Δελτίο τύπου 15/09/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΚΑΪOnline» ΣΤΗ ΜΑΪΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνδράμουμε στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι νόμοι της χώρας»

 

 

Για το δικαστικό πόρισμα που χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη κατά του κ. Καμμένου:

 

Άνθρακες ο θησαυρός για τα μέσα ενημέρωσης που στοχοποίησαν τον κ. Καμμένο. Δικαιώνεται ο Πρόεδρός μας για ακόμη μια φορά. Αποδεικνύεται για τα ΜΜΕ που τον στοχοποίησαν και όχι για να ασκήσουν κριτική αλλά για να τον πλήξουν προσωπικά, ποια ήταν η στόχευσή τους.

 

Για τη ρύπανση στον Σαρωνικό λόγω του ναυαγίου:

 

Πρόκειται πράγματι για μια οικολογική καταστροφή από ένα πλοίο του 1972 το οποίο έπαιρνε άδεια καταλληλότητας όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο καθώς επίσης να υπάρξει επανασχεδιασμός για τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί αν όντως υπήρχαν μόνο δύο μέλη στο πλοίο και αν υπάρχουν ευθύνες των αρχών να διερευνηθούν και να αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη. Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί το πλαίσιο βάσει του οποίου γίνεται έλεγχος που γίνεται στα πλοία. Το Λιμενικό ενήργησε αμέσως, από τα ξημερώματα της Κυριακής, από τις 2 αν δεν κάνω λάθος, και από τις πρώτες ώρες επιχείρησε να περιορίσει τις ζημιές όσο αυτό ήταν δυνατόν. Αν αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημιάς, φανταστείτε να μην είχε επέμβει εγκαίρως το Λιμενικό.

 

Για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανεργίας:

 

Η κυβέρνηση παρέλαβε την ανεργία στο 27%, πολύ μεγαλύτερη στους νέους και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τη μειώσει και το πετυχαίνει. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να αξιολογήσουμε το φορολογικό καθεστώς, να υπάρχει εισροή χρημάτων στην ελληνική οικονομία για να κάνει η κυβέρνηση άλλη είδους πολιτικές. Είμαστε ακόμη σε επιτροπεία και ο στόχος μας είναι να βγούμε τον Αύγουστο του 2018. Οι πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση όσον αφορά τις επενδύσεις, την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και τη μείωση της ανεργίας είναι πράγματι εντυπωσιακές και αποτυπώνεται στους αριθμούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. 

 

Για το θέμα της Eldorado στις Σκουριές και τις επενδύσεις:

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνδράμουμε στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Είμαστε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, αλλά με ποιους όρους; Να καταστρατηγηθεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο για να γίνει μια επένδυση, να αντιμετωπίζεται η εταιρεία με άλλα μέτρα και σταθμά από ό,τι οι υπόλοιποι επενδυτές, με οικολογική καταστροφή λόγω της επιφανειακής εξόρυξης και με πλήγμα στον τουριστικό κλάδο; Δεν είναι οι ΑΝ.ΕΛ που μπλοκάρουν την όποια επένδυση, αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι νόμοι της χώρας. Αν η εταιρεία επιθυμεί μέσω της διαιτησίας να παρουσιάσει μια πρόταση που δεν θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, καλώς να έρθει. Αν είναι να «ποτίζει» αρσενικό τους κατοίκους της περιοχής και να χρησιμοποιεί κυάνιο, λέμε όχι. Γιατί στην περίπτωση αυτή το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από την όποια επένδυση. Στη ΝΔ έχουν γίνει οι καλύτεροι ατζέντηδες των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσον αφορά αυτό που είπε ο Πρόεδρός μας στη ΔΕΘ είναι ότι πρέπει να ελεγχθεί πως μια επιχείρηση αγοράστηκε 11 εκατ και στη συνέχεια μεταπωλήθηκε 2 δις στην Eldorado. 

 

Το ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων το αποδεικνύει ότι είναι η τρίτη χρονιά που η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, έχουμε προχωρήσει στην επένδυση της ΤΟTAL στην περιοχή της Κέρκυρας. Είμαστε ικανοποιημένοι ότι απενοχοποιείται σταδιακά η επιχειρηματικότητα. Ο κ. Καμμένος στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα φέρουμε δύο νομοσχέδια, το ένα θα αφορά τη φορολόγηση νέων φορολογουμένων που θα είναι ημι-μόνιμοι κάτοικοι και το δεύτερο για τη χαμηλή φορολόγηση επιχειρήσεων που θα επενδύσουν πέρα των προβλεπόμενων κεφαλαίων που έχουν ήδη διαθέσει.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform