Δελτίο τύπου 23/01/2019
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

 

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

 

«Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ΔΕΧΘΗΚΑΝ τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

 

Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία», διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

 

Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον ΔΗΘΕΝ «Μακεδονομάχο», ΤΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

 

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ΑΠΕΡΡΙΨΕ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία».

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform