Δελτίο τύπου 10/07/2017
 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡ. ΚΑΤΣΙΜΗ - Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

 

«Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, ας την εμπιστευτούμε ότι θα προχωρήσει και να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα (για την υπόθεση NOOR1)

 

 

Για την υπόθεση του ναρκωπλοίου NOOR1 και την Εξεταστική που ζητά η ΝΔ:

 

Αυτό που συνέβη είναι ότι αυτός ο άνθρωπος (ο καταδικασθείς σε ισόβια ) ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Επικοινώνησε μαζί του γιατί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και του είπε να στείλει ό,τι έχει να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη, όπως όφειλε να κάνει. Δεν υπήρξε καμία παρανομία εκεί. 

 

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει τη γραμμή που χαράσσει ο αντιπρόεδρός της, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τα θέματα της οικονομίας για τα οποία βλέπουμε να υπάρχουν αποτελέσματα αλλά και από αυτή τη σκοτεινή υπόθεση του NOOR1, τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών που έχουμε δει πανευρωπαϊκάκαι με θανάτους μυστήριους. Αυτοί που είχαν ξεχάσει την υπόθεση του NOOR1 είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και το θυμήθηκε σήμερα.

 

Δεν είναι η δική μου θέση να μιλήσω για την έρευνα της Δικαιοσύνης. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει, να κάνει το έργο της, ας την εμπιστευτούμε ότι θα προχωρήσει και να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία και μου κάνει εντύπωση ότι έπρεπε να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο για να θυμηθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη την υπόθεση αυτή, όπως και κάποια μέσα ενημέρωσης. Αξίζει να το πούμε και αυτό, γιατί όλο αυτό το διάστημα καλλιεργείται μια άποψη στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά σοφός για να αντιληφθεί ποιο είναι το παιχνίδι το οποίο παίζεται από την αντιπολίτευση. 

 

Για το θέμα των Πανεπιστημίων με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης:

 

Είναι γεγονός ότι η αγωνία των παιδιών που φοιτούν και των γονιών τους είναι αν θα μπορέσουν να βρουν στη συνέχεια μια θέση στην αγορά εργασίας. Δεδομένων των συνθηκών, η ανεργία παρότι μειώθηκε στο 21,7% είναι ακόμη υψηλή, υπάρχει πολύς δρόμος για να μειωθεί και άλλο. 

 

Ένα ζήτημα είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός των ΑΕΙ να είναι τέτοιος που να συνδέεται με την αγορά εργασίας. Για παράδειγμα σε μια αγροτική περιφέρεια τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ να έχουν σχέση και με τον χαρακτήρα της περιοχής.

 

Είναι γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης πολλοί φοιτητές που μπήκαν σε ανώτατες σχολές εκτός του τόπου κατοικίας τους, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα τμήματά τους εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών. Το κράτος οφείλει να σκύψει πάνω από τέτοιου είδους περιπτώσεις φοιτητών που τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε τόπο άλλο της κατοικίας τους. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα , αλλά η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει διέξοδο.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των δημοσίων Πανεπιστημίων αλλά δεν έχουμε αντίρρηση να υπάρχουν και ιδιωτικά. 

 

Από προσωπική εμπειρία, όσον αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαπίστωσα ότι το ακαδημαϊκό μας επίπεδο από επιστημονικής πλευράς είναι αρκετά υψηλό, εκεί που υστερούμε είναι στο ζήτημα της γραφειοκρατίας και στον τρόπο λειτουργίας. Δεν έγιναν στο παρελθόν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να έρχονται ξένοι φοιτητές από το εξωτερικό και οι Έλληνες να μένουν εδώ (για μεταπτυχιακές σπουδές).

 

Είναι μια πραγματικότητα επίσης το γεγονός ότι δεν δόθηκε σημασία στην Παιδεία από το νηπιαγωγείο. Δεν μπορεί να εστίαζαν τόσα χρόνια μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αυτό ήταν λάθος, θα έπρεπε να εστιάζουν από το νηπιαγωγείο.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform