Δελτίο τύπου 20/02/2017




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ Γ. ΔΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΔΑΡΡΑ

 

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. παρουσιάζονται ως πρόθυμοι συνεργάτες των δανειστών και θεωρούν ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν τις βγάζει ο ελληνικός λαός, αλλά οι δανειστές»

 

 

Για τις σχέσεις των ΑΝ.ΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ:

 

Έχει υπάρξει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο κομμάτων, με συγκεκριμένο στόχο σ’ αυτή τη συνεργασία. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σήμερα για ιδεολογική συζήτηση. Ο λόγος για τον οποίο συνεργαστήκαμε είναι ξεκάθαρος και ισχύει ακόμη. Δεν έχει τελειώσει ο στόχος τον οποίο θέσαμε, δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία, όλα τα άλλα είναι άκαιρα.

 

Για τη διαπραγμάτευση, το Eurogroup και τη δεύτερη αξιολόγηση:

 

Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή σχετικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Νομίζω ότι θα πρέπει να φτάσουμε με μια πολιτική λύση. Βλέπουμε ότι τελευταία υπάρχει μια κινητικότητα από όλες τις πλευρές, υπάρχουν φωνές οι οποίες αντιτίθενται και στο ΔΝΤ και στην ομάδα του κ. Σόιμπλε και εντός Γερμανίας. Μπορούμε να διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και σήμερα και τις επόμενες ημέρες ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και η συνάντηση της Μέρκελ με την κ. Λαγκάρντ την Τετάρτη. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία.

 

Για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ.:

 

Η Νέα Δημοκρατία ακόμη και σήμερα δεν δίνει καθαρές απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρόσφατα την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και το μόνο που κάλυψε όλη αυτή την επίσκεψη ήταν ένα πέπλο σιωπής για το τι επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος είναι ότι στη Ν.Δ. στηρίζουν ξεκάθαρα τις θέσεις του ΔΝΤ συστηματικά. Παρουσιάζονται ως πρόθυμοι συνεργάτες των δανειστών και θεωρούν ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν τις βγάζει ο ελληνικός λαός, αλλά οι δανειστές. Ήδη το φθινόπωρο, το ΔΝΤ μίλαγε για μέτρα 2% και δεν μπορούμε να ακούμε σήμερα από τον κ. Μηταράκη ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση αυξάνουν τα μέτρα και δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση. Αυτά τα απαιτούσε το ΔΝΤ από πριν. Με την έκθεση της Ε.Ε. και όσα αποκαλύπτονται για λάθος εκτιμήσεις του ΔΝΤ, υπάρχει μια κινητικότητα και μια συζήτηση για τους εσφαλμένους αριθμούς του ΔΝΤ και θα δούμε πως αυτό θα κινηθεί στη συνέχεια. Πάντως η αξιολόγηση θα κλείσει, θα μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και στη Νέα Δημοκρατία θα μείνουν χωρίς αφήγημα. Θα διαψευστούν και πάλι.

 

 




Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform