Δελτία Τύπου Γραμματειών
Δελτίο τύπου 12/12/2018

 

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

 

 

Η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση της Πολιτιστικής Φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Φορέα, «Αρχείο Ελληνικού Χορού», υπό την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ, στην Αίθουσα Τιμών της ΛΑΦΘ παρέχοντας έμπρακτα υποστήριξη στην φιλανθρωπική διάσταση της Διοργάνωσης. Μετά από τις επισκέψεις της Γραμματέως κ. Μίκας Παππά - Σέβου, στις κοινωνικές Δομές φιλοξενίας παιδιών της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2018 και τις ακόλουθες συναντήσεις με τους εκπροσώπους αυτών των Ιδρυμάτων στον κύκλο Ημερίδων για την παιδική κακοποίηση που διοργάνωσε η Γραμματεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσκάλεσε τα ιδρύματα αυτά στην εκδήλωση του Αρχείου Ελληνικού Χορού. 

 

Με την συμβολή της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και την υποστήριξη και την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ, η Εκδήλωση του Αρχείου Ελληνικού Χορού, εκτός από την ανάδειξη του μουσικοχορευτικού πλούτου των αλησμόνητων πατρίδων, προσανατολίστηκε να καταστήσει γνωστό και να προβάλει το σημαντικό και πολύτιμο έργο των ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να σταθεί αρωγός στο δύσκολο, αλλά ουσιαστικό και πολύτιμο έργο τους .

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν:

 

Μέσα από την ζωγραφική και τη μουσικοχορευτική περιήγηση, η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των προσφύγων, που συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και εμπλουτίζει την ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Η ανάδειξη όψεων της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
Η ενίσχυση της συλλογικής μνήμης.
Κατέστη πρωταρχικής σημασίας, η προβολή και στήριξη του έργου Ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών της Θεσσαλονίκης ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί, της 11ης Δεκεμβρίου.

 

Τα Ιδρύματα που προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τα φιλοξενούμενα παιδιά τους με τους συνόδους τους παρατέθηκε δείπνο και προσφέρθηκαν συμβολικά χριστουγεννιάτικα δώρα, ήταν: το Παιδικό χωριό ΣΟΣ, η Στέγη παιδιών η «Μέλισσα», το Ελληνικό Παιδικό Χωριό και το Χριστιανικό ίδρυμα Αγ. Μάρκος

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ως άξιοι πρεσβευτές των παραδόσεων που εκπροσωπούν, συμβάλλοντας στην επίτευξη των σκοπών της: Θρακική Εστία Σερρών Χορευτικός Όμιλος Καβάλας Σύλλογος Ηπειρωτών Θεσσαλονίκης Η Ήπειρος Σύλλογος Μικρασιατών Οι Κιζδερβενιώτες Θεσσαλονίκης Π. Σ. Κατοίκων Εύοσμου «Κύριλλος και Μεθόδιος» Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων & Ο Τομέας Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Αναμνήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού».

 

Η εκδήλωση και η προσφορά πραγματοποιήθηκαν με την Αιγίδα και ουσιαστική στήριξη του ΙΓΜΕΑ, με την αφιλοκερδή συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και με την ευγενική συνδρομή της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΑΝΕΛ και αξιότιμων συμπολιτών μας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Αρχείου Ελληνικού Χορού, με ομοφωνία των μελών του ΔΣ, ανέδειξε εις «Επίτιμον Μέλος» τον Εξοχότατο Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών και Πρόεδρο του Γεωπολιτικού Ινστιτούτου ΙΓΜΕΑ, κ Νικόλαο Μαυραγάνη, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης κοινωνικής προσφοράς του και της στήριξής του, στο έργο του Αρχείου Ελληνικού Χορού.

 

Για την συμβολή της στην Εκδήλωση, τιμήθηκε επίσης και η Διευθύντρια του ΙΓΜΕΑ, κ. Καραγιαννάκου Μαρία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τον χαιρετισμό τους, ο Εξοχότατος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλος Σωκράτης. Ο Εξοχότατος Ευρωβουλευτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού, κ. Ιωάννης Γκλαβάκης Ο Αξιότιμος Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛΛ., κ. Καράμπελας Κωνσταντίνος, η αξιότιμη Γραμματέας Τουρισμού των ΑΝΕΛΛ κ. Γιώτα Τριγώνη, ο αξιότιμος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και π. Βουλευτής, κ. Αβραμίδης Γαβριήλ , ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, κ. Παππάς Βασίλειος, οι Πρόεδροι των Ιδρυμάτων και πλήθος κόσμου.

 

Η Γραμματεία ευχαριστεί θερμά το Αρχείο Ελληνικού Χορού για την συνεργασία, καθώς και τις κυρίες, Ειρήνη Μπάλλα - Μπότσαρη & Στέλλα Βαλάνη, και τον κ. Δημήτρη Μπότσαρη, Μέλος της Συντονιστικής Θεσσαλονίκης ΑΝΕΛΛ, για την πολύτιμη συνδρομή τους στην διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform