Δελτίο τύπου 20/09/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ BLUE SKY «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» ME ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

«Λέμε «ναι» στις επενδύσεις, αλλά όχι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος»

 

 

Για τη νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που προβλέπει αυστηρότερες διατάξεις για τους συνταξιούχους που απασχολούνται:

 

Τη σύνταξη-φιλοδώρημα την «εισήγαγε» στη χώρα μας η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Στο κράτος όμως υπάρχει συνέχεια, υπάρχουν δεσμεύσεις. Με το μνημόνιο κάποιες από αυτές αποτρέψαμε, κάποιες άλλες όμως δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε.

 

Έπρεπε να έρθει ένας νόμος για το ασφαλιστικό, ο νόμος Κατρούγκαλου με τις ελλείψεις του, με τις αδυναμίες του. Αλλά έπρεπε να έρθει ένας νόμος γιατί το ασφαλιστικό κατέρρεε.

 

Από θέση αρχής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να «πειράζονται» οι χαμηλές συντάξεις, οι συντάξεις των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Δεν έχω διαβάσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και θα προτιμούσα να τοποθετηθώ ολοκληρωμένα αφού τη δω, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Για τη δήλωση Ντομπρόβσκις ότι η φορολογία ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης:

 

Να σας θυμίσω ποιες ήταν οι συνθήκες τότε. Η Ελλάδα είχε τρεις επιλογές: η πρώτη ήταν να εξοικονομηθούν πόροι από περαιτέρω περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο, μια επιλογή που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Η δεύτερη ήταν η πρόταση από τους δανειστές για ένα μεγάλο ποσοστό αύξησης στην τιμή του ρεύματος και του νερού. Και η τρίτη επιλογή ήταν να «σπάσει» η φορολογία σε μικρότερα ποσοστά και σε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, αυτή που εφαρμόζεται. Σας θυμίζω επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα με ένα χρέος το οποίο έπρεπε να αποπληρώνει σε πολύ υψηλά ποσά και σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα. Τα χρήματα όμως δεν έβγαιναν για να μπορεί να γίνει αυτό, παρότι αποτρέψαμε κάποιες από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

 

Για τις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την Eldorado:

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υπέρ των επενδύσεων, υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και θέλουμε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Από τη ΔΕΘ ο Πρόεδρός μας ανακοίνωσε ότι το κόμμα μας θα καταθέσει δύο νομοσχέδια για την προσέλκυση επενδύσεων. Δεν συμφωνούμε να γίνεται υπό μορφή ξεπουλήματος ή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ή με διαφορετικά μέτρα και σταθμά για κάθε εταιρεία. Η κυβέρνηση αυτή, την οποία στηρίζουμε, έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για τις επενδύσεις. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ερχόμαστε πρώτοι στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ξεμπλόκαραν επενδυτικά πρότζεκτ της τάξεως των 668 εκατ. ευρώ που λίμναζαν επί προηγούμενης κυβέρνησης.

 

Η θέση μας είναι σαφής Λέμε «ναι» στις επενδύσεις, αλλά όχι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και να μην είναι το κόστος μεγαλύτερο από το όποιο όφελος. Ειδικά για την Εldorado που αναφέρατε, μπορεί σήμερα να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στις Σκουριές, αλλά μεθαύριο θα είναι ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος της περιοχής αν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform