Δελτίο τύπου 31/05/2017
ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

 

 

Στο Μόντρεαλ του Καναδά μετέβη ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης ως προσκεκλημένος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

 

Αρχικά ο κ. Σγουρίδης, επισκέφθηκε την ομογένεια του Τορόντο, όπου και παρέστη στους εκεί εορτασμούς και στη συνέχεια το Μόντρεαλ όπου και είχε επαφές με εκπροσώπους του Δήμου του Μόντρεαλ και παράγοντες της ελληνικής παροικίας.

 

Εντυπωσιακή σε συμμετοχή κόσμου ήταν η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με κύριο ομιλητή τον κ. Σγουρίδη ο οποίος ανέλυσε τις σχέσεις της Ελλάδος με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία καυτηριάζοντας τις ολοένα προκλητικές θέσεις της Άγκυρας. 

 

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κατάσταση της Θράκης και στο ρόλο της Τουρκίας υποστηρίζοντας πως το καθεστώς Ερντογάν, επιχειρεί την Κυπροποίηση της Θράκης μετατρέποντας μια θρησκευτική μειονότητα σε εθνική με στόχο να διχοτομήσει στη συνέχεια την περιοχή κατά τα πρότυπα της Κύπρου. 

 

Ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη που δημιουργεί προβλήματα. Είναι φιλόδοξος, είναι ματαιόδοξος και το κυριότερο είναι απρόβλεπτος.

 

«Ο Ερντογάν έχει χάσει τα στοιχεία εκείνα που θα τον έκαναν αποδεκτό στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Σγουρίδης, επισημαίνοντας - μεταξύ άλλων - και το πρόσφατο περιστατικό με τους άνδρες ασφαλείας του που επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

 

Επίσης ο κ. Σγουρίδης κατά την ομιλία του αποκάλυψε τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή ο οποίος όπως τόνισε αποτελεί το κέντρο των τουρκικών επιδιώξεων με έναν ετήσιο προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αναφερόμενος στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης τόνισε ότι είναι εγγυημένη και θωρακισμένη από το τέταρτο Σώμα Στρατού επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα της χώρας μας σε κάθε πρόκληση που θα επιχειρηθεί. 

 

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι οι Έλληνες της Διασποράς πρέπει να είναι ενωμένοι και να προωθούν τα εθνικά θέματα της χώρας μας στις χώρες που ζουν, εξαίροντας το ενδιαφέρον και τον πατριωτισμό των Ελλήνων και ειδικά την σημαντική συνεισφορά του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου για την αναγνώριση από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Καναδά της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού με στόχο η ημέρα αυτή να αναγνωριστεί και από το ομοσπονδιακό κράτος του Καναδά.

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform