Ομιλίες στη Βουλή
Δελτίο τύπου 17/06/2016

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

 

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των εργασιών της Ολομέλειας, για την συζήτηση - ψήφιση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου, τοποθετήθηκε, χθες, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης.

 

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση για στην κριτική που έκαναν επί του νομοσχεδίου δήλωσε:

 

«Θα ήθελα να τους θυμίσω ότι μπορείς να γελάς πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα. Εν πάση περιπτώσει, οι Έλληνες δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. 

 

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζω στην Αντιπολίτευση ότι αυτή η Κυβέρνηση δικά τους λάθη προσπαθεί να διορθώσει. Την κοινωνία και την οικονομία αυτοί την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Παρέλαβαν έναν ασθενή με ένα βαρύ κρύωμα και τον κατέστησαν βαριά άρρωστο στο κρεβάτι της εντατικής. 

 

Τα κλειστά μαγαζιά που βλέπουμε έξω, δικό τους έργο είναι. Δεν είναι έργο αυτής της Κυβέρνησης. Προσπαθούσαν να πείσουν τους Έλληνες ότι οι Έλληνες έμποροι είναι αντιπαραγωγικοί και τους κατηγορούσαν…» ενώ συνεχίζοντας την συλλογιστική του αναφέρθηκε στο κλίμα «από - επενδύσεων» που δημιούργησαν και οδήγησαν στη φτωχοποίηση χιλιάδες συμπολίτες μας, ως εξής:

 

«Υποτίθεται ότι προσπαθούσαν να στρώσουν το έδαφος, να δημιουργήσουν ένα κλίμα για επενδύσεις. Όμως, επενδύσεις δεν είδαμε ούτε και από τους ξένους που είχαν διαμορφώσει ένα περιβάλλον πολύ φιλικό για τα ξένα συμφέροντα. 

 

Φτωχοποιήσατε, κύριοι, το 1/3 των Ελλήνων. Και οι αποκαλύψεις οι οποίες έρχονται, οι περισσότερες είναι από τους «φίλους» σας από το εξωτερικό. Αυτοί αποκάλυψαν ότι από τα δάνεια των 220 δισεκατομμυρίων που πήρατε σ’ αυτά τα πέντε χρόνια για να σώσετε την Ελλάδα, κάτω από το 5% ήλθε στην Ελλάδα. Το 95% και παραπάνω πήγε για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών…».

 

Ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εν συνεχεία υποστήριξε το υπό εξέταση νομοθέτημα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του, την έμφαση που δίνει στην υλοποίηση επενδύσεων και επισήμανε την στόχευση που δίνεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας και της οικονομίας της πατρίδας μας.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform