Δελτίο τύπου 06/09/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

 

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε χθες, 5/9/2017, με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της πολιτικής γραμματείας της κίνησης Πράττω, κ. Μιχαήλ Κόκκινο. Συζητήθηκαν οι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, τόσο από τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ όσο και από τον ίδιο τον Υπουργό, κ. Νίκο Κοτζιά. Επίσης, έγινε ενημέρωση και για την εξαιρετική δουλειά της Γραμματείας, στην προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών και λύσης θεμάτων που αφορούν τους Απόδημους Έλληνες και τη σχέση τους με τη Μητροπολιτική Ελλάδα.

 

Τα στελέχη της Νεολαίας ενημέρωσαν τον κύριο Γραμματέα για τις προτάσεις τους, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των ομογενών στο εξωτερικό, αλλά και της ένταξης του Παγκόσμιου Ελληνισμού στους σχεδιασμούς της χώρας. Η δημιουργία ενός επίσημου θεσμού, πλήθους εκδηλώσεων, στον οποίο θα συμμετέχουν οι απανταχού Έλληνες, και θα προωθεί τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, θα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ενεργοποιώντας εντονότερα τις νεότερες, ιδίως, γενιές Ελλήνων του εξωτερικού και διατηρώντας ζωντανή τη σχέση τους με το Μητροπολιτικό κέντρο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της Νεολαίας της κίνησης Πράττω, με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα που αφορούν τους νέους.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform