Δελτίο τύπου 28/09/2017
 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ «ALPHA 9.89» ΣΤΟΝ Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟ

 

«Τα περί υποχώρησης των ΑΝΕΛ από τις θέσεις τους προέρχονται από τη Ν.Δ και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»

 

 

Για την επένδυση στο Ελληνικό και τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ:

 

Θα πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Είναι αντιληπτό βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια όσον αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πρόκειται για σαμποτάρισμα της επένδυσης. Προσωπικά συμμερίζομαι τη θέση που εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο όπου τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι υπηρεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων. Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου από την αρχή της νέας χρονιάς.

 

Για τις επιθέσεις κατά του κ. Καμμένου με αφορμή την επίσκεψη σε καζίνο:

 

Θεωρώ ότι υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρότερα που αξίζει να ασχοληθεί κανείς από το πώς θα επιλέξει ο κάθε άνθρωπος, είτε είναι πολιτικός είτε δεν είναι, το πώς θα δαπανήσει τα χρήματά του. Άλλωστε, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δαπάνησε δικά του χρήματα, ενώ υπήρξαν άλλοι οι οποίοι τζόγαραν τα χρήματα του ελληνικού λαού και μας έφεραν εκεί που μας έφεραν. Ο Πρόεδρός μας είναι καθαρός και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

Αν οι ΑΝΕΛ έχουν υποχωρήσει σε κάποιες θέσεις τους, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική:

 

Αυτή η εικόνα βγήκε από συντονισμένα δημοσιεύματα που φαίνεται ότι έχουν υπαγορευτεί από τη Ν.Δ. και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Υπήρξε μια πρόταση από τη Ν.Δ για εξεταστική σε βάρος του κ. Καμμένου. Μεσολάβησε μια ενδελεχής έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση που απεφάνθη ότι δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και μπήκε στο αρχείο. Στη συζήτηση για την εξεταστική που ακολούθησε η Βουλή κλήθηκε να πάρει θέση και να ψηφίσει για μια υπόθεση στην οποία δεν υπάρχει αδίκημα ήταν χωρίς αντικείμενο συζήτησης. Ούτε η ΝΔ πίστευε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την πρότασή της για Εξεταστική, αλλά επέμενε σε μια κίνηση παραπλάνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει με στόχο να πλήξει την συγκυβέρνηση- και αυτό το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι να επιτίθεται κατ’ εξακολούθηση στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον κ. Πάνο Καμμένο.

 

Για τη στάση των ΑΝΕΛ στην τροπολογία που σχετίζεται με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»:

 

Δεν μπορώ να προκαταλάβω την ψήφο της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Να δούμε πως θα είναι διατυπωμένη η νέα τροπολογία. Όταν παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία εκφράσαμε την αντίθεσή μας, την καταψηφίσαμε και ζητήσαμε επαναδιατύπωσή της ώστε να υπάρχουν δικλείδες. Γιατί σήμερα κάποιοι αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», παρότι δεν αναγνωρίζεται εθνική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι που θα αυτοαποκαλούνται» Μακεδόνες», ή «Τσάμηδες».

 

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου:

 

Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ή «διόρθωση φύλου» όπως αναγράφεται, θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Να διευκρινίζεται ότι δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προστατεύεται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Για το αν υπάρχουν ευθύνες για τη ρύπανση στο Σαρωνικό:

 

Ευθύνες πρέπει να υπάρχουν σίγουρα. Το αν προκύπτουν από ολιγωρία, αμέλεια ή άλλο λόγο, αυτό διερευνάται. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής για την πλήρη διαλεύκανση σχετικά και με τα αίτια βύθισης του πλοίου και για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος, θα πρέπει να τηρήσουμε στάση αναμονής και στη συνέχεια να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει.

 

Αν οι ευθύνες αγγίζουν τον υπουργό Ναυτιλίας:

 

Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν θα έχει στα χέρια του το τι ακριβώς έχει συμβεί και που εντοπίζεται η όποια ευθύνη.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform