Δελτίο τύπου 15/12/2018
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

«Ξεκινά το τρίτο συνέδριο της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Συγχαρητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου στη Νεολαία, γιατί όλα αυτά που βλέπετε, τα έκαναν μόνοι τους οι νεολαίοι. Είναι δική τους ιδέα, δική τους η παραγωγή, δεν ζήτησαν τίποτα από εμάς, γιατί η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν είναι το μέλλον του Κινήματος, είναι το μέλλον Κίνημα. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι μετά από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έρχεται η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

 

Άκουσα με προσοχή τον Αντιπρόεδρο σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Οι εκλογές που έρχονται πολύ πιθανώς θα γίνουν μαζί, οι αυτοδιοικητικές, οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές. Εμάς, ο στόχος μας είναι οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές. Και σε αυτές τις εκλογές θα παλέψουμε, θα νικήσουμε και θα αποδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι εκείνο το οποίο γεννήθηκε χωρίς σπόνσορες, χωρίς νταβατζήδες, χωρίς πολιτικό pedigree, χωρίς τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης. Γεννήθηκε από τους πολίτες, αποτελείται από πολίτες και θα παραμείνει στην πολιτική ζωή του τόπου όσο ο ελληνικός λαός το στηρίζει. Ο ελληνικός λαός μας στήριξε στις τελευταίες πέντε εκλογές. Τις κερδίσαμε όλες. 

 

Έχω μια «σαδιστική» τάση απέναντι στους δημοσκόπους όταν τους βλέπω το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Είναι πράγματι καταπληκτικό να βλέπει κανείς όλους αυτούς τους τύπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημοσύνη, δεν μετράνε απολύτως τίποτα. Ήταν αυτοί οι οποίοι απέτυχαν στο δημοψήφισμα, που μας έλεγαν ότι θα επικρατήσει το «ναι». Ήταν αυτοί οι οποίοι έβγαζαν τον Σημίτη καταλληλότερο πρωθυπουργό. Ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κερδίσει τις εκλογές. Ήταν αυτοί οι οποίοι μας έβγαζαν σε πέντε εκλογές με 1% και τις κερδίσαμε όλες. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τη συνέχειά τους σε εκείνους τους δημοσιογράφους που τα αρπάζουν από τα «μαύρα» ταμεία των εκάστοτε κυβερνήσεων και κομμάτων και νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα ακολουθήσει τις δικές τους προβλέψεις. Είναι οι «καφετζούδες» της πολιτικής. Για μια ακόμα φορά θα τους τσακίσουμε.

 

Και δεν θα μπούμε στη Βουλή, απλά για να μπούμε. Είμαστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα είμαστε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα οι ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων στην πατρίδα μας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε λάβει συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό και την εκτελούμε με πίστη και συνέπεια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι είμαστε οι μόνοι ικανοί να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, να σταματήσουμε αποφάσεις, να αποπέμψουμε ανθρώπους από την πολιτική ζωή και να οδηγήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις. 

 

Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει μεταξύ του Τατσόπουλου και του Κοτζιά; Μεταξύ του Φίλη και του Βορίδη; Αυτό είναι το δίλημμα που βάζουν στον ελληνικό λαό; Ο ελληνικός λαός θέλει μια πολιτική δύναμη με συνέπεια, που αύριο θα είναι εκεί για να πει όχι στην κατάλυση των σχέσεων της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, για να σταματήσει τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης που θέλουν την κατάργηση των εθνών κρατών, που θέλουν συμφωνίες σαν αυτή των Πρεσπών, που θέλουν να περνούν χωρίς αντίσταση τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς τους. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Θα τα πούμε όλα ξεκάθαρα.

 

Αλλά θέλω, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, να γυρίσουμε μαζί λίγα χρόνια πίσω, όταν πρωτοβρεθήκαμε στο διαδίκτυο. Να θυμηθούμε τι ακριβώς λέγαμε στον ελληνικό λαό και να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι πράξαμε μέχρι τώρα. Τι υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό; Υποσχεθήκαμε ότι θα χτυπήσουμε το παλιό και το διεφθαρμένο και το διαλύσαμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα αγωνιστούμε για να επανακτήσει ο ελληνικός λαός την εθνική τουκυριαρχία που είχε παραδοθεί στους πιστωτές. Το καταφέραμε. Υποσχεθήκαμε ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν από την Ελλάδα και τελείωσαν. Είπαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «Η Ελλάδα δεν πωλείται» και η Ελλάδα δεν πωλήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

 

Πού είναι οι νταβατζήδες του 2012; Πού είναι οι μεγαλοεργολάβοι και ιδιοκτήτες καναλιών του 2012; Πού είναι όλοι αυτοί που είχαν ειδική προστασία από τους πολιτευόμενους; Είτε διέλυσαν και έκλεισαν τα κανάλια τους είτε σταμάτησαν να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα μου πείτε «γεννήθηκαν κάποιοι άλλοι». Και αυτούς θα τους βγάλουμε από τη μέση, γιατί μόνο εμείς μπορούμε. Γιατί εμείς ούτε τα παίρνουμε, ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε φοβόμαστε.

 

Είπαμε στον ελληνικό λαό ότι θα αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Κυνηγάω τον Παπαντωνίου από το 1998. Οι περισσότεροι από αυτούς που προφυλακίζονται, μου έχουν κάνει δεκάδες αγωγές, σαν κάτι άλλους που μου κάνουν τώρα. Τους παλέψαμε και 18 υποθέσεις εξοπλιστικών πήγαν στη Δικαιοσύνη και δύο πρώην υπουργοί Άμυνας βρίσκονται στη φυλακή. Αυτό υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε στον ελληνικό λαό και αυτό κάναμε. 

 

Τον Βενιζέλο τον προστατεύουν ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία. Ο Βενιζέλος και ο Σημίτης είναι αυτοί οι οποίοι αποτελούν και την αιτία για να καταλάβουν οι άνθρωποι που προέρχονται από την κεντροδεξιά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. ΟΚυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός ενός κόμματος το οποίο έχει μετατραπεί σε δικηγόρο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ, έχει υποψήφιο τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου. Είναι ένα κόμμα το οποίο υπερασπίστηκε τον Βενιζέλο, σε όλες τις υποθέσεις, για να μη πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης. Είναι ένα κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είναι το κόμμα του ΤατσόπουλουΑπορώ. Ποιος από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, από το 1973 μέχρι σήμερα, θα αντιπροσωπευθεί από τον Τατσόπουλο; Ούτε η μισή Γλυφάδα.

 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πράγματι, περάσαμε διά πυρός και σιδήρου. Πράγματι, από αυτούς που ξεκινήσαμε πολλοί δεν είναι μαζί μας. Είναι τυχαίο ότι όποιος μας εγκατέλειψε εξαφανίστηκε από την πολιτική ζωή του τόπουΠού είναι ο κ. Νταβρής, ο κ. Μαρκόπουλος, ο κ. Γιοβανόπουλος, η κ. Ιατρίδου; Πού είναι όλες αυτές οι φίρμες, οι οποίες θα έκαναν και κόμματα, θα έμπαιναν στην πολιτική ζωή και θα γίνονταν και αρχηγοί; Εξαφανίστηκαν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί άλλοι εξαφανίστηκαν και έχουν να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους και κάποιοι άλλοι γιατί δεν έπεισαν κανέναν. 

 

Ας φύγουν και όσοι νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για να πάρουν μια καρέκλα μαζί τους. Προσδεθείτε και θα φύγετε όλοι με τις κλωτσιές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Το παραμύθι τέλος. Αρκετούς κάναμε φίρμες. Πάρτε τα τραγούδια και της δίσκους σας και εξαφανιστείτε. Έρχεται η Νεολαία, έρχονται νέα παιδιά, νέοι βουλευτές, νέοι ευρωβουλευτές. Έρχεται νέο αίμα που θα προχωρήσει με το πνεύμα και το λαό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δεν θα έχει καμιά καρέκλα κολλημένη πάνω του

 

Πρόεδρε της Νεολαίας, σου υπόσχομαι εγώ προσωπικά, ότι όλα τα ψηφοδέλτια, σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, θα έχουν έναν εκπρόσωπο από τη Νεολαία. 

 

Κάναμε λάθη, τα οποία όμως είχαν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με ιδέες και αρχές. Αφήσαμε ανθρώπους να προχωρήσουν παραπάνω, εκπροσωπώντας μας, χωρίς πράγματι να το αξίζουν. Εμείς, όμως, ξεκινήσαμε διαφορετικά από τα άλλα κόμματα, γιατί είμαστε Κίνημα. 

 

Και εδώ κ. Αντιπρόεδρε θέλω να σου πω ότι το θέμα της κομματικής πειθαρχίας πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και ιδιαίτερα για θέματα που έχουν να κάνουν με επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε ποιον πρέπει να εκλέξουν. Εγώ το μόνο που σας ζητάω είναι να στηρίξουμε ανθρώπους έντιμους και καθαρούς που δεν θα μας εκθέσουν αύριο -μεθαύριο και θα μπορούν να διοικήσουν τους δήμους τους και τις περιφέρειές τους. 

 

Θέλω ακόμα να σας πω, να μην ακούτε τις σειρήνες που προβλέπουν το μέλλον. Ποιοι μας είπαν «πεθαμένους»«Πεθαμένους» μας είπαν πρώτα από όλους οι δημοσκόποι, μετά μας είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε ένα «απόκομμα» το οποίο ξεκίνησε με 30 εκατομμύρια ταμείο, με το όνομα του μπαμπά της, με ένα τεράστιο κομματικό μηχανισμό και δεν κατάφερε να μας φτάσει ούτε στο 10% των αποτελεσμάτων μας ανά περιφέρεια. Αυτή η κ. κυρία, λοιπόν, προβλέπει ότι εμείς θα πεθάνουμε πολιτικά, την ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η εν αποστρατεία πολιτικός, την έβγαλε ο αδερφός της εν αποστρατεία.

 

Δεύτερος που προέβλεψε για εμάς ότι είμαστε πεθαμένοι πολιτικά ήταν ο περίφημος κ. Κοτζιάς, ο οποίος ηγείται ενός κόμματος που λέγεται «Πράττω». Το «Πράττω» είναι ένα κόμμα το οποίο ουδέποτε έχει κατέβει σε εκλογές, είναι κόμμα vip, σαν τον κ. Κοτζιά, ένα κόμμα που περιμένει να το διορίσει ο ελληνικός λαός λόγω της ομορφιάς του. Δεν έχει ποτέ συμμετάσχει ούτε σε διαγωνισμό για να πάρει συνεταιρισμό και αυτός ο τύπος με αυτό το «απόκομμα», που δεν ξέρω που βρίσκει τα χρήματα, βγαίνει και βρίζει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε στην πολιτική ζωή και θα είμαστε και αύριο για να διώχνουμε κάτι «κοτζιάδες» που δεν εξέλεξε ποτέ ο ελληνικός λαός. 

 

Αυτή η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε έκανε ως τώρα μόνο καλά. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την έβαλε στο δρόμο της ανάπτυξης, αναδιαρθρώνει το κράτος για να λειτουργεί έντιμα, δίκαια, αξιοκρατικά, με διαφάνεια και προς όφελος των πολιτών. Έθεσε ως προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

 

Θυμάστε όταν τους έλεγα από τις πρώτες εκλογές για το πως θα πρέπει να φτιάχνουν κοινές συμμαχίες, όταν μιλούσαμε και λέγαμε ότι εκτός από τους δανειστές και την κ. Μέρκελ υπάρχουν και άλλοι σύμμαχοι, υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπάρχουν σύμμαχοι στην ευρύτερη περιοχή μας, μιλούσαμε τότε για το Ισραήλ, μιλήσαμε για την Αίγυπτο, μιλήσαμε για την Ιορδανία, για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τους είπαμε ότι αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει η χώρα είναι να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της, το φυσικό της αέριο και αυτοί έλεγαν ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα, η Ελλάδα είναι ο στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μεταφέρεται όλο το κέντρο εξουσίας από την Τουρκία προς την Ελλάδα, το plan a που είπε προχθές ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο. 

 

Η Ελλάδα έχει υπογράψει για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου με τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρώπης την Exxon Mobil των ΗΠΑ και την Total από τη Γαλλία. Ήδη ξεκινούν οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε κοιτάσματα που υπερβαίνουν τα 250 δις ευρώ και η Ελλάδα είναι έτοιμη πέραν της εξόρυξης του φυσικού της αερίου, όπως ανακοίνωσε προχθές από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, να γίνει ο κόμβος που θα ενώσει την Κύπρο και το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Αιγύπτου και της Κύπρου με τα ευρήματα στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, με τη Στερεά Ελλάδα, με τη χερσαία Ελλάδα και εν συνεχεία με όλη την Ευρώπη. Μέχρι να γίνει αυτό, στην Αλεξανδρούπολη γίνεται η μεγαλύτερη τράπεζα φυσικού αερίου, η οποία θα τροφοδοτεί τους υφιστάμενους αγωγούς. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα κάναμε αυτά, με επιμονή και σκληρή δουλειά. Μας άνοιξαν τις πόρτες όλες οι χώρες του κόσμου .

 

Θυμάστε πώς αντιμετώπιζαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Θυμάστε τι έγινε με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες; Θυμάστε πώς έκλειναν τις πόρτες ή πώς εξευτέλιζαν τους Έλληνες πολιτικούς και πρωθυπουργούς; Τώρα η Ελλάδα είναι ο κύριος συνομιλητής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ρωσίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλων των χωρών της Μεσογείου. Αυτό το έκανε αυτή η κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση υπάρχει γιατί υπάρχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Θέλω να το συνειδητοποιήστε, να σκεφτείτε τι θα γινόταν αν εμείς δεν υπήρχαμε, αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν υπήρχαν στον χάρτη τον Ιανουάριο του 2015, αν ο ελληνικός λαός δεν ενέκρινε την αλλαγή της στάσηςμας, γιατί μόνο εκεί αλλάξαμε. Τον Σεπτέμβριο του 2015, που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμφωνία την οποία κάναμε, δεν προχωρήσαμε ερήμην του ελληνικού λαού. Είπαμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς αλλάζουμε πολιτική και ζητάμε την έγκρισή του και ο ελληνικός λαός την έδωσε την έγκριση τον Σεπτέμβριο του 2015. 

 

Άρα κωλοτούμπες εμείς δεν κάναμε, εμείς την αλλαγή της πολιτική μας την περάσαμε μέσα από τον ελληνικό λαό, ο οποίος και την ψήφισε, και αυτή την πολιτική εφαρμόσαμε και αυτή η πολιτική είναι που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αν τον Σεπτέμβριο του 2015 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εκλεγόμασταν τι θα γινόταν; Ποιοι θα έκαναν κυβέρνηση; Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας να συνεννοηθεί με την κ. Γεννηματά που βγαίνει και υπερασπίζεται όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προφυλακίζονται; Έχει στην κοινοβουλευτική της ομάδα αυτούς που έλεγαν ότι οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν αριθμοί τηλεφώνων. Θα συνεργαζόταν με το Ποτάμι; Μέχρι τώρα θα είχε ξεπουληθεί η μισή Ελλάδα, αφήστε τα θέματα της θρησκείας, της εκπαίδευσης και τα υπόλοιπα. Θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία; Βεβαίως και όχι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παίξαμε τον κομβικό ρόλο και ήρθε η ώρα να εισπράξουμε από τον ελληνικό λαό αυτό το καλό το οποίο κάναμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. 

 

Μπροστά μας υπάρχουν μόνο δύο ευκαιρίες για καλύτερες μέρες, αλλά μόνο αν εξασφαλίσουμε πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας και επιλύσουμε τα θέματά μας με τους γείτονες, χωρίς όμως να εκχωρήσουμε ιστορία, παράδοση και όλα όσα προκλητικά διεκδικούν. 

 

Πρέπει να προχωρήσουν όλες οι προγραμματισμένες μεγάλες επενδύσεις, πρέπει σταδιακά να ξεκινήσουν οι αλλαγές στο φορολογικό μας σύστημα και εδώ πιέζουμε για άμεσες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με μείωση φόρων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε στην ανάγκη το κράτος να είναι αρωγός στους κοινωνικά ασθενέστερους, αλλά παράλληλα πιστεύουμε και στον ιδιωτικό τομέα, στη μικρομεσαία επιχείρηση, στην ελεύθερη οικονομία. Πιστεύουμε ότι πρέπει το επόμενο μέτρο που θα παρθεί είναι να μειωθεί ο φόρος για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά, πρέπει να γίνει ανταποδοτικός, πρέπει να διευκολύνουμε και όχι να δυσχεραίνουμε το ξεκίνημα του ιδιωτικού τομέα και των εταιρειών. 

 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές της Νεολαίας μας, είμαστε σε μία περίοδο που προχωράμε σε συνταγματικές αλλαγές. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την πατρίδα μας έναν εκπαιδευτικό παράδεισο που θα φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το άρθρο 16 ώστε να έρθουν μεγάλα και σοβαρά πανεπιστήμια στη χώρα, βέβαια υπό τον έλεγχο του κράτους, υπό τον συνεχή έλεγχο του δημοσίου. Η Ελλάδα έχει παράδοση στην ιστορία, στην εκπαίδευση, έχει αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό, γερά μυαλά που δεν πρέπει να φεύγουν έξω. Αυτά τα πανεπιστήμια μπορούν να λειτουργούν ανταποδοτικά και να προσφέρουν θέσεις εργασίας και υποτροφίες σε νέους ανθρώπους. Πρέπει να ενισχυθεί η έρευνα και η καινοτομία, να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες. 

 

Ήρθε η ώρα να προτείνετε εσείς, οι βουλευτές μας, οι υπουργοί και όλα τα στελέχη μας να προχωρήσουν οι προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Πάμε για να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κόμβος για την ενέργεια, με εξέδρες απάντλησης φυσικού αερίου. Πάμε να προτείνετε η Νεολαία, τα ΤΕΙ της Καβάλας να ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν νέους επιστήμονες σε αυτές τις τεχνολογίες, να μπορούν να τους πιστοποιούν. Κάντε προτάσεις τις οποίες θα κάνουμε κυβερνητική πράξη. Ελάτε και εμπλακείτε με το κράτος. Ήρθε η ώρα να προτείνετε και να κάνουμε άμεσα πράξη μέσα στους επόμενους μήνες αυτά που θα προτείνετε. 

 

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι κάτι το οποίο ξέρετε πολύ καλά ότι θα είχε γίνει αν κάποιοι δεν προσπαθούσαν να παίξουν πολιτικά προσωπικά παιχνίδια και άφηναν την κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει.

 

Στην παιδεία πρέπει να προχωρήσει η 12ετής υποχρεωτική φοίτηση και να αποσυνδεθεί το Λύκειο από την Ανώτατη Εκπαίδευση. Να προστατεύσουμε τα πανεπιστήμιά μας και την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Όπως κάναμε στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους οπλίτες. 

 

Οι δικές σας προτάσεις όμως, είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έρχονται στη Νεολαία να πουν «πάρτε αυτές τις προτάσεις και υπερασπιστείτε τις». Εγώ σας λέω «πάρτε τις και σκίστε τις». Διαμορφώστε τις εσείς γιατί εσείς έχετε το μέλλον στα χέρια σας. Και ο ενεργός πολιτικός ρόλος είναι αυτός που θα βάλει τη νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην πρωτοκαθεδρία. Δεν είμαστε ούτε αφισοκολλητές, δεν εκτελείτε ούτε διαταγές του κινήματος. Εσείς διατάσσετε το κίνημα και εσείς θα αποφασίσετε για το αύριο.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στα εθνικά θέματα. Χωρίς αρχές, αξίες και σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοση καμία χώρα δεν θα φτάσει μακριά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Παράδειγμα είναι η συμφωνία των Πρεσπών που αντί να επιλύσει το θέμα δημιούργησε διχασμό σε όλα τα επίπεδα και αρνητικές επιπτώσεις σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τώρα, αφού απελευθερωθήκαμε από το ζυγό των μνημονίων, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη.

 

Τι έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών; Βεβαίως και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σε τέτοια θέματα να συνομιλεί στη διεθνή κοινότητα. Να συνομιλεί με αυτούς που διαφωνεί και βεβαίως να συνομιλεί και με τη Συμμαχία. Έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ποιασυμφωνία είχαμε κάνει εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετέχοντας στην κυβέρνηση; Ότι θα εξουσιοδοτήσουμε τον υπουργό Εξωτερικών να διαπραγματευτεί, αλλά λύση η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» σε σύνθετο εμείς δεν αποδεχόμαστε, δεν ψηφίζουμε, δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.

 

Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστή η θέση και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς θα πήγαινε ο διάλογος κάποια χρόνια μετά διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει, όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για «μακεδονική»μειονότητα, βγαίνει και λέει ότι θα σας λένε «Μακεδόνες», βγαίνει και λέει ότι εμείς το «Βόρεια» θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς ξέραμε ποιοι είναι αυτοί. Τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε είναι ότι δεν θα πρέπει η Ελλάδα να φανεί σαν εκείνον που δεν συζητά αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και το δίκιο της δεν το βρίσκει ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι.

 

Και εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κάναμε τα πάντα προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να μη διαταραχθεί και να υπάρχει εσωτερική ασφάλεια, να υπάρχει ηρεμία για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη. Όταν όμως και εάνέρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων τότε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΕΛΛΗΝΕΣ θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, από την κυβερνητική πλειοψηφία και θα ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να υπ

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform