηκε νικητής η εταιρεία που είχε την δουλεία από πριν και η οποία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό μέσω παρένθετης εταιρείας.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σε αυτό πώς εμπλέκεται ο Κοτζιάς; Έδωσε εντολή να προηγηθεί αυτή η εταιρεία, να πάρει αυτή η εταιρεία τη δουλειά;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φαίνεται στην προετοιμασία του διαγωνισμού ο κ. Κοτζιάς να συντόνιζε υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι έκαναν τον διαγωνισμό στα μέτρα τους. Οι δε υπηρεσιακοί αυτοί παράγοντες βραβεύτηκαν με υψηλές θέσεις μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μετά τον διαγωνισμό; 

                                                                                             

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά τον διαγωνισμό. Ο ένας είναι Πρέσβης στο Λονδίνο, ο δεύτερος πήγε στην ΟΥΝΕΣΚΟ, παρότι έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί από το 2014, και μάλιστα με παχυλό μισθό, με οδηγό, με σπίτι κ.λπ.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τους ξέρετε δηλαδή εσείς;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φυσικά και τους ξέρω, τους κατήγγειλα στη Βουλή.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έχουν βρεθεί εταιρίεςoffshoreστο εξωτερικό;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Offshoreέχουν βρεθεί..

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Και χρήματα σε λογαριασμούς;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τα βρούμε και τα χρήματα, θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Εγώ έχω στην διάθεσή μου και έχω δώσει ήδη ένα κομμάτι στη Βουλή τα περισσότερα θα τα δώσω στην δικαιοσύνη. Θα δώσω την Τρίτη του Πάσχα, μέσα στη μηνυτήρια αναφορά την οποία καταθέτω τώρα, όλα τα στοιχεία εκείνα που η ποινική δικαιοσύνη, ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο κ. Ιωαννίδης που έχει και την αρμοδιότητα να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα, να ανοίξουν οι εταιρείες, να κληθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να κληθούν εκείνοι οι οποίοι αποκλείσθηκαν, να κληθούν εκείνοι που ενήργησαν ως πρόεδροι επιτροπών και μια εξ’ αυτών, η κ. Κουμανάκου, είναι και υπάλληλος αυτής της εταιρείας, στην οποία κατοχύρωσε τον διαγωνισμό. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Κύπρο, στον Άγιο Μαυρίκιο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτά τα στελέχη έχουν λογαριασμούς εκεί μέσω offshoreεταιρειών;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι offshoreεταιρίες που έχουν δημιουργηθεί, έχουν οικονομικές διαδρομές με άλλες εταιρείες και με τις εταιρείες οι οποίες ορίστηκαν παρανόμως - λέω εγώ - ως εταιρείες υπεργολάβοι. Έχουμε παραβίαση και του ευρωπαϊκού κανονισμού, δηλαδή άλλες τιμές φαίνονται στην Ελλάδα και άλλες στην Ευρώπη. Αυτά όλα τα στοιχεία, με ηρεμία, με σοβαρότητα, να τα πάρει η Δικαιοσύνη, δεν θα επικαλεστώ εγώ το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο κ. Κοτζιάς μπορεί να χρηματίστηκε μέσω αυτών;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν θα φτάσει η Δικαιοσύνη στην ανάλυση όλων των δεδομένων, θα φτάσει και στα τελικά πρόσωπα. Αν η Δικαιοσύνη βρει τον κ. Κοτζιά, πιθανώς συγγενικά του πρόσωπα ή συνεργάτες του, τότε θα στείλει την υπόθεση στη Βουλή. Αυτό το παραμύθι, στέλνουμε την υπόθεση στη Βουλή για να μπει στο συρτάρι, να το ξεχάσουμε.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς δεσμεύεστε ότι δεν θα το αφήσετε το θέμα αυτό;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι δεσμεύομαι, δημόσια το λέω. Εγώ είμαι δημόσιο πρόσωπο και σας λέω λοιπόν ότι παραιτούμαι από κάθε ασυλία. Βεβαίως απαιτώ να παραιτηθεί και ο Κοτζιάς και μάλιστα προτείνω την παραίτηση και των δύο από το βουλευτικό αξίωμα όταν θα φτάσουμε εκεί.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του κ. Κοτζιά ή συνεργατών του;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ δεν θέλω να μιλήσω ούτε καν για ενδείξεις, εγώ αυτά τα στοιχεία θέλω η Δικαιοσύνη, χωρίς να την επηρεάσω, να προχωρήσει στην διερεύνηση, όπως και η Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), γιατί εδώ πέρα υπάρχουν και φοροδιαφυγές, για να καταλάβετε η σύμβαση αυτή βγήκε στον διαγωνισμό με 15 εκατομμύρια ευρώ όταν ο νόμος περί συμβάσεων λέει ότι ο τζίρος επί τέσσερα ή επί τα χρόνια ισχύος της συμβάσεως θα πρέπει να είναι το ποσό που θα βγαίνει στον διαγωνισμό. Έχουμε ένα εκατομμύριο περίπου επισκέπτες το χρόνο, μόνο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, επί εξήντα ευρώ που πληρώνουν τη βίζα ή επί 20 ευρώ που παίρνει η εταιρεία, είναι 20 εκατομμύρια το χρόνο. Αυτό επί οχτώ χρόνια είναι πάνω από το δεκαπλάσιο του ποσού που βγήκε ο διαγωνισμός. Υπάρχουν και άλλα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτά γιατί δεν τα λέγατε τότε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι απλώς τα είπα, τα είπα δημόσια, τα έδωσα στον Πρωθυπουργό, αυτά που είχα μέχρι τότε, τα έδωσα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν έγινε τίποτα τότε, έγινε μια ψιλοκουβέντα και τελείωσε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι. Απομακρύνθηκε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς «ξηλώθηκε» και αυτό ήταν προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για αυτή την υπόθεση ξηλώθηκε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και αν θέλετε αυτό που ζητούσα από τότε είναι διερεύνηση και έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να πάει στη διερεύνηση, όπως έχει υποχρέωση να κοιτάξει και το Υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τα υπηρεσιακά στελέχη. Αλλά πέραν αυτών, η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα κάνει όλη την έρευνα.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είχαν εξαφανιστεί και εσείς τα ανακτήσατε. Καταλάβαμε σωστά ή όχι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ο κ. Κοτζιάς έφυγε, ζήτησε να καταστραφούν όλα τα αρχεία. Και σας λέω, ότι ακόμα και αυτά που έφερε ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή που τα εξετάζουμε και σήμερα, δεν είναι τα στοιχεία που έπρεπε να κατατεθούν στη Βουλή. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στη Βουλή δημόσια σύμβαση, η οποία έρχεται με σβησμένο με μαύρο μαρκαδόρο το ποσό, δηλαδή γίνεται ένας ευρωπαϊκός ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός, που αφορά υπηρεσίες δημόσιου συμφέροντος και οι προσφορές οι οποίες έρχονται είναι με μαυρισμένα. Εγώ στα εξοπλιστικά, που ήταν άκρως απόρρητα, όταν τα κόμματα τα ζητούσαν, τους τα έδινα με νούμερα. Δεν μπορεί να κρύβεται, λοιπόν, αυτή την στιγμή, το Υπουργείο Εξωτερικών και να μην δίνει στη Βουλή των Ελλήνων τους αριθμούς και τα νούμερα και τα ποσά. Δεν μπορεί να έχουμε παρένθετη εταιρεία η οποία δεν πληρώνει φόρο.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Οι καταγγελίες σας αφορούν το περιβάλλον του κ. Κοτζιά, ακόμα και συγγενείς του;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη. Αν σας πω εγώ αυτή τη στιγμή ότι αφορούν τον κ. Κοτζιά ή συγγενικά του πρόσωπα, θα φύγει αμελλητί η υπόθεση και θα πάει στη Βουλή. Δεν το θέλω. Εγώ θέλω να εξεταστεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και εκεί που θα φτάσει η Δικαιοσύνη, αν φτάσει και όπως φτάσει, τότε θα φανούν.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ας αναφερθούμε στις καταγγελίες Μαρινάκη.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Μαρινάκης εμένα μου έχει κάνει αγωγές ύψους πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και μηνύσεις. Αν εγώ δεν επικαλούμουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε να πάρει ευθύνη και η Νέα Δημοκρατία, να πάρει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι και αν θέλουν να στείλουν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να είμαι κάθε μέρα στα ποινικά δικαστήρια. Δεν το αντέχω οικονομικά, με ένα στόλο δικηγόρων και έναν άνθρωπο ο οποίος διακινεί εκατομμύρια.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Πάμε τώρα στις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης. Γνωρίζατε εσείς, ως κορυφαίος υπουργός αυτής της κυβέρνησης τόσα χρόνια, ότι ο Νίκος Παππάς είχε πάει να ζητήσει δάνειο από τον Μαρινάκη, για να πάρει κανάλι ο Καλογρίτσας που θα ήταν επιρροής του Μεγάρου Μαξίμου;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας πω ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει «όπλα» στον Μαρινάκη, ο οποίος πράγματι βγήκε από το σκοτάδι και έγινε τιμητής, δίνοντας συνεντεύξεις, γιατί αν δεν ήταν ο Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο, δεν θα υπήρχε Μαρινάκης να πει για τον Κόκκαλη. Όσο αφορά εμάς που κάναμε μάχη τότε με τον Μαρινάκη, γιατί ο Μαρινάκης - εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του - εμένα μου επιτέθηκε ο Όμιλός του και είχα την υποχρέωση να αμυνθώ. Από εκεί και πέρα, όταν εμείς κάναμε την μάχη και δεχόμασταν επιθέσεις τότε φαίνεται ότι κάποιοι, αν είναι έτσι τα πράγματα, που δεν το ξέρω, συνομιλούσαν μαζί του.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σε πρώτη φάση, μας έλεγε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ξέρω αν έλεγε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στη Βουλή, η κ. Μπακογιάννη φώναζε είναι κουμπάρος μου.

 

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Είχε κάνει δημόσια δήλωση ο κ. Μαρινάκης το 2015.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δημόσιες δηλώσεις είχε κάνει διάφορες και μάλιστα τύπου Εσκομπάρ - θυμάμαι από το «Island» εκείνη τη φοβερή δήλωση - αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε είναι πράγματα τα οποία μπορούν αποδειχθούν.

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς γνωρίζετε αν έγιναν τέτοιες επαφές;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν γνώριζα ότι την ώρα που εμείς δίναμε μάχη άλλοι έκαναν διαπραγμάτευση και ζητούσαν 20 εκατομμύρια, να ξέρετε ότι θα το είχα κάνει «Κούγκι» από τότε. Αν αυτά συμβαίνουν, σημαίνει ότι κάποιοι φέρουν ευθύνη που αυτές οι υποθέσεις δεν προχ

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform