Δελτίο τύπου 23/03/2017
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» ΣΤΟΥΣ Γ. ΝΤΣΟΥΝΟ-ΧΡ. ΚΟΥΤΡΑ

 

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάθε παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ. Προσδοκούμε μια συμφωνία η οποία δεν θα πλήξει άλλο τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα»

 

 

Για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο:

 

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα της ισλαμικής τρομοκρατίας και πληροφορούμαστε ότι από τους δώδεκα τραυματίες που ήταν χθες βράδυ, ο αριθμός έφτασε σήμερα στους σαράντα . Ακούσαμε και για τους δύο Έλληνες και έχουμε την αγωνία να πληροφορηθούμε τι έχει συμβεί. Καταδικάζουμε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση η οποία μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας στις πρωτεύουσες της Ε.Ε. 

 

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν εμπλέκονται χώρες σε πολέμους και υπάρχει το ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, ίσως θα πρέπει να επανεξετάζεται η στάση ορισμένων κρατών της Ε.Ε. Ο νους μας είναι στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και στον βρετανικό λαό. 

 

Οι τρομοκράτες επιλέγουν πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών για συμβολικούς λόγους προκειμένου το χτύπημά τους να πάρει διαστάσεις. Η Ελλάδα έχει δείξει μια στάση αλληλεγγύης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν έχει επέμβει στον πόλεμο της Συρίας, παρότι ο κ. Βενιζέλος είχε προτρέψει διαφορετικά στο παρελθόν. 

 

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές:

 

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες όπου έχουν παραμείνει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τα θέματα στα οποία υπάρχουν μεγάλες διαφορές, στα εργασιακά, την ενέργεια και τα φορολογικά.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ως επιδίωξη μια συνολική λύση, μια οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι να μετατεθεί το πρόβλημα για αργότερα. Περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Αυτό το οποίο εμείς λέμε είναι ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

 

Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες που υπήρχαν το 2015 και αναμένουμε ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και να πάρει η ελληνική οικονομία μια ανάσα. 

 

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάθε παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ. Να θυμίσω ότι αυτές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ υπήρχαν από το φθινόπωρο του 2015. Το ΔΝΤ έχει συγκεκριμένη συνταγή για το ποιες πολιτικές θα εφαρμόζουν οι χώρες όπου παρεμβαίνει.

 

Για το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου:

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε προτείνει ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα μείωσης του αφορολόγητου, να υπάρξει ραγδαία μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τους φορολογικούς συντελεστές ή στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν ξέρουμε ακόμη που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

 

Γίνεται μια πολύ σκληρή μάχη και για τα εργασιακά, για τη μη άρση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, να αντιμετωπίζεται δηλαδή η χώρα μας ισότιμα με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε.

 

Εμείς προσδοκούμε μια συμφωνία, όπως και η κυβέρνηση, η οποία δεν θα πλήξει όσους κατά κόρον έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας. Υπάρχει ένα πλαίσιο που λέει όχι στην περαιτέρω λιτότητα. Αναμένουμε να λήξει η δεύτερη αξιολόγηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που είναι κορυφαίο ζήτημα.

 

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου γιατί δίνει εντατικά μια μάχη. Έχουμε μια στόχευση στην οποία είμαστε προσηλωμένοι, όπως προσηλωμένο είναι και το οικονομικό επιτελείο που διαπραγματεύεται.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform