Δελτίο τύπου 13/07/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «KONTRA24» ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ

 

«Η κίνηση της Ε.Ε. να προτείνει την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας δείχνει τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία»

 

 

Για την πορεία της οικονομίας:

 

Είναι σημαντικό ότι η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας δείχνει τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία και δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε όταν κάτι γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση. Αυτό σε συνδυασμό με άλλες ενδείξεις, όπως ότι τα ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά φτάνουν στα επίπεδα του 2009, δηλαδή προ μνημονίου, η πορεία του χρηματιστηρίου και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moody’s. Υπάρχουν πράγματα που δείχνουν ότι με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχει η προοπτική για να μπορέσει η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

 

Για τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες:

 

Tα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες δεν προέκυψαν στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Όταν ανέλαβε η τωρινή κυβέρνηση, τα χρέη τους Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονταν σε 7 δις. Και από τα 86 δις του τρίτου προγράμματος, τα 7 δις προορίζονται για τα χρέη που είχε το Δημόσιο προς τους ιδιώτες.

 

Για την υπόθεση του ναρκωπλοίου Noor1 και την Εξεταστική που ζητά η Ν.Δ:

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στην κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς και τώρα που διάφορες υποθέσεις γίνονται αντικείμενο Εξεταστικών επιτροπών ή οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επειδή δεν της βγαίνει η καταστροφολογία στοχεύει κατά του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε μια προσπάθεια να τον εξομοιώσει με πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής.

 

Ο κ. Καμμένος δεν έχει τίποτα να κρύψει και γι’ αυτό ο ίδιος ζήτησε Προανακριτική. Εξάλλου πήγε και κατέθεσε στην εισαγγελία για την υπόθεση Noor 1 και για άλλες σχετιζόμενες υποθέσεις. Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου ένας ισοβίτης ζήτησε να μιλήσει με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και του συνέστησε να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη, ως όφειλε. Δεν υπάρχει καμία αξιόποινη πράξη. Είναι θλιβερό να παρακολουθεί ο ελληνικός λαός ένα ρεσιτάλ εμμονής από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Πάνου Καμμένου.

 

Όλη η υπόθεση του Noor1 διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και καλό είναι να την αφήσουμε να κάνει το έργο της για τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η Ν.Δ δεν έχει καμία πρόταση για την επόμενη ημέρα, δεν της βγαίνει το αφήγημα της καταστροφολογίας και έχει εγκλωβιστεί στη ρητορική του προηγούμενου διαστήματος περί εκλογών.

 

Για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού:

 

Αν θεωρείται περίεργο (από την αντιπολίτευση) ότι μια πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία συνταξιοδοτήθηκε και δίνει αμισθί νομικές συμβουλές στον Πρωθυπουργό, άλλο τόσο είναι περίεργο και περισσότερο ένας εν ενεργεία δικαστικός - Αρεοπαγίτης, όπως ήταν ο κ. Χ. Αθανασίου να κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. Νομίζω εκεί πρέπει να δούμε ευρύτερα το θέμα των θεσμών στη χώρα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εξουσίες στη χώρα, εκτελεστική, δικαστική, νομοθετική.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform