Δελτίο τύπου 30/01/2018
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

Για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ:

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώσαμε ουσιαστικά αυτά τα οποία λέμε εδώ και καιρό: Ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους διπλωματικούς χειρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ο οποίος στα θέματα που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πάγια και διατυπωμένη από την ίδρυσή μας περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού για τα Σκόπια. Αναμένουμε να δούμε αν το γειτονικό κράτος το οποίο βιάζεται να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, μπορεί έμπρακτα να δείξει ότι επιθυμεί πραγματικά λύση.

 

Για την ένταση ανάμεσα σε βουλευτές των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων:

 

Σ’ αυτή τη συγκυβέρνηση ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές. Τα δύο κόμματα συνεργαζόμαστε για δύο ιεραρχημένους στόχους: για να βγούμε από το μνημονιακό καθεστώς και για πατάξουμε το σύστημα της διαπλοκής που ταλαιπώρησε τη χώρα και τους πολίτες τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτή τη φάση και σ’ αυτό το λεπτό ζήτημα είναι και κάπου κατανοητό να υπάρχει και μια ένταση, αλλά δεν θα πρέπει να καθορίζει τις σχέσεις των δύο κομμάτων. Υπάρχει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο κομμάτων για τους στόχους που σας είπα.

 

Για την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ:

 

Ας μην προκαταλαμβάνουμε τις εξελίξεις. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει το κράτος των Σκοπών να απαλείψει κάθε ίχνος αλυτρωτισμού. Είναι το πρώτο και κύριο ζήτημα το οποίο έθεσε και ο πρωθυπουργός μας και είναι το μεγάλο στοίχημα για το γειτονικό κράτος.

 

Για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια:

 

Στο συλλαλητήριο θα πάω ως Ελληνίδα πολίτης. Σε τέτοιου είδους συλλαλητήρια δεν μπορεί να μπει «καπέλο». Κι εδώ η Ν.Δ. προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση, ερμηνεύει με ένα διαφορετικό τρόπο τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων. Ούτε συλλαλητήριο των κομμάτων είναι, ούτε συλλαλητήριο των ομιλητών. Και δεν μπορεί να παραφράζεται και να ερμηνεύεται κατά το δοκούν, όπως βολεύει το κάθε κόμμα.

 

Για τις πιθανότητες λύσης του Σκοπιανού:

 

Αυτό το εθνικό θέμα έχει τις ρίζες του 70 χρόνια πίσω και έχει φτάσει ως εδώ από εγκληματική αμέλεια και από εγκληματικές πολιτικές. Δεν είναι μόνο το όνομα. Η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια υποδηλώνει αλυτρωτισμό. Δεν είναι μια κούφια λέξη. Το όνομα «Μακεδονία» σημαίνει Ελλάδα. Τίποτα δεν διασφαλίζει αν τα Σκόπια αλλάξουν τους χάρτες, τα σχολικά τους βιβλία και τους δρόμους, αλλά τους έχει παραχωρηθεί το όνομα, ότι θα υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. 

 

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σκοπιανό είναι υποκριτική. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση, δεν απαντά ευθέως στο ερώτημα αν συμφωνεί με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στη Ν.Δ. Άλλα λέει η κ. Μπακογιάννη, άλλα λένε οι Μακεδόνες βουλευτές του και την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης εγκαλεί την κυβέρνηση.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform