Δελτίο τύπου 11/03/2017
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣTO KONTRA CHANNEL ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ

 

«Ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, προτείνουμε να αρθούν οι παράγραφοι του Συντάγματος που αφορούν στην παραγραφή υπουργικών ευθυνών»

 

 

Για τις καταγγελίες για πιέσεις που ασκούν εισπρακτικές εταιρείες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ:

 

Τις εισπρακτικές εταιρείες δεν τις έφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και πρέπει να ελεγχθεί κοινοβουλευτικά ή με παρέμβαση από το αρμόδιο υπουργείο. Δεν κατηγορώ πάντως τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές, οι οποίοι εργάζονται επί ποινή απόλυσης, αν δεν επιδείξουν σκληρή συμπεριφορά  στους πολίτες.

 

Για το θέμα των εξοπλισμών, τις διαφωνίες του κ. Φίλη και τη στάση της Τουρκίας:

 

Το θέμα των εξοπλισμών θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είναι σημαντικό ότι  ο κ. Φίλης θα μπορεί να συμμετέχει.

 

Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μόνιμη απειλή, είναι αναθεωρητική δύναμη η οποία επιδιώκει το status quo ante. Ο μόνος σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή είναι η Ελλάδα, η οποία συμπεριφέρεται με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. 

 

Δεν υιοθετούμε πολιτικές και στρατηγικές του τύπου «ο αέρας παίρνει τις σημαίες και τα εθνικά σύμβολα». Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και σοβαρότητα, αλλά είμαστε και αποφασιστικοί και δεν αφήνουμε να πέφτουν κάτω προκλήσεις, όπως για παράδειγμα ρηματικές διακοινώσεις της Τουρκίας. Υπάρχει πλήρης εναρμόνιση στην άσκηση αυτής της πολιτικής μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Είναι αποτρεπτική στρατηγική και όχι στρατηγική κατευνασμού που υιοθετήθηκε για πάρα πολλά χρόνια, δημιουργώντας περαιτέρω αξιώσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Η πολιτική αυτή συνδυάζεται και με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συμμάχους και διεθνή ερείσματα και δεν απομονωνόμαστε σε ένα μόνο συνομιλητή, τη Γερμανία, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος. Ευημερία χωρίς ασφάλεια, όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει μόνιμες απειλές, δεν υπάρχει.

 

Για την πρόταση για παραπομπή του Γ. Παπαντωνίου σε Προανακριτική:

 

Είναι σκανδαλώδη όσα καταγγέλλονται για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ο πρώτος πολιτικός που μίλαγε πάντα με ονόματα είναι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Π. Καμμένος, Είχε μιλήσει πρώτος για τον Α. Τσοχατζόπουλο, που βρίσκεται σήμερα στη φυλακή και για τον  Γ. Παπαντωνίου, του οποίου οι υποθέσεις του πηγαίνουν στην Προανακριτική Επιτροπή.

 

Ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουμε να αρθούν οι παράγραφοι του Συντάγματος που αφορούν στην παραγραφή υπουργικών ευθυνών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για εγκλήματα κατά τη θητεία τους. 

 

Η ΝΔ ξέπλυνε ότι εγκληματικό έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ ζητά να κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή από το 2002 και μετά, γιατί να μην κάνουμε Εξεταστική και για το διάστημα πριν. Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχε εξοστρακίσει ορισμένα πρόσωπα. Η κ. Γεννηματά είναι δέσμια ορισμένων προσώπων του παρελθόντος.

 

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση:

 

Έχουμε και προτείνουμε στους πολίτες συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό ισοζύγιο μέτρων και αντίμετρων. Θεωρούμε ότι με την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών στην ελληνική οικονομία και να παταχθεί η ανεργία που είναι και η μεγαλύτερη μάστιγα. Με αυτό τον τρόπο οι ρυθμοί ανάπτυξης θα βελτιωθούν και η χώρα θα πιάσει τους στόχους της. 

 

Εμείς βλέπουμε τη συνολική συμφωνία, δηλαδή και για τη ρύθμιση του χρέους και για τα πλεονάσματα και για όσα έχουμε συμφωνήσει μέχρι τώρα και δεν ζητάμε όποια συμφωνία να’ ναι, μεταθέτοντας το πρόβλημα για το μέλλον, όπως έκανε η αντιπολίτευση όταν ήταν στην κυβέρνηση.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform