Δελτίο τύπου 13/04/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» ΣΤΟ KONTRA CHANNEL ΣΤΟΝ ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ

 

«Εμείς δώσαμε την υπόσχεση τα εγκλήματεα τα οποία διαπράχθηκαν να μην συγκαλυφθούν. Προγραμματική συμφωνία κουκουλώματος έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

 

 

Για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας και την Εξεταστική Επιτροπή:

 

O στόχος και το στοίχημα που θέσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση είναι να εφαρμόσουμε την επιταγή και το αίτημα του ελληνικού λαού να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, στα πολιτικά πρόσωπα, για το ότι καταληστεύτηκε ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας. Υπήρξε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος προκειμένου κάποιοι να πλουτίσουν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όλα αυτά πρέπει να έρθουν στις εξεταστικές επιτροπές και να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. 

 

Το ότι συζητάμε για το ζήτημα της αξιολόγησης δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε στην άκρη και να συγκαλύψουμε τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια, γιατί, προκειμένου να κερδίζουν κάποιοι φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα και στην επιτροπεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Το ίδιο έγινε με την Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και με τη σύσταση της Προανακριτικής για τον κ. Παπαντωνίου και την υπόθεση των εξοπλιστικών. Δεκαοκτώ δικογραφίες έχει πάει στην Εισαγγελία ο κ. Καμμένος για τα εξοπλιστικά και έρχεται τώρα η σειρά για το θέμα της υγείας. 

 

Δεν ακούσαμε λέξη σήμερα (χθες) από τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα της υγείας. Εμείς δώσαμε την υπόσχεση από τις εκλογές - και το φέρνουμε σε πέρας - τα εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν να μην συγκαλυφθούν. 

 

Προγραμματική συμφωνία κουκουλώματος έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ξέρετε, το έγκλημα επιφέρει και την τιμωρία.

 

Ο κ. Καμμένος είναι ο πολιτικός που πρώτος μίλησε δημόσια για τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου. Ο κ. Μητσοτάκης με την αντιπρότασή του επιδίωξε να εξισώσει τις μίζες στο χώρο της υγείας με το ότι δεν εκδόθηκε ένα δελτίο τιμών για τα φάρμακα. Η  Ν.Δ. βρήκε πρόσχημα για να μην ψηφίσει την Εξεταστική. 

 

Για τις ιδιωτικοποιήσεις:

 

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το νερό, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμβάλουμε στο να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους. Από θέση αρχής είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του Ιδιωτικού τομέα και των επενδύσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Πρόεδρός μας, ο κ. Καμμένος, προανήγγειλε ότι θα κατατεθούν προσεχώς από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ δύο νομοσχέδια, το ένα για τη στήριξη των νέων επενδύσεων από ξένες και ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εφόσον παρουσιάσουν επενδύσεις και κέρδη, θα έχουν τη δυνατότητα να φορολογηθούν με ειδικό φορολογικό καθεστώς, που θα είναι πιο ανταγωνιστικό από τις χώρες των Βαλκανίων, εκεί όπου ο κ. Μητσοτάκης πήγε πριν από μερικούς μήνες να δώσει συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που μετεγκαταστάθηκαν!!!

 

Για την οικονομία και το κλείσιμο της αξιολόγησης:

 

Είναι αλήθεια ότι με τις κωλυσιεργίες εκ μέρους των ακραίων κύκλων των δανειστών που διαφωνούσαν μεταξύ τους για το μείγμα οικονομικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, δημιουργήθηκαν προσκόμματα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση - μαζί με άλλα κόμματα - επένδυσε στην καταστροφολογία, μέχρι που έφτασαν στο σημείο οι ευρωβουλευτές τους, όπως η κ. Σπυράκη και η κ. Καΐλή να εγκαλούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επειδή συμμερίζονταν και στήριζαν τις ελληνικές εκτιμήσεις για την οικονομία. 

 

Με τον προσδιορισμό των μέτρων καθώς και εκείνων με θετικό πρόσημο από τα τεχνικά κλιμάκια, θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να υπάρξει σταθερότητα, να μειωθεί η ανεργία και να δούμε πως θα ενισχυθούν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα μετά από χρόνια κρίσης. 

 

Τα τρίτο μνημόνιο δεν το χρεωνόμαστε εξ ολοκλήρου. Εμείς αναλαμβάνουμε μόνο το κομμάτι των ευθυνών που μας αναλογεί, όχι την ευθύνη για το προπατορικό αμάρτημα, όπως θέλει η αντιπολίτευση.

 

Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους είναι κομβικό ζήτημα, δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δούμε επιτέλους ανάπτυξη στη χώρα. Όπως και τα πλεονάσματα που θα δρομολογηθούν για μετά το 2019 να είναι λογικά. 

 

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Εμείς πιστεύουμε ότι στα 2 χρόνια που απομένουν θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας με την εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών και θα καταφέρουμε να πιάσουμε τους στόχους. Αποτρέψαμε τα πλεονάσματα ύψους 4,5% που είχαν δρομολογηθεί για την 3ετία από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τα μειώσαμε στο 0,5%, στο 1,75% και στο 3,5% για το 2018 και με την υπεραπόδοση που υπήρξε για το 2016 εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε το 2018 να πιάσουμε το στόχο.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform