Δελτίο τύπου 10/08/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ «REAL FM» ΣΤΟ Μ.ΝΙΦΛΗ

 

 

Για την αντίδραση του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Καμμένου στις δηλώσεις του ΠτΒ Κ. Βούτση για τη θρησκεία:

 

Η δήλωση του Προέδρου μας ήταν μια αυτονόητη αντίδραση. Απόψεις οι οποίες απηχούν μια ισχνή μειοψηφία στη χώρα δεν θα έπρεπε να διατυπώνονται από έναν θεσμικό παράγοντα του επιπέδου ενός Προέδρου της Βουλής. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές είναι καταφανώς διχαστικές και σκανδαλίζουν τους πιστούς της χώρας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συντασσόμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε αυτό το θέμα. 

 

Όπου υπάρχουν διαφωνίες οι οποίες έχουν να κάνουν με ιδεολογικό περιεχόμενο, διατυπώνονται από την πρώτη στιγμή σε αυτή την κυβερνητική συμμαχία, καθώς είναι γνωστό ότι παρά το γεγονός πως συνεργαζόμαστε, δεν έχουμε ταυτιστεί όπως ταυτίστηκε η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου όταν κυβέρνησαν. Εμείς διατηρούμε τις διαφορές μας ενώ συνεργαζόμαστε για δυο ιεραρχημένους στόχους: ο ένας είναι να ξεφύγουμε από το καθεστώς των μνημονίων στο οποίο μας έβαλαν και ο δεύτερος είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. 

 

Για το Προεδρικό διάταγμα σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση:

 

Υπήρξε αντίδραση από τον βουλευτής μας κ. Δημήτρη Καμμένο. Θα έλεγα ότι προτού νομοθετηθούν τέτοιου είδους αποφάσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα, θα έπρεπε να υπάρχει συζήτηση με τους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται. Είναι θέματα που δεν θα έπρεπε να προσεγγίζονται με ιδεολογικό τρόπο. Όταν συγκυβερνούν δυο κόμματα πρέπει το ένα να σέβεται τις ιδεολογικές θέσεις του άλλου. 

 

Η αντιπολίτευση και μερίδα του τύπου επενδύουν σε διάσπαση αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Από την πλευρά μας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παλεύουμε να διατηρήσουμε κάποια πράγματα στα εθνικά θέματα και στα θέματα της Εκκλησίας και σε πάρα πολλές περιπτώσεις νομίζω ότι ο λόγος μας έχει αποφέρει αποτελέσματα. 

 

Για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας:

 

Σε σχέση με τις αλλαγές στην Παιδεία νομίζω ότι το νομοσχέδιο το οποίο κατετέθη και ψηφίστηκε έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει ένα πρώτο μέρος του διαλόγου. Εμείς θεωρούμε ότι ο νόμος για τη Παιδεία διορθώνει σε κάποιες περιπτώσεις άστοχες επιλογές και κακές ρυθμίσεις του προηγούμενου νόμου, οι οποίες έφερναν σύγχυση στα Ιδρύματα της χώρας. Θεωρούμε βέβαια, ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Η Παιδεία πάσχει από το νηπιαγωγείο. Η οποιαδήποτε προσέγγιση στο χώρο της Παιδείας θα έπρεπε να είναι συνολική, από τα πρώτα βήματα στο σχολείο μέχρι και το τέλος της ακαδημαϊκής πορείας των παιδιών. 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform