Δελτίο τύπου 25/05/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ BLUE SKY ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει διαφημιστική αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του Σόιμπλε»

 

 

Για το Eurogroup της 22ας Μαΐου και το ζήτημα του χρέους:

 

Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν συζήτησε δημόσια αν είναι ή όχι βιώσιμο το χρέος. Εμείς λέμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο διεκδικούμε ρύθμισή του.

 

Αν ίσχυε αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσίασε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν πραγματικά, τότε γιατί δεν διεκδίκησαν ρύθμιση του χρέους; Ή έλεγαν ψέματα και κορόιδευαν τον ελληνικό λαό.

 

Αυτό που έχει γίνει δεκτό είναι ότι δεν θα γίνει ονομαστική μείωση του χρέους, αλλά συζητούμε άλλους τρόπους για τη ρύθμισή του, όπως η επιμήκυνση ή τα σταθερά επιτόκια.

 

Στο πρόσφατο Eurogroup η ελληνική πλευρά δεν θεώρησε ικανοποιητική την πρόταση του κ. Σόιμπλε και έκρινε ότι είναι προτιμότερο να γίνει περαιτέρω συζήτηση για να πάρουμε μια δέσμευση τις επόμενες ημέρες. Η Ελλάδα δεν θα γίνει η διαφημιστική αφίσα του κ. Σόιμπλε για το προεκλογικό του παιχνίδι στη Γερμανία. Δεν θα το επιτρέψουμε εμείς αυτό.

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλέον αφήγημα, έχει παγιδευτεί σε ένα οξύμωρο σχήμα, καθώς μέσω του αντιπροέδρου της έλεγε «φέρτε τόσα μέτρα κι άλλα τόσα», η κυβέρνηση έφερε μέτρα, όχι όμως αυτά για τα οποία εκβίαζαν οι δανειστές, παράλληλα έφερε και αντίμετρα αλλά η ΝΔ δεν ψήφισε τίποτα. Η αντιπολίτευση δεν έχει καμία πρόταση και επιδίδεται σε κούφιο αντιπολιτευτικό λόγο.

 

Υπάρχει ένα πολύ σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΝΤ και της ομάδας Σόϊμπλε που ζητούν εκβιαστικά διάφορα πράγματα από την πατρίδα μας.

 

Πρώτη φορά η χώρα δεν πήρε μέτρα προκειμένου να πάρει κάποια δόση και η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την διατύπωση των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος.

 

Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γιατί δεν παραδίδει γη και ύδωρ για να κλείσει μια συμφωνία άρον-άρον. Η πατρίδα μας δεσμεύθηκε με μνημόνια από την περίοδο 2009-2010 και η σημερινή κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Εμείς επιδιώκουμε να μην πληγούν άλλο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, και γι' αυτό τα αντίμετρα επικεντρώνονται σε αυτά, και ταυτόχρονα επιδιώκουμε μια συνολική λύση για την έξοδο από τα μνημόνια, μια μόνιμη λύση που θα επιτρέψει την έξοδο στις αγορές και την ιδιόκτητη πορεία της χώρας, ώστε να χαράξει την δική της αναπτυξιακή στρατηγική με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

 

Υψηλή φορολογία υπήρχε και με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως επίσης πήρε την ανεργία από το 9% και την έφθασε στο 27%, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό αυτό σε 24%.

 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως το ΠΑΣΟΚ τα οποία επί χρόνια χρημάτισαν κυβερνήσεις γιγάντωσαν και διόγκωσαν το πελατειακό κράτος με διορισμούς. Επί ΠΑΣΟΚ γίνονταν προσλήψεις με επίδειξη της κάρτας μέλους του κόμματος.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform