Δελτίο τύπου 10/04/2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ REAL 97.8 FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

 

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να καλημερίσουμε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο. Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα κ. Χατζηνικολάου.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ξεκινήσω, ζητώντας να σχολιάσετε τις εξελίξεις στο μέτωπο της υπόθεσης NOVARTIS.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στο θέμα της NOVARTIS νομίζω ό,τι ήταν να κάνουν οι πολιτικοί το έκαναν. Από εδώ και πέρα, η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση και οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη, είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη,δεν νομίζω ότι ωφελεί ούτε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ούτε την απόδοση της Δικαιοσύνης.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι πρόκειται περί κυβερνητικής σκευωρίας και λένε ότι το γεγονός ότι τέσσερις από τις δέκα υποθέσεις πολιτικών πήγαν ήδη στο αρχείο -και φαίνεται να ακολουθούν και άλλοι - δείχνει ότι εδώ υπήρχε πολιτικό στήσιμο.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας. Εγώ γνωρίζω για την υπόθεση NOVARTIS, όπως γνωρίζει και όλος ο ελληνικός λαός, ότι λείπουν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία, τα οποία έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι και ιδίως οι Έλληνες συνταξιούχοι. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι με νηφαλιότητα θα πρέπει και η αντιπολίτευση να αφήσει να διερευνηθεί η υπόθεση, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν νομίζω ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και ούτε μπορεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια, διότι αυτό διερευνάται σε διάφορους βαθμούς μέχρι να φτάσει στο φυσικό δικαστή, ούτε όμως να υπάρξει από την κυβέρνηση πολιτική εκμετάλλευση μιας υπόθεσης, η οποία θα μπορεί να γίνει πολιτικά εκμεταλλεύσιμη όταν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έρχομαι στους χθεσινούς διαξιφισμούς σας με τον κ. Ρήγα. Θέλω να ρωτήσω τι συμβαίνει; Γιατί έχουν διαρραγεί οι σχέσεις σας με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στο οποίο ήσασταν επικεφαλής τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχουν διαρραγεί με την πολιτική ηγεσία, αλλά έχουν διαρραγεί με εκείνον που προσπαθεί να κατακτήσει την πολιτική ηγεσία, ενώ δεν έχει αυτή την ιδιότητα, τον Αναπληρωτή Υπουργό. Και αυτό εξαιρεί απόλυτα τον Υπουργό, τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος είναι ένας Υπουργός που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης μου και με τον οποίο συνεργάστηκα πάρα πολλά χρόνια που ήτανΑρχηγός ΓΕΕΘΑ, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και ουδέποτε έχει δώσει οποιοδήποτε δικαίωμα. Και πιστεύω ότι αυτή η παρέμβασή μου έπρεπε να γίνει ακριβώς διότι βλέπω ότι υπάρχει μια προσπάθεια υποσκέλισης ακόμα και του ίδιου του Υπουργού από τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος όπως είπα και χθες λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί λέτε κομισάριος της ΚΝΕ;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διότι, θα είδατε, ακόμη και χθες, ότι η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού σε εμένα ήταν εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ Αναπληρωτής Υπουργός να απαντά εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, να υποκαθιστά, να καταργεί τον ίδιο τον Υπουργό. Και αυτό συμβαίνει, γιατί από την πρώτη στιγμή που ο κ. Ρήγας ανέλαβε καθήκοντα, δεν κατάλαβε ότι φεύγει από Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει μια θέση για να υπηρετήσει όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του, αλλά την πατρίδα. Στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν με ορισμένα δόγματα τα οποία ουδέποτε αμφισβητούνται από οποιαδήποτε προσωρινή πλειοψηφία και από οποιονδήποτε πολιτικό προϊστάμενο, ανεξάρτητα από πού προέρχεται. 

 

Δεν μπορεί να βλέπουμε πολιτικές παρεμβάσεις τις οποίες είχαμε καταδικάσει στο παρελθόν, να επανέρχονται μετά από μια τετραετή πορεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου οι πολιτικοί κομισάριοι είχαν βγει έξω. Δεν έγιναν ποτέ κρίσεις με λογική πολιτικής κατεύθυνσης του οποιουδήποτεστρατιωτικού. Προστάτευσα τους στρατιωτικούς και προήχθησαν ανάλογα με τις προτάσεις της φυσικής τους ηγεσίας, έξω από κάθε λογική λίστας που είχαμε δει στο παρελθόν και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας. Εγώ, κ. Χατζηνικολάου,κράτησα υπασπιστές μου τους υπασπιστές που είχε ο κ. Δένδιας και ο κ. Αβραμόπουλος κανείς δεν εδιώχθη πολιτικά. Δεν μπορεί, λοιπόν, αυτή τηστιγμή, να βλέπουμε να γίνονται κρίσεις με αποστρατείες ικανών αξιωματικών, ερήμην του Υπουργού, που να έρχονται με εντολές του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να προχωράμε σε εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος που αμφισβητεί τα δόγματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να λέει ο Αρχηγός ΓΕΣ, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού, ότι στο Ρούπελ αγωνίστηκαν ανεξαρτήτως θρησκείας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ακόμα και εν καιρώ ειρήνης έχουμε ήρωες, έχουμε στρατιωτικούς οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον είτε είναι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε του Πολεμικού Ναυτικού, είτε του Στρατού Ξηράς. Δεν μπορεί να τους λες ότι μάχονται ανεξαρτήτως θρησκείας, όταν ο Υπέρμαχος Στρατηγός είναι Αρχηγός των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι αλλαγή δόγματος. 

 

Το τρίτο είναι ότι μετά από κινήσεις οι οποίες έγιναν με πολιτική εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού ανατρέπεται ένα έργο με το οποίο είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η επαναδραστηριοποίηση, για παράδειγμα, της Εθνοφυλακής, η οποία έφερε 32.000 Εθνοφύλακες, την παλιά παλαιική άμυνα, οποία ενεργοποιήθηκε σε όλα τα νησιά. Δόθηκαν όπλα, εκπαιδεύτηκαν οι Εθνοφύλακες. Μόνοι τους προσήλθαν, χωρίς να πληρώνονται. Ασκούνται κάθε Κυριακή, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο και είναι οι άνθρωποι αυτοί, που καλύπτουν το κενό της μείωσης της θητείας, καλύπτουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τη μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι Έλληνες πολίτες, δημοκρατικοί πολίτες, από τους οποίους δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα.

 

Είναι, λοιπόν, ορισμένες έμμονες ιδέες της αριστεράς. Η πρώτη πράξη που έκανε ήταν να θέλει να καταργήσει στρατόπεδο στη Βόρεια Ελλάδα και να το ονομάσει στρατόπεδο «Στρατηγού Σαράφη». Εδώ έχουμε ανατροπή ουσιαστικά της ιστορίας και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο έχει υποχρέωση ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση να προστατεύει ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου σας παρακαλώ βλέπετε εκλογές τώρα ή Σεπτέμβρη - Οκτώβρη; Τι λένε οι πληροφορίες και η αίσθησή σας και πώς θα κινηθεί σε αυτές τις εκλογές το κόμμα σας; Θα επιδιώξει συμμαχίες ή θα κατέβει στις εκλογές μόνο του;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου αυτό που είναι δεδομένο κατ’ αρχήν είναι ότι έχουμε τις Ευρωεκλογές το Μάιο. Και πιστεύω ότι οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικός σταθμός για τημετέπειτα πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές βλέπουμε μια οβιδιακή μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την προανήγγειλε ό ίδιος ο Πρωθυπουργός, από κόμμα της Αριστεράς να γίνεται η Πράσινη Αριστερά, δηλαδή ουσιαστικά να λέει ότι ενσωματώνει το παλιό ΠΑΣΟΚ. Και το παλιό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, με αρκετά μεγάλο φλερτ πλέον με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Βλέπουμε στελέχη του Σημίτη και μια απίστευτη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα κελεύσματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλαδή στην πολιτική που επεβλήθη στη χώρα μας από τους δανειστές που λειτούργησαν ως δανειστές και όχι ως εταίροι. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει υιοθετήσει πλήρως τηστήριξη σε ένα πρόσωπο για ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κ. Βέμπερ, ο οποίος υπήρξε από τους πλέον μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας, από εκείνους που μαζί με τον Σόιμπλε επιδίωκαν την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων για το προσφυγικό και από εκείνους που με σκληρές δηλώσεις προσέβαλαν τον ελληνικό λαό.

 

Εμείς, λοιπόν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,βρισκόμαστε στον αντίποδα, στηρίζοντας μια Ευρώπη των εθνών - κρατών που δεν δέχεται τα χαστούκια του κ. Γιούνκερ, ενός αλκοολικού ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος φαίνεται να είναι φίλος της Ελλάδας, επειδή πολλές φορές παρεμβαίνει πυροσβεστικά, αφού του ζητείται και από την άλλη πλευρά, απέναντι σε ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποίο συμπράττει με το Λαϊκό Κόμμα στα πάντα όσον αφορά τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα έναντι των χωρών του Νότου.

 

Εμείς, λοιπόν, θα κατέβουμε αυτόνομοι στις Ευρωεκλογές. Την Τρίτη θα παρουσιάσουμε το ευρωψηφοδέλτιό μας. Ένα ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό του ελληνικού λαού,με καθαρά ευρωσκεπτιστικές πολιτικές θέσεις, οι οποίες όμως δεν ανατρέπουν την Ευρώπη των εθνών - κρατών, στην οποία πίστεψε και έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην τότε ΕΟΚ, την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου στήριξε και προειδοποίησε στην περίφημη Σύνοδο των Καννών, μιλώντας για διευθυντήριο των Βρυξελλών που δημιουργείται και αλλάζει ουσιαστικά τηδημοκρατική δομή της Ευρώπης. 

 

Όταν γίνουν αυτές οι εκλογές πιστεύω ότι θα δώσουν και ένα σύνθημα για την επομένη φάση της πολιτικής στην Ελλάδα. Οι βουλευτικές εκλογέςπιστεύω ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο, γιατί η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο. Από τη μία πλευρά πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά στην χώρα σε σχέση με την γεωπολιτική αλλαγή, στην οποία,κυρίως, εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,συμβάλλαμε, δηλαδή στο να είναι η Ελλάδα η κυριότερη σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Μεσόγειο, στενή σύμμαχος του Ισραήλ και της Αιγύπτου, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας Μεσογειακής Ένωσης και βεβαίως με πρωταρχικό στόχο την ενεργειακή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που θα βοηθήσουν να βγούμε από τη μεγάλη οικονομική κρίση.

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform