Δελτίο τύπου 20/07/2017
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

 

«Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 1974 οι δυνάμεις του Αττίλα εισβάλουν στην Κύπρο, με …πρόσχημα την «επαναφορά της συνταγματικής τάξης». Είχε προηγηθεί το χουντικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου λίγες μέρες πριν, στις 15 Ιουλίου, που αποτέλεσε το προοίμιο των δραματικών στιγμών που ακολούθησαν.

 

Σαράντα τρία χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 40% του μαρτυρικού νησιού κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

 

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο, η σκέψη όλων μας, ολόκληρου του Ελληνισμού, ταξιδεύει σήμερα με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους και Ελλαδίτες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό και εμμένουμε σταθερά στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος, στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς Δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς «εγγυήσεις» επεμβατικού χαρακτήρα υπέρ τρίτων.

 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, στις τελευταίες διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν απέδειξε περίτρανα στη διεθνή κοινή γνώμη ότι παραμένει αδιάλλακτη και προκλητική, αρνούμενη να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να παραιτηθεί από τα δήθεν παρεμβατικά της δικαιώματα. 

 

Παρά την αδιαλλαξία και την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα στο όνομα της Δικαιοσύνης και της διεθνούς νομιμότητας μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να φύγει από την Κύπρο και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης». 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform