Δελτίο τύπου 06/04/2017
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΟΥΖΗ- ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ

 

«Κάποιοι από τους δανειστές θέτουν συνεχώς νέα ζητήματα στο τραπέζι. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το παιχνίδι»

 

 

Για τη χθεσινή κίνηση του Πρωθυπουργού να ζητήσει έκτακτη σύνοδο αν δεν υπάρξει λύση στο επικείμενο Eurogroup:

 

Είναι επίκληση στη λογική, διότι κάποιοι από τους δανειστές εμφανίζονται αμετανόητοι, θέτοντας πάλι νέα ζητήματα στο τραπέζι, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στη συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup του Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες σε ανώτατο επίπεδο αν δεν επιτευχθεί λύση την προσεχή Παρασκευή. Δεν μπορεί να γίνουν δεκτές παράλογες απαιτήσεις.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι αυτό που επικρατήσει στο τέλος θα είναι η λογική. Επιδιώκουμε να κλείσει η αξιολόγηση και όχι να τραβάει επ’ αόριστον. Δεν οφείλεται σε εμάς η καθυστέρηση, αυτό είναι ξεκάθαρο. Βλέπουμε ότι το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εδώ και ενάμισι χρόνο και επανέρχεται τώρα που πάει να κλείσει η αξιολόγηση με νέες απαιτήσεις. Δεν μπορεί αυτό το «παιχνιδάκι» να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το παιχνίδι, όπως είπε ακριβώς ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και οι δανειστές το ζήτημα με σοβαρότητα, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ:

 

Όταν έρθει η συνολική συμφωνία, η Κοινοβουλευτική ομάδα θα την αξιολογήσει και θα αποφασίσει τη στάση της. Εμείς λέμε ότι δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα μέχρι να συμφωνηθούν όλα. Επιδιώκουμε οριστική λύση σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος μας αυτός έχει να κάνει με τη δέσμευσή μας να ξεφύγουμε από το ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων.

 

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρξουν μέτρα και αντίμετρα. Θα υπάρχει μια ισορροπία προκειμένου να μην πληγούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μιλάμε για ένα μηδενικό ισοζύγιο από το 2019 και μετά. Ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο και αυτής της αξιολόγησης και όχι παραχωρώντας γη και ύδωρ, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

 

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να επενδύει στην καταστροφή και στην καταστροφολογία, όπως συνέβαινε και στην πρώτη αξιολόγηση. Και τότε διαψεύστηκε παταγωδώς και πιστεύουμε ότι θα διαψευστεί και αυτή τη φορά. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλό είναι να περιμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης αντί να λέει από τώρα ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία. Γιατί στην περίπτωση μιας θετικής συμφωνίας θα φανεί ποιος λειτουργεί με μικροκομματικά συμφέροντα και ποιος για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

 

Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής συμμαχίας:

 

Αυτή η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεργάζονται με μια ιεραρχημένη στόχευση και σε μια προγραμματική βάση: για τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης για μια συνολική λύση και με εξίσου κορυφαία στόχευση τη πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αν υπάρχουν φωνές που στηρίζουν αυτούς τους ιεραρχημένους στόχους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε, αλλά σε αυτή τη βάση. Όχι να έρθουν άλλες φωνές για να εμποδίσουν την επιδίωξη αυτών των στόχων.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform