Δελτίο τύπου 29/05/2018
 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

«Ημερομηνία σταθμός η σημερινή για τον Ελληνισμό, κατά την οποία, πριν από 565 χρόνια, η οθωμανική λαίλαπα οδήγησε στο κοσμοϊστορικό γεγονός της «Άλωσης της Πόλης».

 

Η μέρα αυτή συμβολίζει την πτώση μίας τεράστιας Αυτοκρατορίας, που αποτελεί κομμάτι αναπόσπαστο της Ελληνικής ιστορίας. Την πτώση ενός τεράστιου Πολιτισμού, κομμάτι και βίωμα του Ελληνισμού, που μέσα από τη Βυζαντινή κοσμοαντίληψη και κοσμοθεωρία συνέχισε να προσφέρει τα φώτα του Ελληνικού πνεύματος και της Ελληνορθόδοξης Πίστης και παράδοσης σε όλο τον κόσμο.

 

Με τη θυσία των υπερασπιστών της Πόλης, υπό τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, που συνειδητά επιλέγει τον ένδοξο θάνατο από τη φυγή, ανοίγει μία καινούργια περίοδος για τον Ελληνισμό, η οποία χαρακτηρίζεται από τους αγώνες και τις επαναστατικές κινήσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά την Άλωση.

 

Οι αγώνες και οι θυσίες των Ελλήνων για την Πατρίδα και την ελευθερία θα αποτελούν πάντα παράδειγμα για τις νεότερες γενιές του έθνους, που θα κρατούν την Ιστορική Μνήμη ζωντανή και θα δείχνουν το δρόμο, ώστε οι Έλληνες να ξεπερνούμε ενωμένοι όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, ιδίως στις κρίσιμες και ιστορικές περιόδους, όπως η σημερινή».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform