Δελτίο τύπου 02/02/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «BLUE SKY» ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε κανένα καθορισμό νέων μέτρων για μετά το 2018. Ο κ. Μητσοτάκης θα έκλεινε την αξιολόγηση με ό,τι μέτρα του δίνονταν από το ΔΝΤ, σαν πιστός υπάκουος»

 

 

Για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια:

 

Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και της συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό σχετίζεται με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, η οποία έβγαλε επιτυχώς ένα πόρισμα. Η Δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα είναι εκείνη που θα παραλάβει και θα διαχειριστεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι αρμόδιοι για να ασκήσουν ποινικές διώξεις όπου πρέπει ώστε ο κάθε κατεργάρης να πάει στη θέση που του αξίζει.

 

Αν ένας πολιτικός έχει το δικαίωμα να μιλάει στην Ελληνική Βουλή για τη διαπλοκή, την οποία υπηρέτησαν τα κόμματα που έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο, είναι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μιλούσε με ονόματα. Είναι αδιανόητο κόμματα που βασίζονται σε πολιτικούς του χθες, οι οποίοι αποτελούν υλικά κατεδάφισης, να λένε ότι σήμερα μπορούν να αναλάβουν τις τύχες της χώρας, για να την οδηγήσουν που; Εκεί που την οδήγησαν με τα πολιτικές τους τα προηγούμενα χρόνια;

 

Για τις διαπραγματεύσεις και το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να πει «όχι» στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα:

 

Έχουμε μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Ο στόχος των ΑΝΕΛ, όπως και της κυβέρνησης, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό. Σίγουρα δεν θα υπήρχε καμία καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης αν σήμερα στην ηγεσία της χώρας ήταν η Ν.Δ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι εκείνος θα έκλεινε την αξιολόγηση με ό,τι μέτρα του έδιναν, σαν πιστός υπάκουος, όπως ήταν του ΔΝΤ στο παρελθόν, δεν θα έφερνε καμία αντίσταση και η αξιολόγηση θα είχε κλείσει πάρα πολύ γρήγορα. Εδώ έχουμε ένα οικονομικό επιτελείο που διαπραγματεύεται και δεν υιοθετεί κάθε παραλογισμό του ΔΝΤ ή των ακραίων κύκλων, των ομοτράπεζων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι δανειστές, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους. Ευτυχώς υπάρχουν και φωνές που στηρίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στηρίζουν τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και την ισότιμη συμμετοχή των κρατών μελών στην Ε.Ε. και δεν υιοθετούν απόψεις ακραίες σχετικά με την Ελλάδα.

 

Επιδιώκουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Επιθυμούμε να δούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέκεται στα πόδια της να μην επιτρέπει στο ΔΝΤ να ασκεί πολιτική. 

 

Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και σ’ αυτά τα οποία συμφώνησε. Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε κανένα καθορισμό νέων μέτρων για μετά το 2018, είπαμε ότι δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία, διότι τις υποχωρήσεις που ήταν να κάνουμε τις κάναμε στη συμφωνία.

 

Για τη Ν.Δ. του κ Μητσοτάκη:

 

Οι χαρακτηρισμοί που αφορούν στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αναφορά στις πράξεις της Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη και προηγουμένως της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Οι πράξεις τους μιλούν περισσότερο από τα λόγια. Ήταν ο αντιπρόεδρος της αυτός που δήλωσε ότι «θα ψηφίζαμε ο,τιδήποτε μας ζητούσε ο Σόιμπλε και ακόμη παραπάνω»! Είναι εκείνοι που καθ’ υπόδειξη των ξένων δεν ψήφισαν για να δοθεί το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα. Είναι αυτοί που έφερναν και ψήφιζαν τα μνημόνια ενώ δεν είχαν φτάσει ακόμη όλες οι σελίδες οι οποίες έρχονταν απ’ έξω γραμμένες στα αγγλικά.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform