Δελτίο τύπου 29/05/2017
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

«Η 29η Μαΐου είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής περισυλλογής. Συμπληρώνονται 564 χρόνια από την αποφράδα ημέρα που η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους. Πρόκειται για μια ημερομηνία - ορόσημο που άφησε βαθιά χαραγμένα τα ίχνη της στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού. 

 

Η σημερινή μαύρη επέτειος μάς υπενθυμίζει τη διαχρονική προσφορά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην παγκόσμια κοινότητα. Η 29η Μαΐου 1453 μπορεί να αποτέλεσε την αρχή μιας μακραίωνης υποδούλωσης, ωστόσο το Ελληνικό πνεύμα και η Ορθόδοξη πίστη κατάφεραν όχι μόνο να κρατηθούν ζωντανά επί αιώνες, αλλά επιπλέον αποτέλεσαν φωτεινά σημεία αναφοράς για την αναγέννηση του Ελληνισμού. 

 

Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι διαχρονικό και αισιόδοξο: ο Ελληνισμός μπορεί να ξεπερνά τα όποια εμπόδια και τις δοκιμασίες όσο σκληρές και αν είναι. Αρκεί ως λαός να είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στις δυνατότητές μας. Με πίστη, ελπίδα και ομοψυχία μπορούμε να τα καταφέρουμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να βγούμε επιτέλους από την κρίση των τελευταίων χρόνων και την επιτροπεία».

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform