Δελτίο τύπου 16/11/2017
 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και για όσους επλήγησαν ή καταστράφηκαν τα σπίτια τους στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τις άλλες περιοχές του Θριάσιου, εξαιτίας της θεομηνίας. Πρόκειται για μια αδιανόητη και ανείπωτη τραγωδία.

 

Είναι αξιέπαινες οι πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων για να βοηθήσουν τους πληγέντες και να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. 

 

Αν και δεν είναι τώρα η ώρα για να καταλογιστούν ευθύνες γι’ αυτή τη φοβερή τραγωδία σ’ αυτές τις φτωχές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, καθώς προέχει οι άνθρωποι που επλήγησαν να ξανασταθούν στα πόδια τους, εντούτοις δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τις σοβαρότατες ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των τελευταίων 40 χρόνων. Είναι υπαρκτές οι ευθύνες τους και πρέπει να καταλογιστούν, αλλά για την ώρα προέχει να αποκατασταθεί η ζωή των ανθρώπων που επλήγησαν από τη βιβλική καταστροφή στη Δυτική Αττική».

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

 

 

Κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με επικεφαλής τον Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη και την Εκπρόσωπο του Κινήματος κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της Μάνδρας και της Ελευσίνας οι οποίες επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 15 συνανθρώπους μας και προκάλεσαν εκτεταμένη καταστροφή με ανυπολόγιστες ζημιές. 

 

Στις συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, στην Ελευσίνα και με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μάνδρας κ. Αγγελική Παπακωνσταντίνου, τον εκτελεστικό Γραμματέα  Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Στάθη Ραγκούση και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, στο Δημαρχείο Μάνδρας, υπήρξε ενημέρωση για την έκταση της καταστροφής, τις άμεσες ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν και τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει για την καταγραφή και την αντιμετώπιση των ζημιών. 

 

Από πλευράς των ΑΝΕΛ, ο Βουλευτής κ. Κατσίκης δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης που διαθέτει προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστεί η καταστροφή και να επανέλθει η τοπική κοινωνία σε κανονικότητα, καθώς και την άμεση καταβολή επιδομάτων και αποζημιώσεων, που αποτελεί και κύριο μέλημα των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων των πολιτών, παραβλέποντας το τέρας της γραφειοκρατίας που σε παρόμοιες περιπτώσεις δημιουργεί καθυστερήσεις, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν σύντομα να ξανασταθούν στα πόδια τους. 

 

Παράλληλα, το Κίνημα θα συνδράμει τις προσπάθειες φορέων για συλλογή ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω της Γραμματείας Αλληλεγγύης του Κινήματος, ενώ η Νεολαία και η Γραμματεία Γυναικών θα συγκροτήσουν ομάδα που θα βοηθήσει στον καθαρισμό των δρόμων από τα φερτά υλικά που συμπαρασύρθηκαν από τα καταστροφικά ποτάμια νερού που έπληξαν τις εν λόγω περιοχές. 

 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής κ. Κώστας Συψής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και αναπληρωτής  Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Χριστόφορος Δανάκος, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Δάφνης - Υμηττού και μέλος της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης κ. Νίκος Ντίνος, η Γραμματέας Γυναικών κ. Δέσποινα Χαλκίδη και η αναπληρώτριά της κ. Ευαγγελία Γεωργούλα και εκ μέρους της Νεολαίας η αναπληρώτρια οργανώσεων Αττικής Θεοδώρα Δρακάτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform