Δελτίο τύπου 17/04/2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ANTENNA TV ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

 


 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλωσορίσατε κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος είναι εδώ μαζί μας. Ποιος «Thanassis»;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι δεν τον ξέρετε; Μπερδεύονται πολλοί, βέβαια, γιατί στο χέρι της Μέρκελ τρέχουν αρκετοί για ψίχουλα, πάνε λεφτά και εκτελούν εντολές.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εγώ είχα μείνει στον μικρό Αλέξη.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μεγάλωσε τώρα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και έγινε έτσι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτα απ’ όλα, όπως είδατε, το τρενάκι έμεινε στις ράγες, όπως είχαμε πει. Η Ελλάδαέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είχαμε υποσχεθεί τότε και μάλιστα έκανε και στενές συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και επειδή αναφερθήκατε προηγουμένως, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν αυτοί που χτίσαμε τις γέφυρες, όπως είχαμε υποσχεθεί.

 

Μετά βγάλαμε τον Αλέξη με το σπασμένο χέρι, με το δεξί νομίζω ότι γράφει και γράφει και καλά. Ποιο δεξιά εξωτερική πολιτική από αυτή που εφήρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας - όχι με την κακή έννοια με την καλή έννοια το λέω - δεν νομίζω ότι υπήρχε. Η Ελλάδα έγινε ο κύριος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Μεσόγειο και αυτά τα οποία δόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι παρελάσεις που μεγάλωσαν, τα εθνικά θέματα τα οποία προασπιστήκαμε, γυρίσαμε πίσω τα οστά των μαχητών της Κύπρου μετά το ’74, του ελληνοιταλικού πολέμου, τακτοποιήσαμε θεσμικά θέματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι με το δεξί αυτή η υπογραφή.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι πολύ κοντά η παραδοχή η δική σας και η αναφορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που έχει περάσει. Πώς από καλύτερος πρωθυπουργός έγινε ένας πρωθυπουργός με σπασμένο χέρι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, αυτό ήταν πριν. Εμείς, κατ’ αρχήν, με τις διαφημίσεις που κάνουμε, δεν τις κάνουμε με μια διαφημιστική εταιρεία που αποφασίζει μόνη της. Είναι ένα εξαιρετικό επιτελείο, η Pollen, ο κ. Ζαλώνης με τους συνεργάτες του, αλλά ήταν από πάνω η Σύμβουλος Επικοινωνίας Κατερίνα Τσατσαρώνη και εγώ ο ίδιος. Μέσω του μηνύματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον ελληνικό λαό και να πούμε αυτό το οποίο θα κάνουμε εάν ο ελληνικό λαός μας επιλέξει στις εκλογές.

 

Στις Ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτό το οποίο θέλαμε να δείξουμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εκείνο το Κίνημα το οποίο δεν υποκύπτει στις εντολές της κ. Μέρκελ. Ξέρετε, ο Μπόρις είναι ένα καταπληκτικό σκυλάκι που έκανε πολύ εύκολα τα γυρίσματα. Το χέρι της Μέρκελ, με αυτό το κίτρινο σακάκι ήταν δύσκολο να βρούμε.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο «Thanassis» είναι ο Τσίπρας;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τη μια πλευρά μας βρίζει η «Αυγή» ότι ο «Thanassis» είναι ο Τσίπρας και μάλιστα άλλα γράφει η «Αυγή» μέσα, άλλοι ήταν οι τίτλοι. Ο Καρτερός ξέρετε, ο Λένιν του Μαξίμου, φαίνεται έδωσε γραμμή βάλτε σκληρό τίτλο για τον Καμμένο. Από την άλλη πλευρά παρεξηγούνται, γιατί νομίζουν ότι αναγνωρίζουν τον Μητσοτάκη στον «Thanassis». Τώρα ποιος θα είναι ο «Thanassis» αφήστε να το δούμε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Κύριε Πρόεδρε όταν στηρίζατε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρατε ότι υπέκυπτε σε όλες τις επιθυμίες της Μέρκελ. Δεν το ξέρατε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ αυτό το οποίο συμφώνησα και εξάλλου ενέκρινε ο ελληνικό λαός είναι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τον Ιούλιο του ’15 είχαμε δύο επιλογές, η πρώτη ήταν να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακολουθήσουμε το σχέδιο Σόιμπλε - Βαρουφάκη, δηλαδή τη μετατροπή της χώρας σε μια αποθήκη ανθρώπων και μια Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Αναγκάσατε δηλαδή την κυβέρνηση να κάνει τη δεξιά στροφή λέτε εσείς;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι. Να πούμε κατ’ αρχήν ότι τον Ιούλιο του 2015 αλλάξαμε την εντολή που πήραμε τον Ιανουάριο, μιας πλήρους σύγκρουσης με τους θεσμούς και καταφέραμε να κάνουμε ένα σχέδιο για το οποίο ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού και την πήραμε το Σεπτέμβριο του ’15.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Και σας βοήθησε και σύσσωμη η αντιπολίτευση τότε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και τότε ψήφισε και σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ο κ. Μεϊμαράκης ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας την ψήφισε.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη λέτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ σωστά και την κρατήσαμε στις ράγες, όπως εμείς λέγαμε. Από εκεί και πέρα, εγώ θεωρώ το εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα ήταν η συμφωνία των Πρεσπών στην οποία δεν είχαμε συμφωνήσει από την αρχή, είχαμε διαφωνήσει από την αρχή.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Το είχατε ψηφίσει κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τη συμφωνία των Πρεσπών;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Βεβαίως.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λάθος κάνετε.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις προγραμματικές δηλώσεις μίλησα ως αρχηγός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κυβερνητικός εταίρος και είπα «στις προγραμματικές δηλώσεις εμείς συμφωνούμε με εξαίρεση τη συμφωνία των Πρεσπών». Ήταν ξεκάθαρη η θέση μας από την πρώτη στιγμή.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Δηλαδή σας αιφνιδίασε; Είχατε κάνει μια συμφωνία την οποία δεν την τήρησε ο Πρωθυπουργός λέτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τησυμφωνία που είχαμε κάνει και μάλιστα και ο κ. Κοτζιάς ήταν παρών στην συμφωνία αυτή όταν ξεκίνησε ο διάλογος για τη συμφωνία αυτή, ότι θα γίνει διάλογος και θα γίνει διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα έρθει καμία συμφωνία χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εξαπατηθήκατε κ. Πρόεδρε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Μετά αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο και μου ζήτησε ο Πρωθυπουργός δημόσια και μου είπε δεν θα ξαναμιλήσουμε μέχρι τον Μάρτιο, αν θυμάστε καλά, και αντί να μιλήσουμε τον Μάρτιο μιλήσαμε τον Ιανουάριο. Αυτά έγιναν. Εκεί λοιπόν ήταν η διαφωνία μας. Υπήρξαν και άλλες διαφωνίες στη διάρκεια της διακυβέρνησης τις οποίες πολύ δημοκρατικά συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, σας θυμίζω την υπόθεση του Φίλη με τη σύγκρουση με την Εκκλησία, που και τότε είχαμε θέσει θέμα παραμονής στην κυβέρνηση, όμως υπήρχε μια συνεννόηση αξιοπρεπέστατη και μια καλή και έντιμη συνεργασία.

 

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ:Όντως είχατε πει στον Αρχιεπίσκοπο ότι θα ρίξετε την κυβέρνηση;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Αυτό που είχα πει ότι αν φτάσει η κυβέρνηση σε σύγκρουση με την Εκκλησία και επιμείνουν στη γραμμή Φίλη που ήταν κατά των απόψεων της Εκκλησίας εμείς δεν θα παραμείνουμε στην Κυβέρνηση. Θέλω να σας πω ότι υπήρχε μια καλή συνεργασία μέχρι που έφτασε η ρήξη.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Σας εξαπάτησε λέτε. Αυτό λέτε για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οφείλω να πω ότι δεν τηρήθηκε αυτή η συμφωνία και για αυτό αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση. Είμαστε το πρώτο κόμμα που έκανε κάτι τέτοιο.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γνωρίζατε βήμα - βήμα την διαπραγμάτευση κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θυμάστε ότι εσείς βγάλατε το θέμα ότι θα μιλήσουμε τον Μάρτιο;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Βεβαίως.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Μιλήσαμε τον Μάρτιο ή ήρθε η συμφωνία των Ιανουάριο;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Και αυτό το γνωρίζατε κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Εγώ το γνώριζα;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Βεβαίως.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Σας απαντώ, λοιπόν, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή υποσχόταν ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα έρθει η συμφωνία και μάλιστα θα πάει μετά τις εκλογές εάν δεν συμφωνήσουμε. Προσέξτε κάτι, εμείς δεν έχουμε μετανιώσει για τη συμφωνία της διακυβέρνησης αυτά τα τέσσερα χρόνια και κρατήσαμε την Ελλάδα σε μια σταθερή γραμμή. Από εκεί και πέρα, το θέμα της Μακεδονίας είναι θέμα αρχής για μας, το γνώριζε ο Πρωθυπουργός και ο ελληνικός λαός.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Θα στηρίζατε ξανά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα; 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εδώ πρέπει να δώσουμε μια συνέχεια. Το πληρώσατε όμως. Ο Πρωθυπουργός λέει ότι εγώ είμαι περήφανος για αυτή τη συμφωνία η οποία είναι προς όφελος της χώρας. Οι υπόλοιποι σας κατηγορούν, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ότι εσείς είσαστε ο κύριος υπεύθυνος που στηρίξατε την κυβέρνηση μέχρι τελευταία στιγμή. Αν είχατε αντιδράσει πιο μπροστά δεν θα φτάναμε στη συμφωνία αυτή.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Θα σας πω αυτό κ. Παπαδάκη και θα το ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό: Είχαμε τη δύναμη εμείς τον Ιούλιο που υπογράφηκε η συμφωνία να ανατρέψουμε την κυβέρνηση; Η απάντηση είναι όχι. 

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ούτε τώρα έπεσε η κυβέρνηση.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Θα έπεφτε αν δεν υπήρχαν οι αποστάτες.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Οι δικοί σας;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι δικοί μας.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν είχατε αντιληφθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να συνομολογήσουν; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Κύριε Παπαδάκη, δεν είχα αντιληφτεί ότι ο κ. Τέρενς Κουίκ από εκεί που ήταν αντίθετος με τη συνεργασία με την Αριστερά θα πήγαινε να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Μπελογιάννη. Κατ’ αρχήν, να διαψεύσω αυτό που λένε ότι πάει γονατιστός μέχρι την Κόκκινη Πλατεία για να προσκυνήσει τον τάφο του Λένιν. Όπως, επίσης, δεν είχα υπολογίσει ότι η κ. Κουντουρά, που έλεγε, με δημόσιες δηλώσεις, ότι αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει ποτέ, ότι δεν θα χαριστεί το όνομα της Μακεδονίας, ότι τελικά θα εγκατέλειπε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αν τελικά δεν γινόταν αυτό, θα ρίχνατε την κυβέρνηση;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Βεβαίως. Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα έντιμα και καθαρά.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για πρώτη φορά το είπατε εδώ σε αυτή την εκπομπή.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όπως είπα έξω από την Κουμουνδούρου το 2015 ότι υπάρχει κυβέρνηση, έτσι είπα έξω από το Μαξίμου, όταν πλέον χώρισαν οι δρόμοι μας με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν υπάρχει στήριξη των ΑΝΕΛ και ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση. Αυτό, όμως, έσπασε με τις αποστασίες των βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που βλέπετε καμιά φορά πώς πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Τη συγκέντρωση της κ. Κουντουρά στο Ηράκλειο, την είδατε. Έτσι είναι. Έτσι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν άλλη εντολή από τον ελληνικό λαό και άλλη εφαρμόζουν.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όμως, κ. Πρόεδρε, προσέξτε. Το κόστος για εσάς είναι μεγάλο. Σας κολλάνε τη «ρετσινιά» ότι ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης έχει ο Καμμένος.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Να το ξεκαθαρίσουμε. Εγώ θα είχα ευθύνη αν μπορούσα να ρίξω την κυβέρνηση και να σταματήσω τη Συμφωνία Πρεσπών τον Ιούλιο. Το δεύτερο, πείτε ότι είχα τη δύναμη και έπεφτε η κυβέρνηση και έβγαινε η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης τι θέση έχει; Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ergaomnes, δηλαδή το «Βόρεια Μακεδονία». Το «Βόρεια Μακεδονία» είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Π. ΓΑΒΡΑ:Γλώσσα και εθνότητα δεν θα τα παρέδιδε ποτέ.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά. Αυτό λέει τώρα. Αλλά τι συνεχίζει να λέει για τη γλώσσα και την εθνότητα, ότι αν βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης δεν θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

Π. ΓΑΒΡΑ:Μα πως μπορεί να την καταργήσει; Μη λέμε πράγματα που δε γίνονται.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Βεβαίως και μπορεί να την καταργήσει, τι λέτε τώρα. 

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Όλοι οι επιστήμονες, όλοι οι καθηγητές, μας λένε ότι αυτό δε μπορεί να γίνει.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιοι καθηγητές; Ο κ. Καιρίδης; Θα σας απαντήσω γι αυτό. Για διαβάστε τις θέσεις που δημοσιεύονται από σοβαρούς επιστήμονες και πολιτικούς σε σχέση με την εγκυρότητα της Συνθήκης των Πρεσπών. Ο Ιβανόφ δεν έχει υπογράψει. Δεύτερον, η Συνθήκη των Πρεσπών προέβλεπε θετικό δημοψήφισμα από την πλευρά του λαού των Σκοπίων. Θετικό δημοψήφισμα δεν υπήρξε και η πλειοψηφία που απαιτούσε το σύνταγμα των Σκοπίων και αυτή δεν υπήρξε. Άρα, λοιπόν, δύο σοβαρές προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Τρίτον, προχωράμε σε μια εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατά παράβαση της συμφωνίας, από την πλευρά των Σκοπίων, βλέπουμε να χρησιμοποιούν συνεχώς τον όρο «Μακεδονία», χωρίς να σέβονται αυτό το οποίο υπέγραψαν. Οι συνεχείς, λοιπόν, παραβιάσεις της Συνθήκης αυτής δίνουν το δικαίωμα σε μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να ρίξει αυτή τη συμφωνία. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει δεσμευτεί.

 

Π. ΓΑΒΡΑ: Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει πει ότι θα κάνει τα πάντα όσον αφορά στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας. Εκεί μπορεί να παρέμβει.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Αυτή πρέπει να περάσει και από άλλες χώρες. Πρέπει να περάσει από τη Γαλλία, από τη Γερμανία. Μου λέτε για τον κ. Καιρίδη και καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ για τις απόψεις του. Ο κ. Καιρίδης είναι αυτός ο οποίος δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων. Είναι αυτός που είπε ότι οι Έλληνες είμαστε ένα έθνος που προερχόμαστε και το DNAμας περιέχει σοβαρές μουσουλμανικές ρίζες. Ο κ. Καιρίδης, στο βιογραφικό του τώρα γράφει μέλος του Ιδρύματος Καραμανλή και στο Φλέτσερ, στην έδρα Καραμανλή στις ΗΠΑ. Δεν γράφει μέσα ότι ήταν το «κανίς» του Κόκκαλη. Ότι ήταν στο Ίδρυμα Κόκκαλη, που καταγγέλλει τώρα η Νέα Δημοκρατία ότι συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καιρίδης είναι από τα κύρια στελέχη του Ιδρύματος Κόκκαλη, από τους ιδρυτές, από τους διευθυντές, επί πληρωμή. Έκανε κοινά σεμινάρια, μέσω του Πανεπιστημίου, με το Ίδρυμα στο οποίο προΐσταται ο κ. Νίμιτς, χρηματοδοτούμενο από το «OpenSociety» του κ. Σόρος. Ας ανοίξουν τώρα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο υπάρχει το CVτου. Έχω μπροστά μου το κινητό μου τηλέφωνο, πρώτη φορά το παίρνω σε εκπομπή, γιατί έχω το CVτου κ. Καιρίδη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι όλα γραμμένα μέσα. Εγώ δε λέω πράματα τα οποία δεν υπάρχουν. Τώρα, μπορεί ο κάθε τηλεθεατής να ανοίξει το CVτου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει για την πορεία του στο Ίδρυμα Κόκκαλη. Να σας πω κάτι; Δεν είναι μόνο ο κ. Καιρίδης. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, που μας ακούνε αυτή τη στιγμή οι ψηφοφόροι της, είναι του κ. Τατσόπουλου. Ο κ. Τατσόπουλος, αν θυμάστε, έκανε τότε τις περίφημες εκπομπές στον ΣΚΑΪ και στο twitterείχε αποκαλέσει τον εαυτό του το «απ’ αυτό του Βουκεφάλα», όταν τον κατηγόρησαν. Έχει τον κ. Ψαριανό με τις γνωστές απόψεις. Έχει τον πρώην παιδεραστή τον κ. Γεωργιάδη. Έχει όλους αυτούς οι οποίοι μπήκαν από το παράθυρο στη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν διαφέρει στις διεθνιστικές απόψεις της - και αυτό ακριβώς λέμε εμείς για τις Ευρωεκλογές - με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι νεοφιλελεύθερες απόψεις της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζονται με την αριστερά. Η παγκοσμιοποίηση εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση και το ΚΙΝΑΛ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, χαρακτηρίζοντας το κόμμα σας ως ακροδεξιό κόμμα. Εσείς, μάλιστα, ενισχύοντας κατά κάποιον τρόπο αυτή την άποψη, έχετε επιτεθεί με παράδειγμα την πρόσφατη κόντρα για τα περί κομισάριου της ΚΝΕ στο Υπουργείο .Άμυνας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να πούμε για την ακροδεξιά. Κατ’ αρχήν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αυτοί που χτίσαμε τις σχέσεις με το Ισραήλ. Ξέρετε κανένα ακροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, αντισιωνιστικό, να είναι υπέρ των σχέσεων με το Ισραήλ; Εγώ πήγα εννέα φορές στο Ισραήλ ως Υπουργός Άμυνας. Τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη είναι αντισιωνιστικά και αντισημιτικά.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Μέλος της κυβέρνησης ήσασταν κ. Πρόεδρε. Ήταν ομαδική προσπάθεια.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ξέρετε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν δικές μου πρωτοβουλίες.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Βεβαίως το ξέρω.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Δεν είναι, λοιπόν, ακροδεξιό, αντισημιτικό κόμμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είμαστε ακροδεξιό γιατί είμαστε ευρωσκεπτικιστικό; Όχι. Γιατί υπάρχουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία πράγματι ανήκουν στην ακροδεξιά, αλλά εμείς δεν έχουμε μπει σε κανένα από αυτά τα γκρουπ, εμείς δεν είμαστε κάτω από την κ. Λεπέν, αλλά υπάρχουν και αριστερά κόμματα και κεντρώα κόμματα. Είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ακροδεξιό κόμμα, με αντιπρόεδρο τον κ. Σγουρίδη και μέχρι προχθές βουλευτή, πριν μας διαλύσουν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, τον Κώστα Ζουράρι; Εμείς που στο μεταναστευτικό θέμα ήμασταν αντίθετοι με τις απόψεις της ακροδεξιάς;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Συνεργαζόμενος ήταν ο κ. Ζουράρις, δεν ήταν μέλος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Βεβαίως. Με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξελέγη. Στο μεταναστευτικό ποια ήταν η δική μας θέση κ. Παπαδάκη; Ήταν οι απόψεις της ακροδεξιάς της Ευρώπης να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα; Όχι, ίσα - ίσα. Εμείς ήμασταν εκείνοι που υπογράψαμε τη συνθήκη με το ΝΑΤΟ, που πιστεύαμε ότι ιδίως τους πρόσφυγες από τη Συρία είναι εθνική υποχρέωση να τους πάρουμε κοντά μας. Οι Σύροι είναι αυτοί που φιλοξένησαν τους Έλληνες μετά την εισβολή και τη κατοχή στην Κύπρο. Είναι τα συριακά πλοία που πήραν και οι απόγονοι αυτών, στην καταστροφή της Σμύρνης, τους πρώτους Έλληνες από τη Σμύρνη και τους μετέφεραν στα νησιά μας, στο Αιγαίο. 

 

Εμείς πιστέψαμε ότι η προσφορά στους πρόσφυγες της Ελλάδος θα ήταν αυτή που θα διασφαλίσει από την ισλαμική τρομοκρατία. Τι σχέση έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την ακροδεξιά; Βεβαίως και δεν είμαστε ακροδεξιά. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών στο οποίο υπάρχουν στελέχη που προέρχονται από την κεντροδεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα σας θυμίσω την εξαιρετική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου και θέλω να τη δουν όλοι οι Έλληνες πριν ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, αμέσως μετά τη Σύνοδο των Καννών, που κατήγγειλε τα διευθυντήρια των Βρυξελλών, τότε και μίλησε για μια Ευρώπη που μετασχηματίζεται από Ευρώπη των εθνών-κρατών σε μια Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης και των διευθυντηρίων. Είμαστε το κίνημα εκείνο που φιλοξένησε το παραδοσιακό κέντρο. Και βεβαίως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εκείνο το κίνημα το οποίο, σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, χτίσαμε τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πιστεύουμε ακράδαντα σε μια Ευρώπη των εθνών-κρατών και όχι σε μια Ευρώπη του Γιούνκερ, της Μέρκελ και της επικυριαρχίας των Γερμανών.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δημοσκοπικά, όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν αποτυπώνεται. Όλες οι δημοσκοπήσεις σας φέρνουν πολύ χαμηλά.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Σε μια δημοκρατία, στις εκλογές θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ποτέ σε δημοσκοπήσεις στις πέντε εκλογές μέχρι τώρα, δεν ήμασταν μέσα. Σας θυμίζω την ALCO, την MRB, την METRONANALYSIS, όλοι μας είχαν στο 1% με 1,5 %.

 

Γ .ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Έχετε κάνει δικές σας δημοσκοπήσεις;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Κοιτάξτε, τις δημοσκοπήσεις τις κάνω στο πεζοδρόμιο και τις κάνω για ποιοτικούς λόγους, όχι για ποσοτικούς. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πάντα παίρναμε 1% με 1,5% και πάντα ήμασταν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Πάντα περνούσαμε αυτό το όριο. Αλλά από εκεί και πέρα εγώ θα δεχτώ όποια απόφαση πάρει ο ελληνικός λαός. Αν ο ελληνικός λαός θέλει εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίοι θα εκτελούν τις εντολές της κ. Μέρκελ και θα προχωρούν σε μια Ευρώπη της τραπεζικής ένωσης, με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, ας τους ψηφίσουν. Αν δε θέλουν εμάς στην Ευρωβουλή και στη Βουλή θα το δεχτούμε δημοκρατικά. Από εκεί και πέρα, όμως, στις εκλογές το αποτέλεσμα το δίνει ο λαός και όχι οι δημοσκοπήσεις. Εγώ δεν πληρώνω δημοσκόπους. Κύριε Παπαδάκη, έβαλα το 1996 ένα στοίχημα με μια μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία, δε θα πω τώρα το όνομα για να μην ταραχτούν. Με έβγαζε 32ο στη Β’ Αθηνών και βγήκα δεύτερος. Το ίδιο συμβαίνει αν δεν τους πληρώνεις. Η κάθε δημοσκοπική εταιρεία θέλει από 6 έως 35 χιλιάδες ευρώ για κάθε μέτρηση που κάνει, προκειμένου να σε βάλει στη μέτρηση. 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Και θα σου βγάλει θετικά αποτελέσματα; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ε βέβαια. Εγώ αυτά τα χρήματα δεν τα πληρώνω. 

 

Π. ΓΑΒΡΑ:Και όλα αυτά που ακούμε δεν ισχύουν λέτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Αυτοί κάνουν τη δική τους δουλειά. Τη δική τους δουλειά έκαναν και στο δημοψήφισμα, έβγαζαν το «ναι» μπροστά. Την ίδια δουλειά έκαναν και στις εκλογές του 2012 και του 2015. Θα περιμένουμε να δούμε πάλι αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν. 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Να έρθουμε στη μεγάλη κόντρα με τον κ. Κοτζιά. Δύο κορυφαία μέχρι πρότινος στελέχη της κυβέρνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, λένε πράγματα που πραγματικά προκαλούν όχι μόνο εντύπωση, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, όπου κορυφώνεται η αντίδραση και μετά την αποχώρηση του κ. Κοτζιά και τη δική σας. Μιλάτε για μίζες.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Για βίζες μιλάω. Μην μπερδεύετε τις μίζες με τις βίζες. 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Εγώ μπερδεύομαι και με τη Siemens. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Θυμάστε με τη Siemensτι έλεγα εγώ κ. Παπαδάκη; Όταν έλεγα για τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη που «έτρωγα» τις μηνύσεις και τις αγωγές .Νομίζω ότι ήμασταν μαζί στην εξεταστική επιτροπή 

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Το επιβεβαιώνω. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Τότε μίλαγα για το 2% των κομμάτων που ήμουν στη Νέα Δημοκρατία. Σας λέω λοιπόν τώρα ότι στην υπόθεση με τον κ. Κοτζιά .Ο κ. Κοτζιάς είχε μία μεγάλη διαφορά με εμένα. Εγώ είμαι εκλεγμένος πολιτικός από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε εξελέγη. Ο κ. Κοτζιάς πάντα ήταν είτε διορισμένος είτε στο Επικρατείας.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Σας κατηγορούν ότι δεν τα έχετε αυτά τα στοιχεία κ. Πρόεδρε. Δεν υπάρχουν ούτε χαρτιά ούτε ντοκουμέντα. Σας έχει μηνύσει. 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Ζητάει να έρθει η άρση της ασυλίας σας στην τωρινή Βουλή. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Παρασκευή κοντή γιορτή. Ακούστε τι θα γίνει λοιπόν. Την Παρασκευή υπάρχει επερώτηση στον κ. Κατρούγκαλο. Καλώ τον ελληνικό λαό και εσάς να παρακολουθήσετε τη συζήτηση όπου θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία. Τα πάντα. Όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της βίζας θα βγουν την Παρασκευή στη Βουλή. 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Για τα χρήματα, για τα κονδύλια;

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Τον έχετε κατηγορήσει ότι έχει πάρει λεφτά κ. Πρόεδρε. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ποιος σας το είπε αυτό; Πείτε μου, πού το είπα αυτό; Αφήστε τα αυτά, μην διαβάζετε τον κ. Καρτερό.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Δεν διαβάζω κανένα κύριο Καρτερό. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Μην ακούτε τον παππού Λένιν του Μεγάρου Μαξίμου, εγώ αυτά που έχω πει τα λέω επώνυμα, τα λέω δημόσια και τα υπερασπίζομαι. Αυτό που είπα στον κ. Κοτζιά είναι ότι στην υπόθεση της υπογραφής της συμφωνίας για τις βίζες έχουν γίνει εγκλήματα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Και οικονομικά εγκλήματα; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Και οικονομικά εγκλήματα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Και ποιος πήρε τα λεφτά;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Το ποιος πήρε τα λεφτά θα το βρει η Δικαιοσύνη. Εγώ εάν είχα λογαριασμό του Κοτζιά που τα είχε αρπάξει, όπως είχα του Τσουκάτου, όπως είχα για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα πήγα στη Βουλή και έλεγαν τότε οι φίλοι σας του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν τηλεφωνικοί αριθμοί, τότε ήσασταν με το ΠΑΣΟΚ, αν θυμάστε, στον «Επενδυτή». Ήταν αριθμοί τηλεφώνων έλεγαν τότε και γράφατε εσείς στον «Επενδυτή» ότι ήταν αριθμοί τηλεφώνων οι λογαριασμοί, τότε που τα άρπαζαν για τα υποβρύχια. 

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Κατηγορείτε εφημερίδα ότι ήταν με το ΠΑΣΟΚ; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Υπογράφατε άρθρα σας. Σας λέω λοιπόν τώρα, για να μην στεναχωριέστε ότι εγώ ό,τι στοιχεία έχω τα καταθέτω. Σας λέω λοιπόν ότι είναι «μαϊμού» η προκήρυξη του διαγωνισμού, ότι είναι ένας διαγωνισμός ο οποίος βγήκε 15 εκατομμύρια και βάσει της νομοθεσίας μας για τη διεξαγωγή διαγωνισμών έπρεπε να είναι στα 750 εκατομμύρια. Σας λέω ότι υπάρχει ένα complexεταιρειών που λειτουργούν ως «ιρλανδέζικο σάντουιτς» που λένε στο ξέπλυμα χρήματος, σας λέω ότι δεν καταθέτουν ποτέ ως σήμερα, σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων, τη συμφωνία για τις βίζες. Όλα αυτά σας λέω ότι είναι ευθύνη του Κοτζιά, ότι ο Κοτζιάς το έστησε.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Άρα, τα έπαιρνε;

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform