Δελτίο τύπου 15/03/2017
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ - Μ. ΚΟΥΡΗ

 

«Το ερώτημα δεν είναι πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και πώς. Στόχος μας είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία στρώματα»

 

 

Για τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση:

 

Είναι γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για υιοθέτηση μέτρων, τα οποία είναι παράλογες απαιτήσεις που υπήρχαν από το φθινόπωρο του 2015, άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της Ν.Δ. ότι αυξάνεται ο λογαριασμός όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

 

Γίνεται μια σκληρή μάχη και στόχος μας είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

 

Αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πει ότι πρέπει να μειωθεί ταυτόχρονα ο φόρος στις επιχειρήσεις, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ. Τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα και σε κάθε περίπτωση θα αφορούν την περίοδο από το 2019 και μετά.

 

Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη από τον ελληνικό λαό το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν εις γνώση του ότι είχε υπογραφεί τρίτο μνημόνιο. Στόχος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας, η οποία να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα και να μη συζητήσουμε ξανά για μνημόνια.

 

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δρομολογούσε πλεονάσματα 4,5% τα οποία η σημερινή κυβέρνηση έριξε μόνο για το 2018 στο 3,5 %.

 

Οι ισχυρισμοί της Ν.Δ. για πλεονάσματα σε ορίζοντα δεκαετίας είναι η γραμμή Σόιμπλε, αυτά τα λέει ο κ. Σόιμπλε. Δεν πρόκειται τα πλεονάσματα να φθάσουν σε ορίζοντα δεκαετίας, επειδή το θέλει ο κ. Σόιμπλε.

 

Η Ν.Δ. δεν προτείνει τίποτα και πιέζει την κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα, τα οποία την ίδια στιγμή καταγγέλλει. Αυτό δεν έχει λογική, είναι ο ορισμός της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, η Ν.Δ. αντιπολιτεύεται αποκλειστικά και μόνο για μικροκομματικά οφέλη.

 

Το ερώτημα δεν είναι πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και πώς.

 

Για το ασφαλιστικό και τη χορήγηση συντάξεων:

 

Το ασφαλιστικό έπρεπε να αναδιοργανωθεί, ήταν ανάγκη αναγνωρισμένη από όλους, ειδικά μετά το πλήγμα που επέφερε το καταστροφικό κούρεμα του PSI. Όποια κυβέρνηση και αν ήταν, έπρεπε να το επανεξετάσει και να δει πως μπορεί να το διορθώσει. Δεν ξέρω αν υπήρχε το χρονικό περιθώριο να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα.

 

Η μείωση των συντάξεων δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει «ιδιόκτητα» αυτή η κυβέρνηση, είναι απαίτηση των δανειστών. Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Για τη χορήγηση των συντάξεων θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να υπάρξει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και να καλυφθούν τα κενά σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

 

Αν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, θα είχε κλείσει την αξιολόγηση με περικοπές και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ακολουθώντας τη συνταγή της κυβέρνησης Σαμαρά.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform