Δελτίο τύπου 21/02/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΚΑΪ ΣΤΙΣ 3» ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΠΟΓΔΑΝΟ

 

«Με την καταρχήν συμφωνία που έγινε χθες και ολοκληρώνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση, το ξέφωτο θα είναι να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

 

 

Για τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup:

 

Με τη χθεσινή καταρχήν συμφωνία έφυγε από το τραπέζι το πακέτο των 4,5 δις μέτρων που επιδιώκει το ΔΝΤ από το φθινόπωρο του 2015. Υπήρξε μια καταρχήν απόφαση ότι δεν θα εφαρμοστούν μέτρα χωρίς αντίμετρα από 1-1-2019 και ότι το ισοζύγιο θα είναι μηδενικό. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που θα έρθουν στη συνέχεια θα τα οριοθετήσουν συγκεκριμένα.

 

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία μειώσαμε από τα 4,5% που δρομολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και έχουμε και υπεραπόδοση. Με την εκτίμηση που υπάρχει και από τους θεσμούς για την ανάπτυξη της οικονομίας το επόμενο διάστημα, η οποία έχει αποτυπωθεί, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018.

 

Δεν συμφωνήθηκε κανένα μέτρο για το 2017. Με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Με την καταρχήν συμφωνία που έγινε χθες και ολοκληρώνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση, το ξέφωτο θα είναι να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών στην ελληνική οικονομία και θα μειωθεί η μάστιγα της ανεργίας.

 

Ας μην καταστροφολογούμε. γιατί οι καταστροφολόγοι της αντιπολίτευσης έχουν πέσει έξω. Διαψεύδονται οι καταστροφολογικές ρητορικές, το αποδείξαμε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Τα Χριστούγεννα είχαν αναπτυχθεί ολόκληρα σενάρια ότι δεν θα γίνουν δεκτά από την ΕΚΤ και όμως έγιναν.

 

Για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ:

 

Είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, που δείχνει να είναι εκτός συστήματος και υποστηρίχθηκε από την ελληνική ομογένεια της Αμερικής. Περιμένουμε να δούμε πέραν των δηλώσεων και το δια ταύτα.

 

Για το δίλημμα «Ευρώπη ή ΗΠΑ»:

 

Η Ελλάδα επιλέγει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Μια χώρα η οποία βρίσκεται εδώ που βρίσκεται γεωστρατηγικά και με τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους που έχει τη δυνατότητα να διαθέτει, πρέπει να αναπτύσσει μια στρατηγική ισορροπίας ανάμεσα στις χώρες του διεθνούς συστήματος, μια στρατηγική υπολογισμού συμφέροντος, να επιδιώκει το δικό της συμφέρον και εάν αυτό επιβάλλει συμμαχίες και με τους μεν και με τους δε, αυτό θα το πράξει.

 

Με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη:

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαρα ένας πολιτικός φορέας που δεν αμφισβητεί την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε την ένταξη στην Ευρωζώνη. Έχουμε πληρώσει το αντίτιμο για το νόμισμα. Δεν θέτουμε εμείς θέμα Grexit. Αυτά τίθενται από τους ακραίους κύκλους των δανειστών και κάποιους εγχώριους υποστηρικτές. Εδώ μέχρι και ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να κάνει πίσω σ’ αυτά που έλεγε περί Grexit.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform