Δελτίο τύπου 27/11/2018
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

 

 

«Είχα την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να συναντηθώ σήμερα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης και να ακούσω τις απόψεις τους σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. 

 

Όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου, ως αρχηγού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος, είναι ότι εμείς θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης. 

 

Με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια. Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο. 

 

Όσον αφορά τους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος. Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος. 

 

Συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

 

Πιστεύω ότι η συζήτηση για τη συνταγματική αλλαγή θα γίνει με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας μας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform