Δελτίο τύπου 27/09/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ 247» ΣΤΟΥΣ ΣΤ. ΤΖΑΝΑΚΗ-Γ. ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

 

«ΟΙ ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τα άκρα, όπως αυτά εκφράζονται από τη Χ.Α, αλλά και από τα ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ»

 

 

Για τον χαρακτήρα της συνεργασίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ:

 

Η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε για να βγει η χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας και για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκαλύψουμε σκάνδαλα. Ο στόχος της συνεργασίας του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα είναι κοινός: να βγει η Ελλάδα από την επιτροπεία και να παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν τις διαφορές τους οι οποίες είναι διακριτές.

 

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή φύλου:

 

Οι θέσεις μας είναι κρυστάλλινες, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στη στάση μας. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Να διευκρινίζεται ότι δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προστατεύεται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών στο μέλλον, λόγω αλλαγής του εκλογικού νόμου:

 

Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να πούμε ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ένα ή το άλλο κόμμα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με τα άκρα, όπως αυτά εκφράζονται όχι μόνο από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και από στελέχη που είναι βάρος στα κόμματά τους, όπως για παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. έχει επιλέξει να έχει ακροδεξιά στοιχεία, είναι δικαίωμά της, αλλά εμείς με τα άκρα δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Σε ποια βάση και ποια προοπτική να συνεργαστούμε; Οι ΑΝΕΛ είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας στη βάση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της και στην πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε για να κουκουλώσουμε σκάνδαλα. Με κόμματα που, όπως εμφανίζονται σήμερα, δεν είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε τίποτα από αυτά, ποια είναι η κοινή συνισταμένη που θα μπορούσε να επιτρέψει μια κυβερνητική συνεργασία;

 

Για την εικόνα που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις για τους ΑΝΕΛ:

 

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τους ΑΝΕΛ κάτω από το 3%, αλλά αυτό διαψεύδεται κάθε φορά. Ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες είναι αναξιόπιστες. Θεωρούμε ότι είναι αναστρέψιμα τα πράγματα. Η σημερινή κυβέρνηση στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετέχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την έξοδο από την επιτροπεία. Είμαστε σε ένα θετικό momentum και η οικονομία της χώρας μας βελτιώνεται σταδιακά. Όσο αυτό συνεχίζεται, τόσο διανοίγονται δρόμοι για να προχωρήσει η χώρα σε μια κανονικότητα και σε αναπτυξιακή πορεία, να επιστρέψουμε στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη σκληρή περίοδο που βιώνουμε από το 2010 και μετά. Είναι φυσικό ένα κομμάτι του ελληνικού λαού σήμερα  να έχει μια επιφυλακτική στάση, όπως φαίνεται από το ποσοστό των αναποφάσιστων που είναι μεγάλο, αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης ο λαός θα αξιολογήσει το σύνολο της πορείας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του κόμματός μας και θα πάρει τις αποφάσεις του.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform