Δελτίο τύπου 21/06/2017
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

 

 

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης. 

 

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Σγουρίδης επισκέφτηκε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ συναντήθηκε και με συνδικαλιστές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. 

 

Εν συνεχεία ο Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποτελούμενο από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδη, την πολιτεύτρια Β’ Θεσσαλονίκης Σ. Βαλάνη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Κ. Κυζιρίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Μυλωνά, τον Συντονιστή Θεσσαλονίκης Π. Γιώβη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Α. Λαναρά και Α. Ιακωβίδη, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος, καθώς και με συνδικαλιστικά στελέχη όπου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση του νοσοκομείου.

 

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε και με τους Συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στα γραφεία του Κινήματος, ενώ το απόγευμα ενημέρωσε την ολομέλεια της κομματικής οργάνωσης για τις τρέχουσες πολιτικές και οργανωτικές εξελίξεις. 

 

Την Παρασκευή ο Παναγιώτης Σγουρίδης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Θ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του Κ. Μέλιο, τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο Π. Καρδαρά (πολιτευτή Α’ Θεσ/νίκης) και τον Λιμενάρχη Ν. Κλιάκα.

 

Μάλιστα επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ενέργειές τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βοήθησαν στην τροποποίηση του οργανογράμματος και του κανονισμού λειτουργίας της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με το ποιαβήματα θα πρέπει να ακολουθηθούν στη συνέχεια για την οριστική μορφή με την οποία θα λειτουργεί στο εξής η βάση. 

 

Κατόπιν ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου έθεσε το ζήτημα της αυξανόμενης παραβατικότητας και εγκληματικότητας που παρατηρείται στις περιοχές Δενδροποτάμου και Διαβατά και ζήτησε να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς. 

 

Στη Φλώρινα ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ορυχείου Αμυνταίου της Δ.Ε.Η, μαζί με από τον Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Χ. Ιωάννου, τον Περιφερειάρχη Οργανωτικού Π. Γώγο, τα μέλη της Σ.Ε. Κοζάνης Ε. Ζιάμπα, Α. Καλαϊτζόπουλο, Α. Διαμαντή (συνδικαλιστικό στέλεχος του σωματείου «Σπάρτακος») και τους πολιτευτές του Κινήματος Χ. Δεληγιώργη (Φλώρινας), Κ. Λιθοξοΐδη (Φλώρινας), Γ .Αλεξανδρίδη (Κοζάνης), Ι. Γκουντιό (Κοζάνης) και Σ. Κουμαράκη (Κοζάνης).

 

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης εξήρε την απόφαση των μηχανικών και των στελεχών της επιχείρησης να διακόψουν τη λειτουργία του ορυχείου λίγο πριν προκληθεί η κατολίσθηση, απόφαση η οποία αποδείχθηκε σωτήρια και αποσόβησε την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών, ενώ διέσωσε και μεγάλο κομμάτι του μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης ο Παναγιώτης Σγουρίδης καυτηρίασε τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της Δ.Ε.Η καθώς και των εξωτερικών συνεργατών-συμβούλων που υποεκτίμησαν την εξέλιξη του φαινομένου. 

 

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης ζήτησε από τη διοίκηση του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και τη διοίκηση του ορυχείου, οι προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού που ενδεχομένως να χρειαστούν, να γίνουν με γεωγραφικά, οικογενειακά, εισοδηματικά και εργασιακά κριτήρια.

 

Κατόπιν επισκέφτηκε τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με τους πληγέντες κατοίκους και διαπίστωσε τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί τα σπίτια του οικισμού εξαιτίας της κατολίσθησης.

 

Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε ότι το Κίνημα θα σταθεί αρωγός στους κατοίκους και θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις έτσι ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις και την μετεγκατάσταση του οικισμού στη νέα θέση που επέλεξαν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform