Δελτίο τύπου 09/04/2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7.00 ΤΟΥ OPEN TV ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ

 

 

 

 

 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρώην Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο. Να σας ευχηθούμε, κ. Υπουργέ, περαστικά.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Καλημέρα. Εγώ τη γλίτωσα, οι άλλοι δεν τη γλιτώνουν φαίνεται. Θα επιθυμούσαν πολλοί να μην την έχω γλιτώσει.

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είχατε μια περιπέτεια, κάνατε μία επέμβαση.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δόξα σοι ο Θεός. Ευχαριστώ τους γιατρούς. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπω ότι έχετε χάσει και κιλά. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άμα τα χάνεις για καλό σκοπό, καλό είναι. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Αλλά αυτό που σας είπα, ότι θα ήθελαν πολλοί να μην υπάρχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ, φαίνεται ξεκάθαρα από την προσπάθεια που γίνεται να μας αφανίσουν. Και είναι φυσιολογικό να γίνεται αυτό, γιατί πλέον βλέπουμε μία οβιδιακή αλλαγή σε όλη την πολιτική σκηνή του τόπου. Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που από ένα αριστερό κόμμα που θα έφερνε το καινούργιο, έχει μετατραπεί σε θυγατρική της INTRACOM. Βλέπουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που εξελίσσεται, γιατί έχουμε τη NOVARTIS, έχουμε τον Πετσίτη, έχουμε όλα αυτά που είναι πρωτοσέλιδα, αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή - και στο οποίο, βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία σιωπά και θα σας πω γιατί σιωπά - είναι ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με οικογενειακές μετοχές συμμετέχει στις προμήθειες του δημοσίου. 

 

Ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ο εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη του αγωνιστή της αριστεράς, είναι ο γόνος της οικογενείας της INTRAKAT, που παίρνει δημόσια έργα, είναι μέτοχος της εταιρείας INTRACOM DEFENSEπου κάνει μπίζνες με το υπουργείο  Εθνικής Άμυνας στα εξοπλιστικά. Και αυτός ο άνθρωπος είναι υποψήφιος με ένα κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία, βέβαια, δεν μιλά, και δεν μιλά για τον εξής λόγο, γιατί και η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται με αυτή την εταιρεία και με τη διαπλοκή, έχοντας την κ. Νίκη Τζαβέλα στα ψηφοδέλτιά της στην Ευρωβουλή - και ευρωβουλευτή σήμερα - αντιπρόεδρο του ομίλου. Λοιπόν, εδώ είναι αυτό που λέει ο ελληνικός λαός ότι έχουν γίνει «κώλος και βρακί».

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ασυμβίβαστο αυτό;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι απλώς είναι ασυμβίβαστο, είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Όλα τα άλλα τα ψάχνει η εισαγγελία και να σας πω κάτι, οι πολιτικοί φτάνουν μέχρι ενός σημείου της διερεύνησης ενός σκανδάλου με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή με μία εξεταστική επιτροπή. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει και πρέπει να αφεθεί ελεύθερη απ’ όλες τις πλευρές να κάνει τη δουλειά της. Αν είναι κάποιοι ένοχοι να πάνε φυλακή, αν είναι κάποιοι αθώοι να αθωωθούν. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε για τη NOVARTIS τώρα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και για τη NOVARTIS λέω και για τον Πετσίτη και για όλα.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Κύριε πρόεδρε είπατε κάτι πολύ βαρύ, ότι έχει μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε θυγατρική μιας εταιρείας. Αυτό κάνει εντύπωση, γιατί εσείς με αυτό το κόμμα συμπορευτήκατε, δώσατε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν από λίγους μήνες ήσασταν μαζί. Και τώρα λέτε ότι αυτό το κόμμα μετατράπηκε σε θυγατρική εταιρεία;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εγώ κυβέρνησα μαζί, με τη συμφωνία που κάναμε, με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατραπεί αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν πήγα στην πράσινη παραλλαγή μιας αριστεράς που οικειοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ, όσους δεν είναι στη φυλακή και όσους παραμένουν απ’ έξω. Εγώ συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο ο οποίος ανήκε στην αριστερά, έβαλα τους δικούς μου όρους για θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με τη θρησκεία, με τα εθνικά θέματα, τα κράτησαν μέχρι τώρα, αλλά με το που έφυγαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την κυβέρνηση γίνεται χαμός. Πέραν του ότι ξέφυγαν στο θέμα του Κόκκαλη, στο θέμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία εμπλέκονται σε διάφορες περιπτώσεις του παρελθόντος. Εδώ έχουμε πλήρη προσπάθεια αλλοίωσης ακόμα και των εθνικών γραμμών. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα, δεν έχουν συμβεί ποτέ.

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν λέτε «εθνικών γραμμών», τι εννοείτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε όλα. Στο Σκοπιανό, κατ’ αρχήν, φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που φοβόμουν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει από πίσω μυστικά πρωτόκολλα. Αυτό που έγραψε, προχθές, ο Κρις Σπύρου, σε ένα εξαιρετικό άρθρο στο «Zougla», το οποίο έχει αναφέρει και σε ομιλίες του, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή. Δηλαδή, πέρα από τη φανερή συμφωνία των Πρεσπών, έτσι όπως την έδειξαν στον ελληνικό λαό, υπάρχει ένα μυστικό πρωτόκολλο το οποίο εκτελείται. Και θα σας πω το εξής: χθες έμαθα από το υπουργείο Εξωτερικών ότι ενεργοποιείται ένα πρόγραμμα το ΕΣΟΑΒ, ένα πρόγραμμα του 2008, 500 εκατομμυρίων, για την ανάπτυξη των Βαλκανίων, το οποίο, τότε που είχαμε λεφτά, κατένειμε κάποια χρήματα σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:Ελληνικό πρόγραμμα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τον κρατικό προϋπολογισμό, λοιπόν, αποφάσισαν και με εντολή του πρωθυπουργού δίνουν 198 εκατομμύρια στα Σκόπια, από το πρόγραμμα ΕΣΟΑΒ. Τα δίνουν τώρα. Ενεργοποίησαν το πρόγραμμα του 2008, με τα 500 εκατομμύρια, που τότε υπήρχαν, και από το υστέρημα του ελληνικού λαού, από αυτά τα οποία έπρεπε να κατανείμουμε στον φτωχό κόσμο, στην υγεία, στην παιδεία, στις συντάξεις, δίνουν 198 εκατομμύρια στον Ζάεφ. 

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Απευθείας χρηματοδότηση;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Απευθείας χρηματοδότηση, χωρίς να δίνουν φράγκο στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Εκατόν ενενηνταοκτώ εκατομμύρια είναι τα χρήματα τα οποία χρειαζόμαστε, που έχουμε φτύσει αίμα, για να κρατήσουμε τις φρεγάτες στο Αιγαίο. Για να μπορούν τα αεροπλάνα να πετάνε. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μήπως είναι από την Ευρώπη αυτά τα χρήματα; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι από την Ευρώπη, είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Και υπήρχε μέσα, ήταν μυστικό πρωτόκολλο δηλαδή με το που θα πέρναγε η συμφωνία 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φαίνεται ξεκάθαρα, λοιπόν, ότι αυτό που λέει ο Κρις Σπύρου, ότι υπάρχουν μυστικά πρωτόκολλα πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι έτσι. Είναι τα 198 εκατομμύρια, με τα οποία θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τα πλοία μας, να πετάνε τα αεροπλάνα μας. Έχουν φτύσει αίμα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να κρατήσουν τα πλοία στο Αιγαίο. Παρακαλάμε τον κάθε εφοπλιστή, που μας βοηθάνε κάποιοι άνθρωποι, και μπορούμε και ενεργοποιούμε τα πλοία. Τα ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού, και πάνε και δίνουν 198 εκατομμύρια στον Ζάεφ, ο οποίος προκαλεί την Ελλάδα; Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό ήταν η συμφωνία του κ. Κοτζιά που είχε κάνει ή τώρα ξεκίνησε; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έτσι φαίνεται. Φαίνεται ότι πλέον - και από εκεί κρατάει ο Κοτζιάς τον Τσίπρα - ενεργοποιούν ένα μυστικό πρωτόκολλο το οποίο όμως πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός. Και δεν είναι μόνο αυτό το ρήγμα, έχουμε και άλλα στα εθνικά θέματα. Λυπάμαι που το λέω, δεν θα είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να το κάνω, γιατί εγώ σέβομαι τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στηρίξω πάντα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πλέον γίνονται επικίνδυνα πράγματα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν έχει να κάνει με τον Υπουργό κ. Αποστολάκη τον οποίο πράγματι τον θεωρώ έναν ικανό Υπουργό που προέρχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και πίστευα και πιστεύω ότι θα πρέπει εκείνος να κατευθύνει το Υπουργείο. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Αποστολάκης έχει υποσκελιστεί από τον κ. Ρήγα, ο οποίος δεν λειτουργεί ως αναπληρωτής Υπουργός, αλλά ως κομισάριος της ΚΝΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το λέω αυτό, διότι πέρα του ότι προχώρησαν σε αποστρατείες ικανών στελεχών για πολιτικούς λόγους, για αυτό το λόγο αποστρατεύτηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Στεφανής και δεν έγινε Α/ΓΕΕΘΑ, ένας άνθρωπος ο οποίος στο βιογραφικό του έχει όλα τα προβλεπόμενα σχολεία, επέδειξε άριστη συμπεριφορά ως Α/ΓΕΣ, έχει την ικανότητα του ηγέτη. Προχώρησαν και έκαναν Αρχηγό έναν άνθρωπο με δύο καρδιακά επεισόδια, ο οποίος, αν θέλετε, έχει και την ευθύνη της απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ήταν στο Δ’ Σώμα Στρατού όταν έγινε το επεισόδιο. Ο οποίος σήμερα Α/ΓΕΣ, πρώην ακροδεξιός έτσι, εγώ τον είχα Σωματάρχη, λειτουργεί ως πιόνι του κ. Ρήγα. Βγήκε και είπε το τραγικό προχθές, για τη Μάχη του Ρούπελ, που ανατρέπει όλο το δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ότι πολέμησαν στο Ρούπελ ανεξαρτήτως θρησκειών. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπέρ βωμών και εστιών. Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός, εκεί ορκίζονται οι Έλληνες στρατιωτικοί. Και βγαίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ και λέει ότι στο Ρούπελ πολέμησαν ανεξαρτήτως θρησκειών. Για τη σημαία και το Σταυρό πολεμούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μήπως ήταν μία άστοχη δήλωση αυτό; 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ήταν άστοχη δήλωση, ήταν στοχευμένη δήλωση. Για αυτό έφυγε ο Στεφανής, για αυτό έφυγε ο Μανωλάκος από την ΑΣΔΕΝ, ο οποίος έφτιαξε όλο το πλέγμα άμυνας των νησιών. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μία δήλωση δεν τον κάνει ανίκανο.

 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι ανίκανος, είναι επικίνδυνος, είναι κατευθυνόμενος. Κατευθυνόμενος από τον κ. Ρήγα και το κομματικό κράτος που πάνε να εγκαταστήσουν. Έφυγε ο Αρχηγός Στόλου, ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Και τους αποστράτευσαν για πολιτικούς λόγους, με εντολή του κόμματος. Προσέξτε, βγαίνει και λέει αυτό για το Ρούπελ, που έπρεπε για μένα να του ξηλώσουν τα γαλόνια ή να παραιτηθεί, δεν έχει άλλη επιλογή, δεν μπορεί ο Αρχηγός του ΓΕΣ που ηγείται του Ελληνικού Στρατού να ανατρέπει το δόγμα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδος, ή θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι βάζοντας χέρι στις Ένοπλες Δυνάμεις θέτει τη χώρα σε κίνδυνο. Ο ίδιος δε, για να καταλάβετε πώς λειτουργεί πλέον το κομματικό κράτος μέσα στο στράτευμα απάντησε σε ερώτηση σπουδαστή προχθές στη ΣΕΘΑ και είπε ότι ήταν λάθος η πολιτική που εφάρμοσε αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν ήσασταν εσείς Υπουργός. 

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν ήμουν εγώ. Μία απόφαση εθνική, όχι μία απόφαση κομματική, για την Εθνοφυλακή. Τριάντα δύο χιλιάδες Έλληνες πολίτες στην παραμεθόριο, στα νησιά, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, εντάχθηκαν στα τμήματα Εθνοφυλακής. Δεν εντάχθηκαν σε κομματικό στρατό. Για την πατρίδα, στρατιώτες, εκπαιδευμένοι πλέον, ενεργοποιώντας την Εθνοφυλακή μπήκαν ως πρόσθετη δύναμη του ελληνικού στρατού. Και βγαίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ μέσα στη ΣΕΘΑ και λέει ότι ήταν λάθος η πολιτική για την Εθνοφυλακή επειδή του το είπε ο κομισάριος της ΚΝΕ; Είναι ντροπή αυτά που γίνονται.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Ποιος είναι ο κομισάριος της ΚΝΕ;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ο κ. Ρήγας, ο οποίος λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ. Λυπάμαι πάρα πολύ και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Και επειδή μου είπατε για την κυβέρνηση που εγώ κράτησα, σας λέω το εξής: Αν η κυβέρνηση συνεχίσει με αυτά τα πράγματα, εγώ έκανα τον Τσίπρα πρωθυπουργό, εγώ θα τον ανατρέψω. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κοινά συμφέροντα με τον κ. Τσίπρα. Είναι το σύστημα της INTRACOMκαι όλης της διαπλοκής, είναι το σύστημα του Γιούνκερ. Εδώ έχουμε, από τη μία πλευρά, τον Μητσοτάκη να στηρίζει τον Βέμπερ. Είναι ποτέ δυνατόν, αυτόν τον εχθρό της Ελλάδος, ο οποίος βγαίνει και κατηγορεί την Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, ήθελε να φύγουμε από την Ευρώπη, ήθελε να πτωχεύσουμε, ήθελε να μας μετατρέψει σε αποθήκη ανθρώπων, να στηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της ΝΔ, τον Βέμπερ; Και από την άλλη πλευρά ο Τσίπρας, αρχηγός των ευρωσοσιαλιστών στην Ελλάδα - τελείωσε το ΠΑΣΟΚ – που είπε ότι κάναμε την πράσινη αριστερά, ο οποίος μαζί με τον Βέμπερ είναι αυτοί που έβαλαν την Ευρώπη να λειτουργεί ως πιστωτής και όχι ως σύμμαχος. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές τι θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, τον Βέμπερ ή τους ευρωσοσιαλιστές;

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ:Λέτε ότι εσείς κάνατε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, εσείς θα τον ανατρέψετε. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Η κοινοβουλευτική σας δύναμη δεν είναι τόσο ισχυρή για να τον ανατρέψετε. Πώς; Με στοιχεία, Με καταγγελία; Με τι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τον ελληνικό λαό .Εγώ πάντα λειτουργούσα με τον ελληνικό λαό. Και αν θέλετε, πάντα ξεκινούσα μόνος μου. Όταν γεννηθήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ήμουν ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Ήρθαν 20 μετά. Πήραμε 11% στις εκλογές. Μας επιτέθηκε όλο το σύστημα και όμως αντέξαμε. Πέντε εκλογές. Σε όλες τις εκλογές, μας αφάνιζαν οι εταιρείες μετρήσεων, μας αφανίζουν και τώρα  Εγώ σας λέω ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και θα αποφασίσει πρώτα στις Ευρωεκλογές. Θα ψηφίσει τον Μητσοτάκη και τον Βέμπερ; Θα ψηφίσει τον Τσίπρα και τους σοσιαλιστές; Θα ψηφίσει αυτά τα κόμματα που μετατρέπουν την Ελλάδα σε όργανο του Γιούνκερ και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών ή θα στηρίξει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Ακούστε με, εγώ θα πέσω όρθιος. Μπορεί να πέσω. Αν ο ελληνικός λαός δεν θέλει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και εμένα στη Βουλή, δεν θα είμαστε, έτσι είναι η δημοκρατία. Αλλά δεν θα παραιτηθώ, ούτε θα υποκύψω, ούτε θα γονατίσω, ούτε θα προσκυνήσω κανέναν. Και βεβαίως δεν θα αφήσω ποτέ τέτοιες παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται, που ανατρέπουν το εθνικό δόγμα, που προσβάλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προσβάλουν τη σχέση της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, με κανέναν τρόπο να περάσουν. Οι Έλληνες γεμίζουν τις εκκλησίες. Δείτε τι γίνεται τις Παρασκευές στους Χαιρετισμούς.

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, σας λένε -η άλλη άποψη τώρα - ο Καμμένος φτιάχνει μια ατζέντα ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη. Άρα, καταγγέλλει τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί θέλει να πάει με το άλλο δόγμα που υπάρχει στην Ευρώπη. Ένα είναι αυτό. Στην Ευρώπη συγκρούονται δύο φιλοσοφίες τώρα. Εσείς φτιάχνετε ατζέντα για τις Ευρωεκλογές. Το άλλο λέει ότι επειδή εσείς φύγατε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι κρίσεις που έγιναν δεν προκήρυξαν τα δικά σας στελέχη και προκήρυξαν κάποιους άλλους. Επειδή, δηλαδή, δεν έκαναν τους δικούς σας αξιωματικούς, αντιδράτε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Δεν έχω δικούς μου, εγώ αυτό που πρόσεξα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να μην δημιουργήσω δικούς μου. Οι υπασπιστές που κράτησα μέχρι να φύγω, ήταν οι υπασπιστές που μου παρέδωσε ο κ. Δένδιας και ήταν του κ. Αβραμόπουλου. Εγώ δεν πείραξα άνθρωπο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εμένα δεν με νοιάζει αν ο αξιωματικός, ο υπαξιωματικός ή ο οπλίτης είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Με ενδιαφέρει να είναι Έλληνας. Εγώ δεν πείραξα κανέναν και δεν επέτρεψα να κάνουν κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διαφύλαξα τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον κομματισμό και ας βγει όποιος θέλει να μιλήσει. 

 

Να βγει να μιλήσει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και να πει αν πείραξα εγώ ποτέ έναν άνθρωπο. Προστάτευσα όλους αυτούς τους κομματικούς αγκιτάτορες που λειτούργησαν και επί Νέας Δημοκρατίας  και έδιωχναν τους άλλους. Που λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κυνηγούν τους Νεοδημοκράτες. Έφεραν μέσα το παλιό ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν επέτρεψα να πειράξουν άνθρωπο ανεξάρτητα της πολιτικής του καταγωγής, από τη στιγμή που ήταν καλός στο στράτευμα. Κατ’ αρχήν θα μπορούσα να κάνω εγώ κρίσεις, δεν έκανα κρίσεις γιατί εγώ σεβάστηκα ότι θα αναλάβει άλλος Υπουργός που θα έχει και την ευθύνη. Και βεβαίως, ο κ. Αποστολάκης είναι ένας ικανός Υπουργός και είμαι ήσυχος που είναι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά αυτή την στιγμή πάνε να τον υποσκελίσουν με τον κ. Ρήγα, με τον οποίο εγώ συνυπηρέτησα κάποια στιγμή, ο οποίος λειτουργεί σαν κομισάριος της ΚΝΕ. 

 

Πήγαν να περάσουν - ακούστε τι σας λέω - στο νέο νομοσχέδιο που θα έρθει την άλλη εβδομάδα, ότι θα δημιουργηθούν στρατιωτικά συμβούλια που θα ελέγχουν τον Διοικητή, πρόταση του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, το έκοψε ο Αποστολάκης και τους έκοψε και τα πόδια. Πάνε να περάσουν τους αντιρρησίες συνείδησης, προτρέποντας όλη τη νεολαία να γίνει αντιρρησίας συνείδησης, να μην έχουν καμία επίπτωση. Και βεβαίως πάνε να περάσουν και άλλα μέσα. Προσέξτε κάτι το ότι ο Κόκκαλης συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει και με τα συμφέροντα της INTRACOMDEFENSEέναντι άλλων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το καταλαβαίνετε αυτό; Ο Μητσοτάκης δεν μιλάει  γιατί είναι και ο ίδιος μαζί με την κ. Τζαβέλα.

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι και ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης στοΔ.Σ. της INTRACOM; Εγώ ξέρω ότι έχει αποσυρθεί.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο πατέρας του και ηοικογένειά του είναι οι μέτοχοι της εταιρείας όπως είναι και της INTRAΚATπου παίρνει δημόσια έργα. Δεν κατάλαβα; Είπαμε να κυνηγήσουμε την NOVARTISκαι αν τα έχουν πάρει να πάνε μέσα, να κυνηγήσουμε τον Πετσίτη να δούμε αν έχει σχέση με τον υπουργό, αλλά ο μέτοχος, ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας που κάνει δημόσια έργα και προμήθειες στο Δημόσιο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να είναι υποψήφιος και η αντιπρόεδρος με τη Νέα Δημοκρατία; Αυτή είναι η διαπλοκή που πρέπει να δει ο ελληνικός λαός.

 

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Η κ. Τζαβέλα είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι ιστορικό στέλεχος, φίλη της Μπακογιάννη ήταν. Την έπαιρνε η Μπακογιάννη βόλτα στις περιοδείες. Ήταν η κολλητή της κ. Μπακογιάννη. Ήταν Αντιπρόεδρος του Κόκκαλη και την έβαλαν ευρωβουλευτή διορισμένη, γιατί δεν εξελέγη ποτέ βουλευτής στη Β’ Αθηνών και τώρα συνεχίζει να είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το ΛΑΟΣ.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Η απάντηση είναι ότι όλα θα τα κρίνει ο κόσμος, δηλαδή θα κρίνει εσάς, την κ. Τζαβέλα, όποιος είναι υποψήφιος ψηφίζεται, δεν διορίζεται κανένας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για αυτό σας λέω, αφήστε τον κόσμο να αποφασίσει, αλλά πρέπει ο κόσμος να τα ακούει αυτά και να τα μαθαίνει.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Η NOVARTISείναι φιάσκο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν είναι φιάσκο η NOVARTISαλλά αυτή τη στιγμή έχει περάσει όλη τη βάσανο της πολιτικής, έχει πάει στην εισαγγελία και στον φυσικό δικαστή και για μένα όταν η υπόθεση φτάνει στον φυσικό δικαστή οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλάνε. Και η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί το θέμα της NOVARTISανεξάρτητα από το ποιοι θα πάνε κατηγορούμενοι και ποιοι θα είναι ένοχοι και αθώοι και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει την απόφαση της δικαιοσύνης. Και βεβαίως, αυτό μόνο που θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση - και έχει υποχρέωση θεσμική - αλλά να βοηθήσει και η Αντιπολίτευση σε αυτό, είναι οι υποθέσεις αυτές να πηγαίνουν γρήγορα στον φυσικό δικαστή.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Τον κ. Πετσίτη τον είχατε δει εσείς σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια όσο ήσασταν στην κυβέρνηση; Τον ξέρετε ή το διαβάσατε πρώτη φορά στις εφημερίδες;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και τον κ. Πετσίτη τον έχω δει και έχω δει διάφορους «Πετσίτηδες» στην ζωή μου, πάρα πολλούς, σε όλα τα κόμματα. Το θέμα είναι κατά πόσο οι διάφοροι «Πετσίτηδες», αν είναι αρουραίοι ή όχι θα το δείξει η δικαιοσύνη, που κυκλοφορούν, απομονώνονται ή όχι από τους πολιτικούς υπευθύνους. Αν έχει κάνει μπίζνες και στις μπίζνες μέσα εμπλέκονται υπουργοί…

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Εσείς δεν ξέρετε κάτι;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν το ήξερα θα το πήγαινα στον εισαγγελέα.

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Τον έχετε δει όμως τον κ. Πετσίτη.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον έχω δει. Κοιτάξτε τώρα, ο ελληνικός λαός βλέπει φωτογραφίες, ξέρει τι γίνεται, αλλά σας λέω αρουραίοι υπάρχουν παντού. Αν έχει εμπλακεί θα τον πάρει η δικαιοσύνη και θα ψάξει να βρει αν είναι και υπουργοί μέσα, το ίδιο και για την NOVARTIS. Εγώ δεν θα πάω να κλοτσήσω αυτή τη στιγμή πεσμένο δέντρο. Δεν το έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου και δεν θα το κάνω. Έχω αγωνιστεί για να στείλω υποθέσεις στη δικαιοσύνη, αλλά από τη στιγμή που η υπόθεση πάει στη δικαιοσύνη, εκείνη έχει το λόγο και θα πρέπει να τη σεβαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις 

 

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να είστε καλά.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform