Δελτία Τύπου Γραμματειών
Δελτίο τύπου 29/10/2018

 

ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΠΑΠΠΑ - ΣΕΒΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΑΜΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»

 

 

Η Γραμματεία Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από την ίδρυση της εδώ και 6 χρόνια, έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την παιδική ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών και έχει διοργανώσει πολλές δράσεις, στην κατεύθυνση της στήριξης των παιδιών και των φορέων, που φιλοξενούν παιδιά.

 

Στο πλαίσιο αυτού του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και προσανατολισμού των δράσεων της, η Γραμματέας Αλληλεγγύης κ Μίκα Παππά - Σέβου, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Γραμματείας κ. Ειρήνη Μπάλλα – Μπότσαρη, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό ΣΟΣ της Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό Παιδικό Χωρίο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΑΜΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ».

 

Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, το έργο και τις ανάγκες των σημαντικών αυτών κοινωνικών φορέων και αφιέρωσαν το πρωινό στην επικοινωνία με τα φιλοξενούμενα παιδιά.

 

Αναδείχθηκε η πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρουν στον τομέα της στήριξης του παιδιού και η ανεκτίμητη συνεισφορά  των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα φιλοξενούμενα παιδιά, για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών τους.

 

Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, σε θέματα που αφορούν την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού και η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας, με άλλους κοινωνικούς φορείς και οικογένειες, που μπορούν να στηρίξουν το πολύπτυχο έργο τους, και να υποστηρίξουν την ανάπτυξης του παιδιού και του προτύπου της οικογένειας και να εξασφαλίσουν φυσιολογική ζωή για τα παιδιά, αποτρέποντας την ιδρυματοποίησή τους.

 

Τα παιδιά των ιδρυμάτων, προσκλήθηκαν σε πολιτιστική - φιλανθρωπική εκδήλωση, που θα διοργανώσει το Μη Κερδοσκοπικό Πανελλήνιο Σωματείο Αρχείο Ελληνικού Χορού Υπό την Αιγίδα του ΙΓΜΕΑ, στην Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους Φορείς στήριξης του «παιδιού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform