Δελτίο τύπου 04/10/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - ΣΤ. ΧΑΡΙΤΟΥ

 

«Η Ν.Δ μαζί με κάποια άλλα κόμματα στοχεύουν στο να διασπάσουν αυτή την κυβέρνηση και το προσπαθούν με κάθε τρόπο»

 

 

Για τη στάση της αντιπολίτευσης εναντίον του κ. Καμμένου:

 

Η Ν.Δ μαζί με κάποια άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύουν στο να διασπάσουν αυτή την κυβέρνηση προκειμένου να επανέλθουν στην εξουσία. Και αυτό το προσπαθούν με κάθε τρόπο: είτε με επιθέσεις εναντίον του Προέδρου μας, του κ. Καμμένου είτε με θεωρίες περί δήθεν συμφωνιών κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν. Όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Η εικόνα αυτή προέρχεται από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και υπάρχουν συντονισμένα δημοσιεύματα που τη συντηρούν.

 

Όσον αφορά στο θέμα του ταξιδιού στο Λονδίνο, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε και χθες ότι πλήρωσε με δικά του χρήματα. Θεωρώ πάντως ότι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου θα έπρεπε να κρατείται σε άλλο τόνο και για σημαντικά θέματα.

 

Για τη στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου:

 

Η θέση μας όσον αφορά το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ήταν, είναι και παραμένει σαφής και δεν έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης στο ζήτημα αυτό. Είπαμε από την αρχή ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζεται απολύτως με τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Επειδή για μας ύψιστο θέμα είναι η ψυχοσύνθεση των παιδιών, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να προκύπτει από πουθενά και να υπάρχουν οι δικλείδες εκείνες που δεν θα επιτρέπουν το γάμο αυτής της κατηγορίας ανθρώπων και την τεκνοθεσία. Η ψήφιση επί της αρχής σχετίζεται με το σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των ανθρώπων, το οποίο σεβόμαστε. Είναι άλλο αυτό και άλλο η δυνατότητα σύναψης γάμου και τεκνοθεσίας. Οι ΑΝΕΛ είμαστε ενάντια σε κάτι τέτοιο.

 

Για την επένδυση στο Ελληνικό και τη στάση του ΚΑΣ:

 

Όσον αφορά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είδαμε ότι προχωράει η συζήτηση και εκτιμούμε ότι θα υλοποιηθεί η επένδυση στις αρχές του νέου έτους. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση προκειμένου να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες αποφάσεις για να μην διακινδυνεύσει η υλοποίηση της επένδυσης, δεδομένου ότι συνδέεται και με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επένδυση που θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης, με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και στις προβλεπόμενες διαδικασίες και με ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Για τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων στα νομοσχέδια:

 

Είδαμε τη Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι θα ψηφίζουν μόνο αν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ταυτίζονται απόλυτα και συμφωνούν σε κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται, αντί να ψηφίζουν με βάση τις αρχές και τις θέσεις τους. Δεν νομίζω ότι αυτή η τακτική θα τους βγει. Η στάση τους προσβάλλει τον ίδιο τον χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η Ν.Δ προσχηματικά λέει ότι επιφυλάσσεται σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, γιατί κάποιοι βουλευτές της τάσσονται υπέρ και κάποιοι άλλοι κατά. Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί με τακτικισμούς, εμείς λειτουργούμε με αρχές και θέσεις.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform