Δελτίο τύπου 22/06/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΕΪΔΑΝΑΓΙΑΣ κ.κ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

 

 

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης συναντήθηκαν με τον Επίσκοπο Σεϊδανάγιας κ.κ. Λουκά του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Μααλούφ, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή. 

 

Ο Επίσκοπος Σεϊδανάγιας κ.κ. Λουκάς περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή επεσήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τόσο οι χριστιανοί, όσο και οι μουσουλμάνοι εξαιτίας της τρομοκρατίας, ενώ ανέφερε τα ισχυρά αισθήματα αγάπης που τρέφει ο συριακός λαός προς την Ελλάδα τονίζοντας πως, «όταν μνημονεύεται η λέξη της Ελλάδος είναι να σαν μνημονεύεται η λέξη του θεού». 

 

Έθεσε επίσης το ζήτημα της επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό η οποία παραμένει κλειστή από το 2011, ενώ διατύπωσε το αίτημα να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις της χώρας μας παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους εξαιτίας του πολέμου. 

 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Σεϊδανάγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτενή συζήτηση και ενημέρωση που έγινε καισημείωσε πως ο ελληνικός λαός στην πλειονότητα του πιστεύει ότι η σταθερότητα στη Συρία εκφράζεται στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της χώρας Μπαράλ Αλ Ασαντ. 

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης: «Αυτοί που θέλησαν να φέρουν την «αραβική άνοιξη» στην περιοχή, ουσιαστικά επιδίωκαν να φέρουν την αναταραχή. 

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και ο ελληνικός λαός επιθυμούν την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και στέκονται πάντοτε στο πλευρό του συριακού λαού ο οποίος δοκιμάζεται από την δράση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού του ISIS». 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform