Ομιλίες στη Βουλή
Δελτίο τύπου 27/06/2017

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα τη συζήτηση και ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις παθογένειες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

«Οι παθογένειες, στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι έχουν βάθος πολλών ετών. Όχι απλώς ετών, δεκαετιών. Και ειδικά όποιοι είμαστε από την περιφέρεια - και πιο συγκεκριμένα εμείς από τη Θεσσαλονίκη - έχουμε βιώσει στο πετσί μας αυτές τις παθογένειες, γιατί όλα λειτουργούσαν σε βάρος των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

 

Κάνω αναφορά στη Θεσσαλονίκη, γιατί αυτές ήταν που διεκδικούσαν την πρωτοκαθεδρία των ομάδων των Αθηνών και κάνω αναφορά για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, τον ΗΡΑΚΛΗ και τον ΑΡΗ. Βιώσαμε, λοιπόν, όλοι στο πετσί μας αυτή την αδικία από τις ομάδες των Αθηνών και που οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο διοικείτο και είχε δομηθεί όλο αυτό το οικοδόμημα που λέμε του ποδοσφαίρου.

 

Είναι ντροπή ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί και έχει στηθεί όλο αυτό, όταν πρόκειται για ομάδες των Αθηνών ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

 

Κυρίες και κύριοι, το αυτοδιοίκητο πολλές φορές εμπλεκόταν με το αυτόνομο και ως εκ τούτου, με το παράνομο. Μόνο η αλλαγή καταστατικού απέμενε και εφόσον όλα πάνε καλά και το νέο καταστατικό εγκριθεί, θα έρθει και νέα πρωτοβουλία για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, μια τελική δηλαδή διάταξη για τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε ότι, το νέο νομοσχέδιο αλλάζει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό εν γένει, τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, επισημαίνοντας πως πολλές φορές χρειάζονται τροποποιήσεις των υφιστάμενων νόμων για να διευκολύνουν και να βελτιώνουν καταστάσεις, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα των εμπλεκόμενων με τον αθλητισμό φορέων.

 

Μεταξύ άλλων, προτείνει νέο πλαίσιο και ρυθμίζει θέματα όπως της κατηγοριοποίησης των εθνικών αθλητικών υποδομών, προκειμένου να υπάρξει η σχετική διαδικασία αδειοδότησής τους.

 

Επίσης, για την ανάπτυξη του αθλητισμού ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές ανάγκες, ορθά χορηγείται με το παρόν σχέδιο νόμου η αθλητική αναγνώριση του άρθρου 28 στην Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Πρόκειται για διάταξη πολύ σημαντική για αυτούς τους ανθρώπους.

 

Όσον αφορά την κάρτα φιλάθλου, η αναβολή που δίνεται είναι λογική και αποδεκτή, καθώς είναι προτιμότερο αυτό, παρά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μπουν σε μια νέα διαδικασία και έξοδα με αλλαγή ξανά στο πλαίσιο ή στην εφαρμογή του.

 

Εν κατακλείδι, δίνονται λύσεις σε βασικά ζητήματα που απασχολούν πολύ την ελληνική κοινή γνώμη, όπως είναι το θέμα του ποδοσφαίρου, αλλά και αυτά που ταλανίζουν τις μικρές κοινωνίες, όπως αυτά της αδειοδότησης εγκαταστάσεων όπου αθλούνται καθημερινά οι συνάνθρωποί μας.

 

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform